Davlumbaz izolasyonu için yardım.

@Kaaan95.ky aramıza hoşgeldiniz yalıtım aracınızı bir üst segmente çıkarır bunu yapan bilir. Yalnız siz kapı saçlarına değilde sadece döşeme altına yapmışsınız. İmkanınız varsa hoparlörlerinde söküp sacada yapınız dışarıdan gelen sürtünme sesini kesip hoparlör arkasında kalan kısımdan çok daha iyi bass sesleri almanızı sağlayacaktır. Kazasız sürüşler.

20200525_172417.jpg

20200530_130650.jpg20200613_181009.jpg

Kapı içleri ( Dış saca yapılacaksa çok iyi temizlenmesi lazım ) Yağ sökücü cif karışımı yapıp uzun fırça yardımıyla / sonrasında kombi çıkışına bağlı aşırı sıcak suya bağlı hortum ile durulayıp içine sıkılan mumu temizlemek şart.. Malzeme iyi tutunmaz güneşli havalarda bırakır.

Az da olsa kapı içleri cam bölgesinden su alıyor. Kapılarda 2 tane tahliye deliği var kapı içine kaçan cisimler mumun erimesi vs.. deliği tıkıyor.
Kapının altından fitilin arasına bakarsanız delikleri görürsünüz. 4 Kapının genel temizliğine ben 1 gün uğraştım..
+Kapıların fitillerini doldurdum yol sesine aşırı etkisi oldu.. Maybach kapısı gibi tok kapanıyor. :)
( Arka kapılara iç dış 4.5 plaka 2.5 kilo ağırlık biniyor.) Önlere iç dış tam yaparsanız, 6 plakaya yakın gidiyor.
Ürünü uygularken üst üste binmeyecek şekilde şablon çıkararak yapmaya dikkat edin..

Kaan hocam selamlar, öncelikle elinize sağlık. Bizde de 2024 8Y facelift a3 var bizde içeri gelen şikayetciyiz. Muhtemelen sonuç güzel olacaktır ama 8Y ye yalıtım yapan var mı arasında ?

Audi mühendisleri arge yapmamış mı yav nasıl olur izolasyona gerek duyuyoruz ? Bilen de bilmeyen de konuşuyor.. audi a3 , formentor vb izolasyon eksikliği bariz olan konular artık. Elinize sağlık, böyle işler gördükçe gururlanıyoruz. Bu işleri daha çok ses sistemi vesaire yapan butik yerler de çok başarılı yapıyorlar. Sanayi ortamında yapılacak kaba işler değil. Bu arada daha önce yalandan bang olufsen, harman kardon diye yutturulan opsiyonlar da dümen.(fason üretim markalar)
Mühendisler çok iyi düşünüyor merak etmeyin..Argeler çok iyi ilerliyor(kırpma argesi)

Kaan hocam selamlar, öncelikle elinize sağlık. Bizde de 2024 8Y facelift a3 var bizde içeri gelen şikayetciyiz. Muhtemelen sonuç güzel olacaktır ama 8Y ye yalıtım yapan var mı arasında ?
Hocam a3 aracıma onca izolasyona rağmen lastik sesini kesemedim. Tabi ki çok çok azaldı ancak halen o ses altta biraz geliyordu. A3’ün davlımbaz, lastik boşluğu tarafında akustik sıkıntı var, golf 8 kullandım golf 7-7.5 kullandım. Öyle sürüş değil uzun süreli sahip olduğum araçlar bu araçlarda sorun yoktu ancak a3’de akustik bir sorun var. İzolasyon çok rahatlatıyor ama tümüyle yok etmiyor. Şu anda Hyundai ioniq 6 sahibiyim bu aracımda da ses ses yok, herhangi bir yana izolasyon ihtiyacı dahi duymadım.

Bu arada 8y ile 8v kapı kartonu aynı prensipte devam ediyor. golfteki gibi tırnaklı değil, sök tak kolay. Malzemeyi kendiniz alıp yapmanızı öneririm. İyi bir lastik izolasyonu için davlumbaz ve kapı kesinlikle gerekli. İmkan varsa koltuk altında kalan zemine kadar gelmek elzem.

Ancak şunu net olarak söyleyebilirim. A3’den sonraki araçlarımda yol sesi yok diye rahatladım. A3’e izolasyon yaptıktan sonra da izolasyonsuz nasıl duruyormuşum diye rahatladım.

Hocam a3 aracıma onca izolasyona rağmen lastik sesini kesemedim. Tabi ki çok çok azaldı ancak halen o ses altta biraz geliyordu. A3’ün davlımbaz, lastik boşluğu tarafında akustik sıkıntı var, golf 8 kullandım golf 7-7.5 kullandım. Öyle sürüş değil uzun süreli sahip olduğum araçlar bu araçlarda sorun yoktu ancak a3’de akustik bir sorun var. İzolasyon çok rahatlatıyor ama tümüyle yok etmiyor. Şu anda Hyundai ioniq 6 sahibiyim bu aracımda da ses ses yok, herhangi bir yana izolasyon ihtiyacı dahi duymadım.

