Aracıma vurup kaçtılar

Geçmiş olsun hocam.
Bayramın 3. günü çeşmedeydik, yayalara yol vermek için öndeki araç durdu.. Bizde durduk aradan 4-5 saniye geçti bir firen sesiyle arkadan araba bize öyle vurdu ki arabanın içinde çalkalandık resmen benim kolum şişti. İnip adamı dalacaktım. Bir baktım adam 73 yaşında bir amca. Aracımız baya hasar aldı. Araç ablamın arabasıydı nissan qashqai önde ve arka tamponda koruma demiri olmasına rağmen aracımız arkadan zarar gördü. Bize vuran araç pert oldu. Benim artık bu tür şeylere sabrım yok sinirleniyorum hemen, aracın içinden genç biri çıksaydı azını burnun dümdüz edecektim ya o beni yada ben onu yiyecektim. Kendi aracım 5 gündür otoparktaydı dün aldım bir baktım yanda beyaz bir araç kapı açmış boyası kalkmış kapının. Eğer o araç hala park halinde dursaydı onada zarar verecektim. Eğer sahibi oralarda olsaydı sorgusuz sualsiz onunda azını yüzünü düz edecektim. Dediğim gibi artık sinir sistemim bozuldu sabrımda yok.
Ne gerek var sinire hocam? Trafik bu, her sey olabilir. Sukuneti, sakinligi korumak, olayi yonetebilmek onemli.

Gecen gurescinin biri trafikteki bir insana kunde atarak bosu bosuna olumune sebep oldu. Neyi ispatlamis oldu?

@Recep Gül gecmis olsun.

Geleli 1 hafta bile olmamışken, hemen bu sabah öpücüğü kondurmuş kaçmışlar. Koskoca yolda o darbeyi yapmayı nasıl becerdin... Kaçmasaydın tebrik ederdim doğrusu.
Neyse her şeyde nazarlık deyip geçiyoruz bakalım. Fazla bişey yok aslında ufak bir göçük elle düzeltme yapılır sanırım. Geçerken boyasını bırakmış, orayı da bezle silerek geçiririm diye düşünüyorum.

Tavsiyesi olan varmı?

Ekli dosyayı görüntüle 59579
Hocam çok geçmiş olsun göçük düzeltme ile kolayca halledersiniz maalesef millet olarak çoğunluk böyle. Vurup geçerler kapıyı açarken vururlar ve hiçbir şey olmamış gibi kaçarlar. Geçen sosyal medyada paylaşıldı adam çarpmış 10₺ bırakmış gitmiş dalga geçer gibi. ben arabayı nizami park ederim ama etrafında bir sürü ufak tefek çizik var artık önemsemiyorum. Geçen ben kaldırıma sürttüm oh dedim bir kere de ben çizeyim şu arabayı. Polisler deseniz çoğusu oldukça duyarsız her koşulda terslerler gelmezler mümkün olduğunca işten kaçmak peşindeler.

Hocam illa elimde tutanak olsun derseniz emniyete gidip tutanak tutturabilirsiniz. Geçen sene benim şirket aracına çarpıp kaçmışlar. Aradan 3-4 saat geçtikten sonra emniyete gidip durumu anlattım, bana da olay anında neden gelmedin falan dediler. Benim başıma hiç gelmediği için bilmiyordum, bir arkadaş polise git dediği için geldim dedim ki gerçekten de öyleydi. Bir tutanak yazıp bana da imzalatıp gönderdiler. Tutanak halen arabanın torpidosunda duruyor. Belki emniyete gidip durumu anlatsanız yardımcı olabilirler.

Hoşgeldin güle güle:)

Çok geçmiş olsun evet maalesef bizim buralarda mahluklar çok fazla gidene kadar idare et:)

Kıymetli forum üyeleri;

Tartışmaya sebep olabilecek yorumlar -içlerinde doğru şeyler var olsa da- kaldırılmıştır, şahsi algılamayınız.

Keyifli forumlar dilerim

Olaydan 1 saat sonra polis arayıp emniyete çağırdı. Konuşmak için gittim, araç eşimin üzerine ve eşimde Alman vatandaşı olduğu için işlem yapamadılar. Fiziki rapor hazırlatıp yarın gelip almamı istediler. "O da işine yararsa, %90 işine yaramayacak" dedi polis abimiz. Yine sağolsunlar geri arayıp birşeyler yapmaya çalıştılar.

