Golf 7 Yağ Eksiltme Sorunu

ata99

Yeni Üye
İsim
Ahmet
Araç
Golf 7 1.4 tsi
Arkadaslar merhaba,
119 bin km 2015 model 1.4 tsi aracimda satin aldigimdan beri yag eksiltme sorunu yasiyorum. Yagi tamamen degistirdikten yaklasik 1500 km sonra yag seviyesi uyarisi aliyorum. Forumda tavsiye edilen butun yaglari denedim cozum olmadi. Yetkili servis ve iki farkli usta motorun acilmasi gerektigini soyledi. Baska bir usta once turboyu deneyecegini cozulmezse motora bakacagini soyledi. Son gittigim yerde ise sorunun turboda oldugunu turbo sesinden anladigini ve turbonun tamir edilmesi gerektigini soyledi. Bilgisi olan veya Daha once benzer sorunu yasayan arkadaslardan cozum noktasinda tecrubelerini paylasmalarini rica ediyorum.

Nerde yaptirdiniz?
Hocam eğer harbi böyle ayda yarım litre ve üstü ekliyorsan kesinlikle o motor rektefeye gider yani bendede aynı olay vardı yağ filtreleri farklı marka yağlar osu busu falan filan hiçbir şekilde çözülmüyordu ben yaptırdım kurtuldum yani turboya baksınlar ama tanıdık bi yerde düzgün ellere bırakın

Upvote 0
@undefined bnde 35 civarı fiyat aldım yani arabayı satıp o parayı eklesekte bişi alamıyoruz aklıma yatmaya başladı ağır hasarlı fiyatına satmak aklından geçmiş bir arkadaşın bana mantıklı gelmedi , yaptırıp binmek daha makul bence

Upvote 0
@undefined bnde 35 civarı fiyat aldım yani arabayı satıp o parayı eklesekte bişi alamıyoruz aklıma yatmaya başladı ağır hasarlı fiyatına satmak aklından geçmiş bir arkadaşın bana mantıklı gelmedi , yaptırıp binmek daha makul bence
Hocam artık yeni araç zor olduğu için yeni sandık motor bile alınabilir. Sonuçta teknolojik araçlar insanı sıkmıyor yenileyip motor kullanılır. Hayat insanı malesef bu noktaya getiriyor. Hatta bazen düşünmüyor değilim, 1.2 tsi söküp 1.5 tsi sandık motor alıp takmak:)

Upvote 0
Hocam artık yeni araç zor olduğu için yeni sandık motor bile alınabilir. Sonuçta teknolojik araçlar insanı sıkmıyor yenileyip motor kullanılır. Hayat insanı malesef bu noktaya getiriyor. Hatta bazen düşünmüyor değilim, 1.2 tsi söküp 1.5 tsi sandık motor alıp takmak:)
hocam yapılamaz yasak diye bişi yokta alacağın motoru yetkili servisten al bari uzun süre bineceğim diyorsan kafan rahat eder ama model yenilemek istediğin zaman galericiler veya büyük firmalar almıyor sorun yapıyor fiyatını düşürüyor;

evin diğer aracının tavanında ufak bir lokal vardı resimleri herşeyi mevcut hiçbiri almadı böyle birşey de geçti başımdan

Upvote 0
hocam yapılamaz yasak diye bişi yokta alacağın motoru yetkili servisten al bari uzun süre bineceğim diyorsan kafan rahat eder ama model yenilemek istediğin zaman galericiler veya büyük firmalar almıyor sorun yapıyor fiyatını düşürüyor;

evin diğer aracının tavanında ufak bir lokal vardı resimleri herşeyi mevcut hiçbiri almadı böyle birşey de geçti başımdan
Yetkili servis ile dışarıda ne gibi farklar olabilir? Haklısınız yurt dısında araba boyalı istiyorlar burda boya sıkıntı

Upvote 0
hocam yetkili serviste 0 sandık motor faturalı garantili daha iyidir bence tuzluda olsa en azından muhatap war

Upvote 0
Faturalı sandık motor bile biniciye daha uygun bu piyasa şartlarında; alacağınız başka araçta bu meblağlara çıkacak sorun olmayacağı ne malum? 4 disk 4 balata 4 lastik değişseniz minimum 15k

Upvote 0
Arkadaşlar tekrardan merhaba.