Bu arada 8y ile 8v kapı kartonu aynı prensipte devam ediyor. golfteki gibi tırnaklı değil, sök tak kolay. Malzemeyi kendiniz alıp yapmanızı öneririm. İyi bir lastik izolasyonu için davlumbaz ve kapı kesinlikle gerekli. İmkan varsa koltuk altında kalan zemine kadar gelmek elzem.

Ancak şunu net olarak söyleyebilirim. A3’den sonraki araçlarımda yol sesi yok diye rahatladım. A3’e izolasyon yaptıktan sonra da izolasyonsuz nasıl duruyormuşum diye rahatladım.
hocam size soyle anlatayim. davlumbaz yalitimiyla falan o yol sesini kesemezsiniz. yoldan gelen titresim yuzunden aracta ses oluyo.bendede a3 vardi poloya binmistim yol sesi daha azdi. ben buna basta cok sasirdim. ama a3 lerin kamber acisi vs vw den farkli. amartisorleride biraz daha sert. lastik sesinin fazla olmasi birazda bu yuzden. birde su var audinin ruzgar yalitimi golften daha iyi. ruzgar ve dis sesi duymadgimiz icin haliyle lastik sesini daha cok duyuyoruz. hissiyat diyeyim. yalitim konusunu zamaninda cok taktim kafaya. onlarca aracin tabanlarini inceledim. mesela e segmenti araclarin zemini tamamen kaucuk kapli. bizim araclarda sadece motor duvarinda var. geri kalan kisimlar kece ve sasi icindede yalitim fazla kullaniyliyo luks araclarda. yani sadece zeminle bitmiyo is malesef

Üzerinde gelen Falken Azenis FK520 lastikleri Michelin Primacy 4 ile değiştirdik. Seste azalma oldu ama hala istenilen seviyede değil. Antalya'da bu işi yapabilecek kaliteli bir yer arıyoruz bakalım. Değerli yorumlarınız için teşekkürler. @Kaaan95.ky @bowni85

hocam size soyle anlatayim. davlumbaz yalitimiyla falan o yol sesini kesemezsiniz. yoldan gelen titresim yuzunden aracta ses oluyo.bendede a3 vardi poloya binmistim yol sesi daha azdi. ben buna basta cok sasirdim. ama a3 lerin kamber acisi vs vw den farkli. amartisorleride biraz daha sert. lastik sesinin fazla olmasi birazda bu yuzden. birde su var audinin ruzgar yalitimi golften daha iyi. ruzgar ve dis sesi duymadgimiz icin haliyle lastik sesini daha cok duyuyoruz. hissiyat diyeyim. yalitim konusunu zamaninda cok taktim kafaya. onlarca aracin tabanlarini inceledim. mesela e segmenti araclarin zemini tamamen kaucuk kapli. bizim araclarda sadece motor duvarinda var. geri kalan kisimlar kece ve sasi icindede yalitim fazla kullaniyliyo luks araclarda. yani sadece zeminle bitmiyo is malesef
Hocam rüzgar seside çok geliyor özellikle yandan araba geçince sanki cam açıkmış gibi içeriye ses geliyor. Hatta lastikleri değiştirdikten sonra rüzgar sesini daha fazla duymaya başladık.

Kaan hocam birde nerede yaptırdınız bu işlemleri bizde orda yaptırsak ? Tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ?

Üzerinde gelen Falken Azenis FK520 lastikleri Michelin Primacy 4 ile değiştirdik. Seste azalma oldu ama hala istenilen seviyede değil. Antalya'da bu işi yapabilecek kaliteli bir yer arıyoruz bakalım. Değerli yorumlarınız için teşekkürler. @Kaaan95.ky @bowni85

Hocam smokemotion Mehmet mert hocamın izolasyon videosunu izlemenizi öneririm. Şimdi kullandığım aracın lastik içinde akustik izolasyon var. Lastiklerinizin içine akustik izolasyon da yaparsanız ses kaybolabilir diye düşünüyorum.

Kaan hocam birde nerede yaptırdınız bu işlemleri bizde orda yaptırsak ? Tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ?
Hocam kimse bu işe pek girmiyor. Sanayide tanıdığım olan bir usta vardı. Hatır gönül gün sonu aracı götürdüm davlumbazları onun yerinde lifte kaldırıp yaptık. Kapıları garajda kendim hallettim. Elinize kir pas bulaşmadan pek bu işe giren olmuyor gibi. Kendiniz de ustayla birlikte yapın.

Davlubaz temizliği için önce kir sökücü ile sildik, sonra toptan temizledikçe izopropil alkol ile üzerinden geçtik ardından önce ctk premium ile malzemeyi ezip yapıştırdık. Tabi kesinlikle ısıtılması gerekiyor. Sonra da üzerine ctk sandwich geçtik. Arka tarafına her yere, ön tarafa ise kabine yakın duvara ve davlumbaz iç kısmına çift geçmiş olduk.

Tabi diyorsanız garajıma malzeme yatırımı yapayım, o zaman timsah kriko alıp rahatlıkla garajda da davlumbazları halledebilirsiniz.

Geri
Üst Alt