🚨🚨Kırmızı Alarm " DEPREM "🚨🚨

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metinkar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Depremi hisseden herkese geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun..

@metinkar abi sanırım bu telefon sorunu diğer operatörlerde de yaşanmış, tek markayla alakalı değil galiba.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kahramanmaraş depreminin ikinci günü arkadaşlarımla Elbistan'a gitmiştim.
Gördüklerimizi anlatsam da bizzat görmeden yaşamadan anlaşılacak şeyler değil, Allah hiçbirimizi böyle acılarla sınamasın.

Deprem bölgesine yardım amacıyla gelen her görüşten insan gördüm, orada hiçbir ayrışma yoktu. Sakallı şalvarlı adamlar da vardı, dövmeli piercingli insanlar da vardı.
Böyle hayat memat meselesi durumlarda ayrışmak değil, birleşmek gerekiyor.

Hayati bir meselenin siyasi tartışmaya dönüşmemesi için affınıza sığınarak ilgili mesajları kaldırdım, hepinize sevdiklerinizle sağlıklı ve güvenli bir hayat diliyorum.

Allah hepimizi muhafaza etsin.

Arabaya her binişte ne denir ?

Allah kazasız belasız ! (Ugurlayanda , arabadakilerde bunu der)

Madem hayır ve şer allahtandır

Kemer niye takılıyor ? Hız sınırlarına niye uyulması gerekiyor? Trafik radar cezaları niye kesiliyor?

Devlet + millet yani Kul tarafından alınan önlemler bunlar iken

Deprem olayında allahın takdiri deyip geçiliyor.

Allah bi daha bu acıları bi daha yaşatmasınla geçip gidiyoruz

Elin ateist çekik gözlü japonları niye ölmüyor deyip sorgulamak gerekirken kader planı deyip geçiliyor.

7,5 luk Bir depremden sonra yıkılmayan evinden çıkıp
Yıkılmayan camiye gittiginde allahım sana şükürler olsun bana akıl fikir mantık bilim ihsan eyledin milletime devletimi korudun demek varken ........

Gerisi ......hikayedir......

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir politik mesajda ben yazayım

Arabaya her binişte ne denir ?

Allah kazasız belasız ! (Ugurlayanda , arabadakilerde bunu der)

Madem hayır ve şer allahtandır

Kemer niye takılıyor ? Hız sınırlarına niye uyulması gerekiyor? Trafik radar cezaları niye kesiliyor?

Devlet + millet yani Kul tarafından alınan önlemler bunlar iken

Deprem olayında allahın takdiri deyip geçiliyor.

Allah bi daha bu acıları bi daha yaşatmasınla geçip gidiyoruz

Elin ateist çekik gözlü japonları niye ölmüyor deyip sorgulamak gerekirken kader planı deyip geçiliyor.

7,5 luk Bir depremden sonra yıkılmayan evinden çıkıp
Yıkılmayan camiye gittiginde allahım sana şükürler olsun bana akıl fikir mantık bilim ihsan eyledin milletime devletimi korudun demek varken ........

Gerisi ......hikayedir......

Malesef millet olarak hem medeni, hem dini kurallara işimize geldiği kadarıyla uyduğumuz için durum biraz anlattığınız gibi.

Mesela kemer takmamız gerekirken kanunlara uymuyor ve takmıyoruz. Ancak 1km/s fark ile radara girince bir anda kanunlar aklımıza gelip ceza sildirme gayretine düşüyoruz.

Din de de benzer şekilde, nefsimize ağır gelmeyen kurallara uyup, işleri zorlaştıran, nefsimize yük olan kuralları görmezden geliyoruz.

Kaçımız arsasını müteahhite verirken alacağı payın pazarlığını, kurallarını belirlediği gibi yapılacak olan işin kalite standartları yada karşılaması gereken şeylerin pazarlığını yapıyoruz?

Yine benzer şekilde Kaza ve Kader konularını işimize geldiği gibi bir birine karıştırıyoruz. Zira kaza bizim müdahalemizin olamayacağı şeylere denirken, kader ise müdahalemiz olan, hatta değiştirme imkanımız olan şeylerdir.

Örneğin intihar etmek yasaklanmış ancak engellenmemiştir. Hem ruhun, hem cesedin yaratılışında var olan koruma iç güdüsü (nimet) bir kişi gerçek anlamda karar verdiğinde ortadan kalkmakta ve sonuç olarak kişi kendi müdahalesi ile bu işi yapabilmektedir. Dolayısıyla bu durumda kaderi böyle yazılmış demenin bir anlamı olmuyor.

Ben otobana çıkınca 180-190 araç sürdüğüm için yarın başıma gelebilecek olan şeyler benim tercihlerim olacak ve arkamdan nasip böyleymiş demeyecekler, zaten belliydi bir iş geleceği bak işte ok yoluna gitti akılsız diyecekler.

Eskiler çamurla, taşla, harçla bina yapmış 100-200 yıldır ayakta duruyor. Acep ne olaki bunun sihri.

Geri