Golf 8 Trim Sesleri

mehmetkars

Yeni Üye
İsim
Mehmet
Araç
Golf 8 Style
Merhabalar. Yaklaşık 3 aydır Golf 8 impiression donanımını kullanmaktayım. Bu süreçte ön yolcu emniyet kemerinin olduğu kısımdan(sağ direk) ve direksiyonun alt kısmında taşlı yollarda rahatsız edici trim sesleri oluşmaya başladı. Bu durumu yaşayan ve çözüm bulabilenler var mı ? İyi forumlar.

Bazı şeyler tasarımsal gereklilikler maalesef. Servis dönüşleri sonrasında ancak tasarım programına alınır. Dönüş yok ise sorun yok, var ise ona göre bir önlem alınır.
Maalesef biz doğu ülkesiyiz ve ucuz mal veriyoruz diyerek faaliyet bile alınmıyor olabilir.
Bizlerde kendi çözümlerimizi bularak yaşamaya çalışıyoruz.

Upvote 0
Bazı şeyler tasarımsal gereklilikler maalesef. Servis dönüşleri sonrasında ancak tasarım programına alınır. Dönüş yok ise sorun yok, var ise ona göre bir önlem alınır.
Maalesef biz doğu ülkesiyiz ve ucuz mal veriyoruz diyerek faaliyet bile alınmıyor olabilir.
Bizlerde kendi çözümlerimizi bularak yaşamaya çalışıyoruz.

Allah(cc) senden razı olsun işimizi göreceğiz çok şükür siparişi verdim bekliyorum cumartesi gelecekmiş...

IMG_0886.jpeg

Upvote 0

ali_burkay Hocam selam. Açıkcası kapılar dediğiniz gii ıslakken sorun olmuyor. Tozlu veya 2 gün binilmesin ses tekrarlıyor. Wurth ürününü kullanıyorum sık sık sıkıyorum uyguluyorum o zaman sorun kesiliyor. Bu Trim seslerine dün yenisi eklendi 80 90 arası hızlarda giderken aracı yelken moduna aldıgında sol ön kısımdan zırıltı seklınde bir ses geliyor. Gaza basınca zırıltı titreşim kesiliyor. Araç 9 bin km de bütün km de uzun yolda yapıldı. Trafik hiç görmedi araç desem yeridir.​

Upvote 0
Merhaba arkadaşlar @yavuzbattal hocamın tecrübesine dayanarak malzemeyi temin ettim bugün sabah uyguladım,
Şunu net söyleyeyim yapmayan inanmaz muhtemelen, arabası esneyen, esnerken gacur gucur ses yapan, dışarıdan ses gelen varsa diyeceğim ama golf8 lerin hepsinde var zaten, bu işlemi yapsın...
Şu an yeni yaptım ben de sıfır ses sıfır gıcırtı ileride ne olur bilmiyorum net söyliyim %80 net kesti %20'si de yaşlılıktan dolayı kulağım duymuyor olabilir🤭

IMG_0998.jpeg
IMG_0997.jpeg

Upvote 0
Merhaba arkadaşlar @yavuzbattal hocamın tecrübesine dayanarak malzemeyi temin ettim bugün sabah uyguladım,
Şunu net söyleyeyim yapmayan inanmaz muhtemelen, arabası esneyen, esnerken gacur gucur ses yapan, dışarıdan ses gelen varsa diyeceğim ama golf8 lerin hepsinde var zaten, bu işlemi yapsın...
Şu an yeni yaptım ben de sıfır ses sıfır gıcırtı ileride ne olur bilmiyorum net söyliyim %80 net kesti %20'si de yaşlılıktan dolayı kulağım duymuyor olabilir🤭

Ekli dosyayı görüntüle 77638
Ekli dosyayı görüntüle 77639
Eline sağlık. Bir soru. Araç yıkarken silerken kurularken sorun teşkil eder mi

Upvote 0

Ekli dosyayı görüntüle 77638
Ekli dosyayı görüntüle 77639
Abi gözün aydın... :)

Upvote 0
Eline sağlık. Bir soru. Araç yıkarken silerken kurularken sorun teşkil eder mi
Aracı kapı açıkken yıkamadığınız sürece sorun yok. :) Şaka bir yana o kısım kısa kapı fitilinin altında kalıyor, yıkamada sorun çıkmıyor. Ben her yıkamada o kısmın bantlarını (sarkan yer var ise,) elimle yerine tekrar yapıştırıyorum. Yaklaşık bir yıldır böyle kullanıyorum ve sorun yaşamadım.

