silvershadow
Emekli
- İsim
- Murat İNCİ
Toyota ve Honda nin Japonya farikalarini gördüm. Doğrudur örneğin Toyota boyahane de sadece robotlar var insan goremiyorsunuz. Honda nin ana fabrikası günde 6000 araç üretiyordu. Honda Türkiye'nin yilda 17 bin yaptığını da yazayım farkı görün. Yalnız adam sayısının fazla olması kalite anlamına gelmiyor bence. Japonlarin üretim tesislerinde otomasyon çok yüksek.@Negatiwe
vw toyota'nın tam iki katı çalışanla yapıyormuş üretimini ve bu krizden sonra bile bunu değiştirmeyeceklerini açıkladılar. o kadar fark olsun yani. corolla, auris, avensis. hepsi tipsiz. birinde tip olsun bari.
Evet muthis bir uretim sayisi ama 3 tane hat var fabrikada her biri 2 bin yapıyor. Adamlar 3 gün çalışsa honda Türkiye nin yıllık üretimine denk geliyor.@ladinkayin hocam günde 6000 araç. Çok fazla bir sayı. Üretim bandını hayal edemiyorum.
İnsan Golf sahibi olunca öyle oluyor Murat Hocam
Valla oyle modeller varki Amerika'da. Silindir hacminden bagimsiz uretimler. kukreyen motorlar(2 tonluk araclara patinaj cektiren). HB araba zor görüyordum 1 seneyi aşkın kaldım Amerika'da. Bu sürede chrysler 300 kullandim. Ben aldigimda 100k mil yapmıştı. Bende bi 60k yaptim.oranın motivasyonu farklı demek ki America'ya çalışıyor herhalde. Amerika'lılar epey tercih ediyor Toyota ve Honda'yı.
oradaki modeller bizim ülkede olsa Honda'cılar Holigan olur [emoji4] Şimdi bile fanatikler.