Çok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun inşallah. Yine ucuz atlatmışsınız yırtarak sürtmemiş

Geçmiş olsun.Allah beterinden korusun
Aracın park yerini değiştirdim bende başka sokağa cektim başına bişe gelir diye nasip ya işte sağolsun cocuklar kapıyla çamurluğu bisikletle çizmişler.Olacaksa oluyor.Takılmıyorum artık ufak tefek şeylere bi şekilde hallolur yeter ki sağlık olsun

Olaydan 1 saat sonra polis arayıp emniyete çağırdı. Konuşmak için gittim, araç eşimin üzerine ve eşimde Alman vatandaşı olduğu için işlem yapamadılar. Fiziki rapor hazırlatıp yarın gelip almamı istediler. "O da işine yararsa, %90 işine yaramayacak" dedi polis abimiz. Yine sağolsunlar geri arayıp birşeyler yapmaya çalıştılar.
Yıllar önce evimizde yaşadığımız bir hırsızlık olayıyla ilgili karakola ifade vermeye gittiğimizde “bundan bir şey çıkmaz ama” diyerek ifade almışlardı. Aynı şeyi yaşamışsınız maalesef. Ülkede polisin çözüm anlayışı biraz yakınlığa biraz da şansa bağlı. Bu prosedürlerle boş yere tatilinizi zehir etmeyin. Vaktiniz varsa boyasız göçük düzeltmeyle halledilir. Geçmiş olsun…

Araç kamerası şart. Bunu artık tüm firmalar standart donanım olarak sunmalı. Hatta 360° olmalı.

Yıllar önce evimizde yaşadığımız bir hırsızlık olayıyla ilgili karakola ifade vermeye gittiğimizde “bundan bir şey çıkmaz ama” diyerek ifade almışlardı. Aynı şeyi yaşamışsınız maalesef. Ülkede polisin çözüm anlayışı biraz yakınlığa biraz da şansa bağlı. Bu prosedürlerle boş yere tatilinizi zehir etmeyin. Vaktiniz varsa boyasız göçük düzeltmeyle halledilir. Geçmiş olsun…
Bende onu anlayamadım zaten, çözüm odaklı konuşmaktan çok, "olan olmuş kanıtın yoksa uğraşmaya değmez" e iyi o zaman bizde başkasının arabalarına sürtüp vurup kaçalım madem peşine düşmüyorlar bu işin iyiymiş.

Ayrıca ben aracıma çarpanı bulun diye bir istekte de bulunmadım, sadece Almanya'ya döndüğümde eğer yaptırırsam en azından "nasıl oldu bu" sorusuna cevap verebilmek için rapor yazmasını istemiştim. Olayı bildiğin devlet meselesine çevirdi.

Neyse olan benim o günüme oldu. Allah'tan Daha büyük bişey olmadı bununla kurtardık diyelim. Yapacak bişey yok ne kadar dikkat ederseniz edin illaki birileri gelip musallat oluyor işte.

Bende onu anlayamadım zaten, çözüm odaklı konuşmaktan çok, "olan olmuş kanıtın yoksa uğraşmaya değmez" e iyi o zaman bizde başkasının arabalarına sürtüp vurup kaçalım madem peşine düşmüyorlar bu işin iyiymiş.

Ayrıca ben aracıma çarpanı bulun diye bir istekte de bulunmadım, sadece Almanya'ya döndüğümde eğer yaptırırsam en azından "nasıl oldu bu" sorusuna cevap verebilmek için rapor yazmasını istemiştim. Olayı bildiğin devlet meselesine çevirdi.

Neyse olan benim o günüme oldu. Allah'tan Daha büyük bişey olmadı bununla kurtardık diyelim. Yapacak bişey yok ne kadar dikkat ederseniz edin illaki birileri gelip musallat oluyor işte.
Öyle hocam, “Allah beterinden saklasın” deyip devam ediyoruz. Her şerde bir hayır vardır… Siz sanırım biraz da yabancı plakalarla arası iyi olmayan bir memura denk gelmişsiniz. :)

Arkadaşlar Özellikle Bursa'da ikamet edenlere ithafen yazıyorum.
Bildiğiniz göçük düzeltme yapabilen (eline yüzüne bulaştırmadan) işinin ehli bir yer var mı bildiğiniz?

Ben 2 yer buldum fakat yapılan yorumlara baktığımda gidip gitmemekte kararsız kaldım.

Aşağıdaki Kırmızı rengi cifle silerek çıkardım o problem olmadı fakat göçük sıkıntılı bir yerde.

5D8549EF-0120-4B75-9360-C68177F91B85.jpeg

Arkadaşlar Özellikle Bursa'da ikamet edenlere ithafen yazıyorum.
Bildiğiniz göçük düzeltme yapabilen (eline yüzüne bulaştırmadan) işinin ehli bir yer var mı bildiğiniz?

Ben 2 yer buldum fakat yapılan yorumlara baktığımda gidip gitmemekte kararsız kaldım.

Aşağıdaki Kırmızı rengi cifle silerek çıkardım o problem olmadı fakat göçük sıkıntılı bir yerde.

Ekli dosyayı görüntüle 59613

Hocam geçmiş olsun, Otosansitte Göçükçü Ferhat var ben birkaç işlem yaptırdım gayet güzel ve temiz sonuç aldım.

Geri
Üst Alt