Aracıma vurup kaçtılar

196EB41C-884F-42D9-8EBF-A16F539113B0.jpegAlmanya'da biri Türk diğeri Alman olmak üzere 2 göçük tamiri yapan yere durumu anlattım. 2 Side aynı şeyi söylediler,

En temizi çamurluk komple değişmeli dediler. Parça fiyatı 300 Euro+işçilik 300 Euro totalde 600 Euro tutuyormuş.

Türk ustamız " araba yeni buna macun vurmaya değmez yazıktır" ya böyle kullan yada çamurluğu komple değiştir, tamiri çok zor olur dedi bunun.

Yani iki yerinde dediğine göre bu göçük öyle çektirmeye falan düzelecek gibi değilmiş.
İşte böyle olunca da araç gözümden değer olarak düşüyor be ister istemez...! Ne diyim gözü kalanın gözü çıksın.

Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum. Yapacak bişey yok,yaptırmadan kullanmaya devam edeceğim, taaki satana kadar.

Bi daha TR ye gelirsem çelik kafesin içinde getircem arabayı. Tr de araç kullanmakta Park etmekte ayrı problem.

Geleli 1 hafta bile olmamışken, hemen bu sabah öpücüğü kondurmuş kaçmışlar. Koskoca yolda o darbeyi yapmayı nasıl becerdin... Kaçmasaydın tebrik ederdim doğrusu.
Neyse her şeyde nazarlık deyip geçiyoruz bakalım. Fazla bişey yok aslında ufak bir göçük elle düzeltme yapılır sanırım. Geçerken boyasını bırakmış, orayı da bezle silerek geçiririm diye düşünüyorum.

Tavsiyesi olan varmı?
Hocam öncelikle çok geçmiş olsun talihsiz bir olay. Bu konuyla alakalı bildiklerimi yazayım.
Sizin durumunuz park halindeki araca kazaen çarpıp kaçma. Yani olay yaşanırken bir kasıt yok, tck'ya göre "mala zarar verme" olarak değerlendirilemez. Dolayısıyla adli bir konu değil buna ilgili polis merkezi hiçbir işlem yapmayadabilir. Varsa olay yerini gösterir kamera görüntüsü, plaka veya karşı tarafa ait açık kimlik bilgilerini tespit etmeye yarayacak delillerle birlikte direkt ilgili hukuk mahkemelerine başvurabilirsiniz. Ancak kaskonuz varsa bunların hiçbirine gerek yok çünkü kasko sadece sizin beyanınızla hasarı karşılamak zorunda. Bazı kasko şirketleri işi yokuşa sürmek için ısrarla "görgü tespit tutanağı" denilen polis raporu almasını telkin ediyor ancak böyle bir durum yok. Size inanmıyorsa olay yerine exper gönderip durumu bizzat yerinde değerlendirmesi gerekir. Bazı polislerin hal ve tavırları çok hoş değil ancak bu işler arka sokaklardaki Aylinin laptopı ile iki tuşa basarak tespit ettiği kadar kolay da değil :)

@Recep Gül Hocam ustaların bir taraflarına zor gelmiş yapmak. Bakın eski aracım kapının önünde darp edildi ve ben bu arabayı kusursuz yaptırdım. Bakınız benim aracımın hasarlarının yanında sizinki kum tanesi kalır. Usta var ustacık . Not: Arabayı 2019 da arkadaşıma sattım ekspere soktuğumuzda sadece ön çamurlukta göçük giderme yapılmış dedi. Bu arada aracın diğer yerlerinde de hasar vardı bunlardan aşağı kalır değil. Aracımı İzmirde sevdiğim bir abim yapıyor instagram sayfasını resimde gözüküyor. Göçük garage Kaan abiye ulaşırsanız benim selamımı söyleyin yardımcı olur. Çok araç gönderdim hiç birinde sıkıntı yaşamadım.
IMG_0177.PNGIMG_0057.JPGIMG_0092.JPG

Ekli dosyayı görüntüle 59953Almanya'da biri Türk diğeri Alman olmak üzere 2 göçük tamiri yapan yere durumu anlattım. 2 Side aynı şeyi söylediler,

En temizi çamurluk komple değişmeli dediler. Parça fiyatı 300 Euro+işçilik 300 Euro totalde 600 Euro tutuyormuş.

Türk ustamız " araba yeni buna macun vurmaya değmez yazıktır" ya böyle kullan yada çamurluğu komple değiştir, tamiri çok zor olur dedi bunun.

Yani iki yerinde dediğine göre bu göçük öyle çektirmeye falan düzelecek gibi değilmiş.
İşte böyle olunca da araç gözümden değer olarak düşüyor be ister istemez...! Ne diyim gözü kalanın gözü çıksın.

Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum. Yapacak bişey yok,yaptırmadan kullanmaya devam edeceğim, taaki satana kadar.

