Garajda 5 yıl Yatan 2017 Highline Golf çalışır mı?

çekici garaja giremez ama torku yüksek bir araçla çekebiliriz diye düşünüyorum bende.
halatla cekebilir, elektrik motoru yeterince gucludur.
Ben olsam ilk marsdan once yagini degistirirdim, gerekirse oldugu yerde bile degisebilir.
En kotu ihtimalle ustten biraz yag ekleyin ve ilk marsi biraz uzun tutmaya calisin dusuk devirde her yere yag ulasmasi icin. Bunu yapmanin bence en kolay yolu immobilizer cipini sokup mars yapmak.
Suyuna da ilk marstan once bakmak lazim.
aku zaten kesin olmustur.
Lastikleri kullanmamak daha saglikli olur ancak bir kac gun idare edebilir, sisirmek gerekecektir tabii.
hidrolik ve diger kontroller en kisa zamanda yapilmali ancak acil degil bana gore.

Akü araç otomatikse boşa almak için veya el frenini indirmek için lazım , sırtına almadan sadece ön tarafını kaldıran çekicilerle çekilebilir , diğer türlü traktör veya güçlü transit türü bir araçla çekilebilir ama çalıştırmadan da direksiyon zarar görebilir

halatla cekebilir, elektrik motoru yeterince gucludur.
Ben olsam ilk marsdan once yagini degistirirdim, gerekirse oldugu yerde bile degisebilir.
En kotu ihtimalle ustten biraz yag ekleyin ve ilk marsi biraz uzun tutmaya calisin dusuk devirde her yere yag ulasmasi icin. Bunu yapmanin bence en kolay yolu immobilizer cipini sokup mars yapmak.
Suyuna da ilk marstan once bakmak lazim.
aku zaten kesin olmustur.
Lastikleri kullanmamak daha saglikli olur ancak bir kac gun idare edebilir, sisirmek gerekecektir tabii.
hidrolik ve diger kontroller en kisa zamanda yapilmali ancak acil degil bana gore.
garajdan çıkardıktan sonra çekiciye alırım zaten, yol gitmesi sağlıklı olmaz yağ değişimi olmadan marş da sıkıntı yaratabilir.

Akü araç otomatikse boşa almak için veya el frenini indirmek için lazım , sırtına almadan sadece ön tarafını kaldıran çekicilerle çekilebilir , diğer türlü traktör veya güçlü transit türü bir araçla çekilebilir ama çalıştırmadan da direksiyon zarar görebilir
kapalı garajda araba, önce akü ve yağı değiştirmek iş görür sanıyorum, dışarı çıkardıktan sonra yürütmeden çekici sırtına almak mantıklı geldi.

araca akü yeni bağlayın boşa alın geçerse çekmeye çalışırsınız aracı, boşa geçmezse aracı oynatmadan yağ değiştirip çalıştırın zaten o 5 m yolu herhalukarda gidecektir. ama 5 senedir çalışmadığı için baya nazlı çalışacaktır kanısındayım. Buradaki ısrarlı yağ değişmeden çalıştırmayındaki amaç içindeki yağ bozulduğu için piston gömleklere zarar verdirmemek. Araçta nazlı çalışacağı için uğraştıracaktır biraz, bu süreçte aşınma yaşamaması açısından yağ önem arz ediyor.

araca akü yeni bağlayın boşa alın geçerse çekmeye çalışırsınız aracı, boşa geçmezse aracı oynatmadan yağ değiştirip çalıştırın zaten o 5 m yolu herhalukarda gidecektir. ama 5 senedir çalışmadığı için baya nazlı çalışacaktır kanısındayım. Buradaki ısrarlı yağ değişmeden çalıştırmayındaki amaç içindeki yağ bozulduğu için piston gömleklere zarar verdirmemek. Araçta nazlı çalışacağı için uğraştıracaktır biraz, bu süreçte aşınma yaşamaması açısından yağ önem arz ediyor.
evet yağ konusunda dikkatli olunacak. :)

Otopark rutubetli bir ortam değilse hiç sorun yaşamazsınız. Lakin ben tedbir almak istiyorum derseniz olduğu yerde krikoya kaldırıp yağ değişimi, kranktan motoru 1 tur çevirip marş basmakta fayda var. İçindeki yakıtına kadar bozulmuştur muhtemelen

araba sitenin kapalı garajında, dışarıya kadar hareket etmek zorunda çekiciye yüklemek için, düz ayak bir yer olsa sıkıntı yokda rampası var 5 metre :(
yeni akü takıp el freninin indirin ve çekicinin halatı vardır illa veya ek halat takıp çektirin 5 m yukarı

Evet 5 yıl marşına basılmamış araçda nasıl sorunlar çıkar ?
(Akü-lastik-yağ-hidrolik-kayış vb.)
bilgi verebilecek arkadaşlar yorumlarınızı rica ederim.

(aracı görmedim , olası ihtimalleri soruyorum)
çalışır ancak içindeki yağ ile çalıştırılmasa daha iyi olur. Garajdan çalıştırılmadan tamirciye gitmesi daha sağlıklı.

yapılacaklar
Tüm sıvılar değişecek
Tüm kayışlar değişecek
Akü - Silecekler değişecek
Tüm lastikler değişecek.

bunlar değiştikten sonra hiçbir şey olmamış gibi çok rahatlıkla binilir hiçbir problem çıkarmaz.

araç kaç km bu arada? bu tarz videolar youtube da baya izleniyor, bence de video çekseniz güzel olur

Geri
Üst Alt