Bu konunun önceki yazışmalarında mesajlarım var aracım 244bindeyken yağ lambası yakmıştı. Akabinde o zaman yapılan işlemleri anlatmıştım. Mobil 5w40 super 3000 model 4 litre yağ konmuştu aracıma. Bu hafta sonu uzun yol sonucunda aracım tekrar yağ lambası yaktı. Konu şu şekilde;

Hafta sonu 250 km toplam git gelli bir uzun yol hemen akabinde farklı bir yere yine yaklaşık git geli 250km civarı olan bir yolculuk yapmam gerekti toplamda 500km diyebiliiriz. Bu yolculukların ikisindede hızım genelde 110-120km arasında değişkendi. Fazla dağlı bayırlı bir yolculuk değil geneli düz yoldu. Yolculuğa başlamadan hemen önce aracın yağını kontrol ettiğimde motor yağ seviyesi yağ çubugu ucundaki tırtıklı bölümün tam ortasındaydı. ikinci 250km lik yolculuğun son 20-30km lerinde araç yağ lambasını yaktı. Aracı durdurup bir 10-15 dk bekleyip (yağın süzülmesini) kontrol ettiğimde motor yağ seviyesi yağ çubugu ucundaki tırtıklı bölümün altındaydı yani çubugun ucundaki yuvarlak top gibi olan plastik parçaya anca değiyordu.

Sonrasında benzin istasyonundan yağ alıp kontrol ede ede tam 1 litre yağ ekledim ve yağ çubugundan kontrol ettiğimde motor yağ seviyesi yağ çubugunun tırtıklı bölümün en üstüne kadar yağ seviyesi gösteriyordu. Şimdi bir önceki yağ değişimi üzerindende tam olarak 4850km civarı bir mesafe yapmışım ve araç yağ lambası yaktı. Bende üzerine 1 litre yağ ekledim ve yağ seviyesi yağ çubugu ucundaki tırtıklı bölümün tamamını kapsayacak şekilde tam olması gerektiği seviyeye geldi.

Motoru gözle görünür her yerini kontrol ettiğimde herhangi bir kaçak görünmemekte. ykalaşık 5bin kmde aracın yağ lambası yakması 249bin km deki bir araç için normalmidir? Konuyla ilgili tecrübe sahibi yada bilgili arkadaşların yorumları için şimdiden çok teşekkür ederim.

Upvote 0
Birde şu var bir önceki yani 244bin km deyken yağ lambası yaktıgında araçta castrol 5w30 yani en son konulan yağdan daha ince olan bir yağ vardı ve yaklaşık yağ değişiminden 8bin km civarı sonra yağ lambası yakmıştı. Şimdi ise en son değişimde 5w40 numara bir tık daha kalın olan mobil marka yağ konuldu ve 5bin km civarıyken yağ lambası yaktı araç. Ayrıca geçen sene mayıs ayında taktırmış olduğum lpg sisteminin bir rolü varmıdır bu konuda.

Upvote 0
arkadaşlar bu piston segman işlemi yaptıranlar varsa tecrübelerini fiyat bilgisini paylaşabilir mi yağ eksiltme devam ediyor mu hala ya da kaç km de bir yapıyor bu sorun ilallah ettirdi artık
hocam çözüm buldunuz mu 1000 km'de 1.5 litre eksiltiyorum, yağ ekleyip gitmek motora zarar verir mi emin olamadım

Upvote 0
Benim araçta 4500-5000 km arası yağ uyarısı veriyor. Genelde 500 ml kadar yağ yakmış oluyor. Ben alıştım artık :) 2013 1.2 manuel

Upvote 0
@cemdemirttas yağ ekleyerek sürmek motora zarar vermez

@rdmsn 5000 km de yağ uyarısı veriyor yarim litre eksiltmis oluyor demişsin yarim litre eksilince uyari vermez ki tahminim çubuğa değdiği sürece uyari vermez yarim litre eksikte çok değil zaten 5000km de gayet normal bir eksiltme çubuğun ortasında olur hem uyari vermez hemde eklemek gerekmez

Upvote 0

Geri
Üst Alt