Bi daha TR ye gelirsem çelik kafesin içinde getircem arabayı. Tr de araç kullanmakta Park etmekte ayrı problem.
Geçmiş olsın hocam.Gerçekten trafik her türlü dert.Sabırlı olmak lazım diyorum ama haksız olarak zarara uğrayınca da nereye kadar?.Sorun , toplumdaki insan kumaşının kalitesinden kaynaklanıyor.

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun talihsiz bir olay. Bu konuyla alakalı bildiklerimi yazayım.
Sizin durumunuz park halindeki araca kazaen çarpıp kaçma. Yani olay yaşanırken bir kasıt yok, tck'ya göre "mala zarar verme" olarak değerlendirilemez. Dolayısıyla adli bir konu değil buna ilgili polis merkezi hiçbir işlem yapmayadabilir. Varsa olay yerini gösterir kamera görüntüsü, plaka veya karşı tarafa ait açık kimlik bilgilerini tespit etmeye yarayacak delillerle birlikte direkt ilgili hukuk mahkemelerine başvurabilirsiniz. Ancak kaskonuz varsa bunların hiçbirine gerek yok çünkü kasko sadece sizin beyanınızla hasarı karşılamak zorunda. Bazı kasko şirketleri işi yokuşa sürmek için ısrarla "görgü tespit tutanağı" denilen polis raporu almasını telkin ediyor ancak böyle bir durum yok. Size inanmıyorsa olay yerine exper gönderip durumu bizzat yerinde değerlendirmesi gerekir. Bazı polislerin hal ve tavırları çok hoş değil ancak bu işler arka sokaklardaki Aylinin laptopı ile iki tuşa basarak tespit ettiği kadar kolay da değil :)
Kasko var hocam da, Almanyada nasl işliyor bilgim yok. Dediğim gibi dün iki yere sordum ikiside "böyle kullan yaptırmaya değmez" tadında şeyler söylediler o yüzden saldım artık =) Yalnız Türkiye'de polisin yüksek sesi konuşarak mahalleyi camlara balkonlara toplaması, beni "Ne bileyim belki sen yalan söylüyorsun, bu göçüğü sen başka bir yerde yaptın burada olmuş gibi göstermeye mi çalışıyorsun, ben bu raporu tutmam falan demesi beni bayağı şaşırtmıştı zaten. Mağdur olan bendim,aynı anda suçlanana da ben oldum.

@Recep Gül Hocam ustaların bir taraflarına zor gelmiş yapmak. Bakın eski aracım kapının önünde darp edildi ve ben bu arabayı kusursuz yaptırdım. Bakınız benim aracımın hasarlarının yanında sizinki kum tanesi kalır. Usta var ustacık . Not: Arabayı 2019 da arkadaşıma sattım ekspere soktuğumuzda sadece ön çamurlukta göçük giderme yapılmış dedi. Bu arada aracın diğer yerlerinde de hasar vardı bunlardan aşağı kalır değil. Aracımı İzmirde sevdiğim bir abim yapıyor instagram sayfasını resimde gözüküyor. Göçük garage Kaan abiye ulaşırsanız benim selamımı söyleyin yardımcı olur. Çok araç gönderdim hiç birinde sıkıntı yaşamadım.
Ekli dosyayı görüntüle 59954Ekli dosyayı görüntüle 59955Ekli dosyayı görüntüle 59957

Zordan değil aslında hocam, en iyi şekilde nasıl yapılıra bakıyorlar. Alman olan kişi, elle düzeltiriz fakat işçiliği çok zaman alacağı için çok pahalıya denk gelir dedi. En ucuz şekilde yapılması için parça değişimi önerdi. Göçüğü çektirerek yaparsak iz kalabilir ve %100 temiz iş olmaz ve siz buna fazla para ödemek zorunda kalırsınız dedi. Burdada maalesef malzemeden çok işçilik daha da pahalıya geliyor,çünkü işçiler burda araç başına geçirdikleri zaman kadar ödeme alıyorlar. Ve saat ücreti 12,50Euro olduğunu düşünürsek, işçilik + zaman.... =)
Geçmiş olsın hocam.Gerçekten trafik her türlü dert.Sabırlı olmak lazım diyorum ama haksız olarak zarara uğrayınca da nereye kadar?.Sorun , toplumdaki insan kumaşının kalitesinden kaynaklanıyor.
Valla hocam haksızlığıda geçtim, adamın çarpıp kaçmasını da geçtim hatta hasarın karşılığınıda geçtim bana sadece almanyada aracı tamire götürdüğümde nasıl oldu bu olay sorusunu cevaplayabilmek adına rapor istemiştim ama olay çok başka yerlere gitti. Burda herşey kağıt kürekle dönüyor çünkü. Karşınızdaki kişi isterseniz en yakın arkadaşınız olsun işlem yapabilmesi için rapor vs gerekiyor. Sağlık olsun böyle kullanmaya devam ne diyeyim. =)

