Golf 7 Yağ Eksiltme Sorunu

ata99

Yeni Üye
İsim
Ahmet
Araç
Golf 7 1.4 tsi
Arkadaslar merhaba,
119 bin km 2015 model 1.4 tsi aracimda satin aldigimdan beri yag eksiltme sorunu yasiyorum. Yagi tamamen degistirdikten yaklasik 1500 km sonra yag seviyesi uyarisi aliyorum. Forumda tavsiye edilen butun yaglari denedim cozum olmadi. Yetkili servis ve iki farkli usta motorun acilmasi gerektigini soyledi. Baska bir usta once turboyu deneyecegini cozulmezse motora bakacagini soyledi. Son gittigim yerde ise sorunun turboda oldugunu turbo sesinden anladigini ve turbonun tamir edilmesi gerektigini soyledi. Bilgisi olan veya Daha once benzer sorunu yasayan arkadaslardan cozum noktasinda tecrubelerini paylasmalarini rica ediyorum.

@cemdemirttas yağ ekleyerek sürmek motora zarar vermez

@rdmsn 5000 km de yağ uyarısı veriyor yarim litre eksiltmis oluyor demişsin yarim litre eksilince uyari vermez ki tahminim çubuğa değdiği sürece uyari vermez yarim litre eksikte çok değil zaten 5000km de gayet normal bir eksiltme çubuğun ortasında olur hem uyari vermez hemde eklemek gerekmez
Yarım litre ekleyince çubuğun tam ortasına gelmiş

Upvote 0

@rdmsn o zaman çok sıkıntı yok eksiltme biraz fazla ama yarim litre ekleyince çubuğun ortasına geldiğine göre eklemedigin hâli çubuğun ucu olmalı oralarda uyari veriyorsa durum vahim değil hâlâ yağ yeterli seviyede var demektir eklemek gerek tabii

Upvote 0
Benim araçta 4500-5000 km arası yağ uyarısı veriyor. Genelde 500 ml kadar yağ yakmış oluyor. Ben alıştım artık :) 2013 1.2 manuel
hocam yakma doğru tabir değil bunun için çünkü egsozdan çıkan duman olmuyor kitapçıkta da eksiltme geçiyor :)

Upvote 0
Konunun yukarısındaki mesajımla ilgili başına bu tarz bir iş gelmiş yardımcı veya yönlendirecek birileri varmı arkadaşlar.

Upvote 0
Hocam eğer harbi böyle ayda yarım litre ve üstü ekliyorsan kesinlikle o motor rektefeye gider yani bendede aynı olay vardı yağ filtreleri farklı marka yağlar osu busu falan filan hiçbir şekilde çözülmüyordu ben yaptırdım kurtuldum yani turboya baksınlar ama tanıdık bi yerde düzgün ellere bırakın
Hocam bende aynı işlemi yaptım 3 bin km oldu problem yok, sizde durum nedir?

Upvote 0
Arkadaslar merhaba,
119 bin km 2015 model 1.4 tsi aracimda satin aldigimdan beri yag eksiltme sorunu yasiyorum. Yagi tamamen degistirdikten yaklasik 1500 km sonra yag seviyesi uyarisi aliyorum. Forumda tavsiye edilen butun yaglari denedim cozum olmadi. Yetkili servis ve iki farkli usta motorun acilmasi gerektigini soyledi. Baska bir usta once turboyu deneyecegini cozulmezse motora bakacagini soyledi. Son gittigim yerde ise sorunun turboda oldugunu turbo sesinden anladigini ve turbonun tamir edilmesi gerektigini soyledi. Bilgisi olan veya Daha once benzer sorunu yasayan arkadaslardan cozum noktasinda tecrubelerini paylasmalarini rica ediyorum.
hocam merhaba çözüm buldunuz mu araca yoksa sattınız mı aracı

Upvote 0

Geri
Üst Alt