Herkese selam, foruma yeni kayıt oldum, 4. golfünü kullananan biri olarak belki objektif bulmayabilirsiniz ama fanboy değilim..
Mevcutta eşimin kullandığı 1.4 highline dsg ve kendi kullandığım opsiyonlu bir 1.4 comfortline dsg araçlara sahibim.
Golf 6 comfortline aracımı sattıktan sonra uzun uzun araç araştırmaya başladım.
Fiyat, yakıt, donanım, kalite, güvenlik, performans, konfor, ergonomi, ikinci el gibi kriterleri karşılaştırarak karar verdim. Golf 6 dan önceki aracım da golf 5 idi.
Öncelikler 2015 yılı için vardığım sonuçlar genel başlıklarıyla şu şekilde;
Piyasada artık kötü araç diye göz ardı edilebilecek bir araç yok. (Kia ceed, i30, astra, octavia, megane, c4 ve focus detaylıca inceleyip hepsini test ettim)
hepsinin kendine göre büyük sayılabilecek ekstraları var, ve bunlardan vazgeçmemi sağlayan kabul edilemez gördüğüm handikaplarını tek tek belirteyim;
Kia Ceed Premium --- Servis kalitesinin aşırı düşük olması, ikinci elde en çok kaybedenlerden olması haricinde ben söylenecek söz bulamadım.
Hyundai İ30 Elite --- Şehir içi 40 km/h hızla giderken yol sesi insanın başını ağrıtıyor. (Benzinli olmasına rağmen yalıtım gerçekten çok kötü)
Opel Astra --- En çok git gel yaşadığım araç buydu, ancak konfor anlamında ciddi alması gereken yol olduğunu düşünüyorum, eski focuslar için kullanılan "kütük gibi araba" benzetmesini hak ediyor, 90.000 TL para vereceksem bir araca, o araç kasise girdiğinde iç organlarım titrememeli.
Octavia --- Konforu süspansiyonlar açısından golften bile iyi hissettirdi ancak 100 km/h hıza ulaşınca dikiz aynalarından içeri çok rahatsız edici bir rüzgar sesi giriyor.
Megane --- Yol tutuş berbat demiyorum nerdeyse yok.
C4 --- Astradan sonraki favorim de buydu, çok fazla bir handikapı yok ancak hiçbir noktada en iyisini vermedi.
Focus --- Yakıt tüketimi ve konforsuz şanzamanı aldırtmadı.
Bu saydığım modellerin tamamını üst donanım seviyesinde test ettim ve inceledim. Eleme sebeplerim tamamen kendi görüşüm katılmayan olursa saygı duyarım ancak Golf 7 için bu handikapların hiçbiri mevcut değil. Sadece donanıma önem vererek araç alacak olsam kesinlikle kia ceed alırdım ya da tasarıma baksam astra alırdım gibi özetleyebilirim. Tamamı çok güzel ve kullanışlı arabalar ancak alır mısın? Almam.
Eşim için aldığımız highline'da lane asist mevcut ve gıcık oluyorum gerekli gereksiz ötmesine. Demem o ki, araç için aldığımız her donanımı gerçekten kullanıyor muyuz?
Golf için konuşacak olursam;
Orta segment olmasına karşın şimarık kuzeni A3 kadar premium hissi vermesi
Emsallerine göre en konforlu şanzımana sahip olması
Mükemmele yakın yakıt ekonomisi (1,4 TSI)
Ses yalıtımının üst seviyede olması
Sürüş konforunun iyi olması
Tüm güvenlik donanımlarının standart olması (yeterli seviyede)
İkinci elde kaybettirmemesi veya en az kaybettiren olması
İç mekan ergonomisi ve kullanılan malzemenin kalitesinin yüksek olması gibi uzar gider bu liste.
Handikapı yok mu, var tabi dsg riski malum ancak servisin garanti veya iyi niyet garanti kapsamında sattığı ürünün arkasında durması göz ardı ettiriyor.
İleride bir gün golf kullanmaktan vazgeçebilirim, ne zaman ki bir marka çıkar der ki ben bu özelliklerden daha fazlasını veriyorum, o zaman golf kullanmaktan vazgeçerim. (segment yükseltme göz ardı edilmiştir
.)
Ancak benim şahsi görüşüm golf c kompakt segmentteki alınabilecek tek araçtır.
Herkese saygılar.