Valla kardeşim senin rahatsızlığın beni rahatsız etmez. Burada saçma tavsiyeler çıkıyor bazen, avukata danış diye yazmışlar bundan kasıt öncekilere rücu edin demek olmuyor mu ? Boşuna uğraşma diye yazmak istedim.
O modeldeki 1.2 tsi lerde eksiltmeyen olmadığı halde bunu bilip satıcı arkadaşın hiç yağ eksiltmiyor demesinden şüphelenip aracı zaten almamanız gerekirdi.
İnsanımız mağdur gözükmeyi çok seviyor, illaki size cazip gelen bir taraf oldu ve satın aldınız.
Çok yakın tanıdığım 30 yıldan fazladır vw yetkili serviste çalışıyor ve ondan duyduğum kadarıyla bu araçların tamir-tadilatından sonrada kayda değer bir düzelme olmuyor. Bence uğraşmayın, belki şimdiki kadar olmayacak ama eksiltmeye ve huzursuzluk vermeye devam edecek.
Yapacağınız en mantıklı şey aracı satmak, insanları kandırın demiyorum satarken yağ eksilttiğini söyleyin illa bir alıcı çıkacak. Benim kapımdan 3 müşteri gitti bu yüzden, hatta bu forumda sordum arkadaşlara,, yağ eksilttiğini söyleyince müşteri gidiyor dedim, kimi söyle dedi kimi söyleme dedi. en nihayetinde birisi geldi ve o kadardan birşey olmaz diyerek aldı bilerek full ekspertiz yaptırdı, seninki kadar da değildi geçmiş zaman 8-9bin km de lamba yakıyordu sanırım. Sende öyle yapabilirsin için rahat olur zor satarsın ama satarsın. İyi günler.
Hocam fikirlerimize sacma diyorsunuz ama kendi sacmalamalarinizin farkinda degilsiniz.
Hareket halinde litrelerce yag tuketen arac ile 8-9bin km de yag eksiltmesi herkesce bilinen ve olagan sayilan araci kiyaslayip durumu normallestirmeye calisiyorsunuz.
2. el satisinda saticinin ayip nedeniyle sorumlulugu ve yukumlulukleri vardir.
Eger satin alinan aracin durumu, alici tarafindan bilinseydi, alici hic bir sekilde bu mali almayabilir veya daha dusuk bedelle satin alimini yapabilirdi. Zaten siz benzer bir sorunda bu yaklasimi izleyip aliciyi bilgilendirmissiniz.
Aracta gozle gorulebilen ayiplar vardir bir de gizli ayiplar vardir. Ve evet saselerde oynama, km dusurme gibi olagan disi yag yakma da bu duruma dahildir.
Imza attim olay kapanmistir durumu yok yani.
Burada durumun aldatmaca olup olamayacagi, aracin sikintisini ustanin yorumu belirleyebilir. Belki de satici gercekten bu durumu yasamadi, bilmiyordu ve kacak yag kullanimi sonrasi oldu bu. Bilemeyiz. Onlem almanin zarari yok.
Buradaki duruma gore en iyi yorumu da bir avukat yapabilir. Derseniz ki hic bisey cikmaz gidip geldiginizle kalirsiniz, hukuksuzluk devleti burasi. Anlariz.
Ayrica Internette bu tarz bir suru dava sonucuna ulasabilirsiniz.
Cevap vermek istemedim ama konu iki de bir karsima cikinca yazmak zorunda kaldim.
Emre hocam umarim minimum maliyetle sorununuz cozulur, saglikli bir motora kavusursunuz.