Polisi çağırdım geldi, kasko vs sordu. Göstermeme rağmen (Polis kafadan kırıktı biraz) olayı gördüğünüz anda neden aramadınız, kanıtınız varmı, şuan tüm sorularım yanıtsız kalıyor, olayı gördüğünüz anda neden aramadınız, ben buna rapor tutmam falan filan vs vs, sadece plakayı, aracın ruhsatını birde göçük olan yeri fotoğraf çekip gittiler. Şaşırdım mı? Tabii ki hayır. Ben mağdur olmuşum yardımcı olacağına geldi mahallede artistlik yapıp gitti. Neyse diyecek lafım yok.Sağlık olsun.
Türkcesi HUKUK
Almancası GESETZ

seklinde yazılan kavram.

Buralarda cacık oldu bu kelime!

14 günde Trafikte dayak yemeden kapıkuleden çıktığınıza şükredin

Türkcesi HUKUK
Almancası GESETZ

seklinde yazılan kavram.

Buralarda cacık oldu bu kelime!

14 günde Trafikte dayak yemeden kapıkuleden çıktığınıza şükredin
Aksine 3 sene önce geldiğimde daha beterdi trafik. Bu sene bir tık daha medenileşmiş trafik gördüm. Doğma büyüme Almanyalı değilim yanlış anlaşılmasın, geleli 7 yıl oldu, Ama insanımız gerçekten, (polisimizde dahil) çok sorumsuz. Polisin "22 senedir bu işi yapıyorum demesi" uzaktan eğitimle trafik polisi olmuşluğuna eş değerdir bnm için. Valla dayak yemediğime şükür mü edeyim yeseydim daha mı iyidi bilemedim.

• Beğen
Tepkiler: SCC
@Savatage Ankarada çok şahit oldum niye solladın niye sinyal vermedin diye ışıklarda inip öküzler gibi boynuzlarını tokuşturanları. Yeşil yanana kadar seyreder sonra kıyıdan basar giderim. Bence arkadaşımız arabanın başındayken bu kaza olmaması daha hayırlı olmuş. Karşıdaki yavuz hırsız çıkıp üstüne gelip birde şöyle rambo bıçağını çekip sallamaya başlasaydı hele birde Allah göstermesin Bi tarafına takı verseydi o zaman Almancası gesetz olan kelimenin Türkiyede pek karşılığının olmadığını anlayabilirdi. Bıçaklayan adam elini kolunu sallayarak çıkardı karakoldan üstüne bide sizi görüp şunu diyebilirdi "öldürmediğime dua et". Ankarada araba kullanmak uçurumun kıyısında yürümek gibidir heyecan ister.

Polisi çağırdım geldi, kasko vs sordu. Göstermeme rağmen (Polis kafadan kırıktı biraz) olayı gördüğünüz anda neden aramadınız, kanıtınız varmı, şuan tüm sorularım yanıtsız kalıyor, olayı gördüğünüz anda neden aramadınız, ben buna rapor tutmam falan filan vs vs, sadece plakayı, aracın ruhsatını birde göçük olan yeri fotoğraf çekip gittiler. Şaşırdım mı? Tabii ki hayır. Ben mağdur olmuşum yardımcı olacağına geldi mahallede artistlik yapıp gitti. Neyse diyecek lafım yok.Sağlık olsun.
Geçtiğimiz aylarda refüja ufak bir öpücük kondurmuştum sol önden. Sağa dönerken mıcıra kaptırmıştım.. Arkadan gelen yoğun trafiği tıkamamak için aracı 30m ileride kenarda güvenli alana çektim çekici ve polisi aradım... Adamı gün ışığı varken aramışım, saati belli, foto çektiğim saat belli, Öpücüğü kondurduğum yerin tepesinde eşşek gibi mobese var. Bir de üstüne aracımda ön ve arkayı çeken araç içi kameram mevcut...
Olay yerini 1 saatte bulamayıp kulağından çekerek mahalline getirdiğim polisin atarı gideri hep aynı ... :) Hadi her şeyi geçtim , merkezi ara olay saatini söyle mobeseden kontrol etsinler bu kadar mı zor... Ben ne bilecem karanlıkta kaza yapanın sen olduğunu diyor... Dedim ben size haber verdiğimde hava aydınlıktı , siz biraz geç geldiniz ( 1 saatte olay yerini bulamadın diyemedim :) ) Bir de tuttuğu salak saçma tutanak yüzünden bir de kasko firması exper görevlendirdi olayı soruşturmak için... Alt tarafı sis farını vurdum... Hava yastığı patlatsam neyse ...

Geri
Üst Alt