Upvote 0
Yaklaşık aracımı alalı 6 ay oldu, 2023 model r line bir araca sahibim Şuan 13 bin km ye geldi, kapı fitillerinden araç kirli veya tozlu iken epey gacırdama esneme sesi geliyor özellikle araç eğimden geçerken yanal eğimlerde kapılar ses yapıyor aracı yıkayınca fitiller ıslaklen ve temizken sıfır ses ancak 5-6 gün sonra tekrar başlıyor. @IBS6134 sizin bahsettiğiniz üründen hala memnunmusunuz çare olarak bunu deyeceğim.
Ek olarak ön konsolun orta kısmındaki sert plastik karbon görünümü verilmiş parçalarından zırıltı sesleri geliyor ses bazen öyle bir boyuttaki orta seviye müzikte bile soğuk asfaltlı veya tirreşimli yollarda duyulabiliyor. Elimle tutuyorum geçiyor. Varmıdır bir çözümü muhtemelen vites konsolundaki parlak pianoblack kısmın konsol ile birleştiği yerlerden de bazen titreşim sesi geliyor oda yeni başladı izliyorum orayı da.
Kapı gıcırtmasına çözüm yok en azından servis yoluyla yok ben fabrikaya bile götürdüm yine aynı ses geliyor bi ara ekstra kapı tarafınada fitil uygulayacam normal arabalardaki gibi golflerde sadece iç fitiller var kapıda fitil yok bakalım nasıl olacak

Upvote 0

ali_burkay Hocam selam. Açıkcası kapılar dediğiniz gii ıslakken sorun olmuyor. Tozlu veya 2 gün binilmesin ses tekrarlıyor. Wurth ürününü kullanıyorum sık sık sıkıyorum uyguluyorum o zaman sorun kesiliyor. Bu Trim seslerine dün yenisi eklendi 80 90 arası hızlarda giderken aracı yelken moduna aldıgında sol ön kısımdan zırıltı seklınde bir ses geliyor. Gaza basınca zırıltı titreşim kesiliyor. Araç 9 bin km de bütün km de uzun yolda yapıldı. Trafik hiç görmedi araç desem yeridir.​

Bu sesle ilgili not aldırdım servise, 15 bin bakımına gidiyorum perşembe günü bakalım ne diyecekler. far ayar düğmelerinin alt kısmındaki tirimlerden geliyor ben bu sesin kesilmesini kapıya silikon yalıtım malzemesi yapıştırarak çözdüm, kapıyı kapatıyorum o plastik torpidoya baskı uyguluyor, böylece ses ve zırıltı kesiliyor. Ne saçma bir çözüm değil mi :) sol kapımda bildiğimiz pencere, evimizdeki pencelerin yalıtımında kullanılan silikon bant var, üstüste iki tane yapıştırdım tam oldu :)

Upvote 0

Bu sesle ilgili not aldırdım servise, 15 bin bakımına gidiyorum perşembe günü bakalım ne diyecekler. far ayar düğmelerinin alt kısmındaki tirimlerden geliyor ben bu sesin kesilmesini kapıya silikon yalıtım malzemesi yapıştırarak çözdüm, kapıyı kapatıyorum o plastik torpidoya baskı uyguluyor, böylece ses ve zırıltı kesiliyor. Ne saçma bir çözüm değil mi :) sol kapımda bildiğimiz pencere, evimizdeki pencelerin yalıtımında kullanılan silikon bant var, üstüste iki tane yapıştırdım tam oldu :)

Bende önümüzdeki ay bakıma gideceğim güncel ödeme bilgisini paylaşabilirmisin...

https://www.golftutkusu.com/topic/5279-guncel-bakim-masraflari/page/503#post-405629

birde servis 15bin bakımda hava filtresi ve klima filtresini değişmiyor alamanya 30bin km de değişecek diye şerh koymuştu...

bunların güncel fiyatını öğrenebilirmisin...

Upvote 0

Geri
Üst Alt