Partikül temizliği

Erzincan

Üye
İsim
Kadir
Merhaba arkadaslar bugun servise bakima goturdum aracimi..usta partikül temizligi yapalim dedi..doldugunu soyledi..Bende fazla bilgim olmadigi icin kabul ettim yaptirdim..11bin kusur de aracim 1.5 TSI kisa mesafe ve devirsiz kullanimdan oldugunu soylediler...Bilgi verir.misiniz..normalde partikül filtresi isigi yanmasi gerekmiyor mu..

Kısa mesafe ve devirsiz kullanım açıklaması doğru. Emin değilim fakat 11.000 kilometre erken sanki... Sürekli devirsiz ve sık sık kısa mesafe sürmüş olmanız lâzım.

Işık konusunda benim aracım da 2-3 yıldır hiç partikül ışığı yakmıyor fakat arada rejenerasyon yapıyor.

Temizlikten sonra bir fark oldu mu? Ne kadar sürdü ve ücreti ne kadardı?

Kısa mesafe ve devirsiz kullanım açıklaması doğru. Emin değilim fakat 11.000 kilometre erken sanki... Sürekli devirsiz ve sık sık kısa mesafe sürmüş olmanız lâzım.

Işık konusunda benim aracım da 2-3 yıldır hiç partikül ışığı yakmıyor fakat arada rejenerasyon yapıyor.

Temizlikten sonra bir fark oldu mu? Ne kadar sürdü ve ücreti ne kadardı?
Temizlik yaklasik 10 dk civari surdu..benzinli araclarda egzoz dan duman atar dizellerde kopuk tarzi birsey atar dedi...degisiklik oldu evet..test ettim...ucreti ilk 1.000tl dedi sonra 750 tl olur dedi...bakimini da yaptirdim..motul marka yag koydurdum motul 8100 x-clean efe..

Benmi yanlis biliyorum acaba, partikul filtresi tsi larda olmamasi lazim. Ben pek guvenemedim ustaniza ne yalan soliyim.
Bende oyle biliyordum ilk basta..sanirim yeni nesil araclarda da varmis..sanirim devirli kullanmak lazim...yaptirdik..iyi mi yaptik kotu mu bilemedim...

Bende oyle biliyordum ilk basta..sanirim yeni nesil araclarda da varmis..sanirim devirli kullanmak lazim...yaptirdik..iyi mi yaptik kotu mu bilemedim...
Arada devirli ve top speed sürün. Isındıkça partiküller yanarak atılır.

Geçmiş olsun.

Yani sonuç olara TSI araçlarda da partikül filtresi var mi diyoruz? Halen mantıklı gelmiyor bana bilen biri aydınlatsa bizi 😀

Bahsettiği parça katalitik konvertör ise ok ama partikul filtre kullanmaya başlandıysa bir de bu derdimiz olacak görünüyor.

Son düzenleme:
Temizlik yaklasik 10 dk civari surdu..benzinli araclarda egzoz dan duman atar dizellerde kopuk tarzi birsey atar dedi...degisiklik oldu evet..test ettim...ucreti ilk 1.000tl dedi sonra 750 tl olur dedi...bakimini da yaptirdim..motul marka yag koydurdum motul 8100 x-clean efe..
Yanlış yağ koymuşsunuz., koyduğunuz yağ (8100 x-clean efe) 1.5 TSI motor için uyumlu bir yağ değildir.!! Hiç bir “teknik şartnameyi” karşılamamaktadır.!

1.5 TSI için uyumlu olan yağlar;

Motul Specific 50400/50700 0W-30
Liqui Moly TopTec 4210 LongLife III 0W-30
Mobil 1 ESP 0W-30

Yeni nesil 1.5 TSI motorlarda (VW 504.00 onayı olan) 0W-30 viskozitede yağlara geçilmiştir., Alternatif olarak (VW 504.00 onaylı) olmak kaydıyla 5W-30 viskozitede yağlar kullanılabilir ancak bir miktar yakıt tüketiminde artış olur ve motor normalden biraz daha sesli çalışır.,

Sizin kullandığınız x-clean efe yağın (VW 504.00 onayı) yoktur.!

1.5 TSI motor 5W-30 viskozite uyumlu yağlar (alternatif seçenektir, /normal şartlarda 0W-30 kullanılması gerekir.);

Motul 8100 X-Clean+ 5W-30
Liqui Moly Toptec 4200 LongLife III 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30

Kaç litre yağ aldınız.? Araca kaç litre yağ koyuldu.? Bilginiz var mı

Merhaba arkadaslar bugun servise bakima goturdum aracimi..usta partikül temizligi yapalim dedi..doldugunu soyledi..Bende fazla bilgim olmadigi icin kabul ettim yaptirdim..11bin kusur de aracim 1.5 TSI kisa mesafe ve devirsiz kullanimdan oldugunu soylediler...Bilgi verir.misiniz..normalde partikül filtresi isigi yanmasi gerekmiyor mu.
Benzinli motorlarda partikül filtresi yok ki. Katalik kon. Dür o

Konuyu okuyunca biraz araştırdım.
Euro5 motorlu benzinli araçların bir kısmında ve Euro6 motordan itibaren tüm araçlarda partikül filtresi emisyon düşürmek için zorunlu hale gelmiş.
Benzin Partikül Filtresi = GPF

Bulabildigim bilgiler bunlar ve DPF gibi sorun genellikle oluşmaz mış.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Konuyu okuyunca biraz araştırdım.
Euro5 motorlu benzinli araçların bir kısmında ve Euro6 motordan itibaren tüm araçlarda partikül filtresi emisyon düşürmek için zorunlu hale gelmiş.
Benzin Partikül Filtresi = GPF

Bulabildigim bilgiler bunlar ve DPF gibi sorun genellikle oluşmaz mış.
Bende şimdi araştırdım, yeni nesil benzinli motorlarda varmış. Biraz farklılıkları var dizelle. 1.5 tsi larda varmış anladığım kadarıyla.

Bende şimdi araştırdım, yeni nesil benzinli motorlarda varmış. Biraz farklılıkları var dizelle. 1.5 tsi larda varmış anladığım kadarıyla.
Benim anladığım Euro6 benzinli araçlarda da zorunlu hale geldiğine göre
2016 ve sonrası üretilen tüm TSI'lerde vardır.

• Beğen
Tepkiler: SCC

Geri
Üst Alt