Bizim Golf 7-1.4 tsi/Highline-White boy💥

Kardeşim çok güzel modifiyeler yapmıssın en önemlisi ACC yi yaptırmalısın
Teşekkür ederim hocam.Aracım manuel olduğundan ACC biraz anlamsız kalıyor,buyüzden onu öncelikli retrofitlere almadım,ama ileride olabilir tabi👍

Güncelleme:Aracım Keylesli yani anahtarsız giriş çıkış ve çalıştırma var fabrikasyon olarak,fakat anahtarım normal sustalı anahtar(Ne alakaysa)Bu beni çok rahatsız ediyordu,zira önceki araçlarımda(farklı marka model)Keyless'e özel anahrar oluyordu.Bu konuda ne yapabilirim diye araştırdım ve Aliexpreste bizim anahtar kartına özel Keyless tip anahtar kabı olduğunu farkkettim.İki tip kab var biri uyumlu değil.Doğru ürünü sipariş edip aldım,gelincede anahtarcımda kabı benim orjinal anahtar kartına monte ettirdim.Malzeme kalitesi kesinlikle yeterli ve uygulama çok hoşuma gitti,sonunda bir Keyless anahtarımız oldu😀Ekli dosyayı görüntüle 67522Ekli dosyayı görüntüle 67523
Hocam anahtarın pilini çıkartıp kontak yerine yaklaştırıp çalıştırmayı dener misiniz bi müsait olduğunuzda

Maşallah. Güzel günlerde kullanın.

Hocam yakışmış bende kırmızı düşünüyorum da boya hangi marka kullandınız astar attınız mı birde
Öncelikle beyendiğinize sevindim.Şimdi bakın,bu astar olayı tamamen piyasanın uydurduğu para tuzağı,bu işlemde önemli olan boya kalitesi ve kaç kat boya attığındır.Ben daha önce kaliper boyama işlemini farklı araçlarımda farklı boyalarlar yaptım,örnek:Akçalı,Motip,Casatti hiçbirindede sorun yaşamadım,bu işlemde kullandığım marka Casatti.
İşlem şöyle yapılmalı:Önce tel fırçayla boyanacak yeri güzelce fırçalayıp temizliyorsunuz,ardından hava tuttun imkanınız varsa,yoksa çok elzem değil,devamında hava tutmuş olsanızda olmasınızda tiner/alkol v.b birşeyle hüzelce silin,uçan nir kimyasal olmalı.Daha sonra ben maskeleme yapıyorum ama bunu birçok kişi yapmıyot ve Allah ne verdiyse heryere sıkıyor,bu benim hoşuma gitmiyor açıkçası.Bundan sonraki püf nokta,her kuruyan kalipere 1 kat daha atın,minimum 3 kat geçin hepsini ve işlem tamam,kesinlikle atma vs olmuyor,uzun ömürlü oluyor👍Normalde 1 kutu bu işlem için yeterli fakat bazen herhalde markadan markaya değişiyor,ya yetmiyor yada tam ucu ucuna yetiyor,ben garantici olduğum için 2 tane almıştım,birtanesini anca bitirebildim😀

Öncelikle beyendiğinize sevindim.Şimdi bakın,bu astar olayı tamamen piyasanın uydurduğu para tuzağı,bu işlemde önemli olan boya kalitesi ve kaç kat boya attığındır.Ben daha önce kaliper boyama işlemini farklı araçlarımda farklı boyalarlar yaptım,örnek:Akçalı,Motip,Casatti hiçbirindede sorun yaşamadım,bu işlemde kullandığım marka Casatti.
İşlem şöyle yapılmalı:Önce tel fırçayla boyanacak yeri güzelce fırçalayıp temizliyorsunuz,ardından hava tuttun imkanınız varsa,yoksa çok elzem değil,devamında hava tutmuş olsanızda olmasınızda tiner/alkol v.b birşeyle hüzelce silin,uçan nir kimyasal olmalı.Daha sonra ben maskeleme yapıyorum ama bunu birçok kişi yapmıyot ve Allah ne verdiyse heryere sıkıyor,bu benim hoşuma gitmiyor açıkçası.Bundan sonraki püf nokta,her kuruyan kalipere 1 kat daha atın,minimum 3 kat geçin hepsini ve işlem tamam,kesinlikle atma vs olmuyor,uzun ömürlü oluyor👍Normalde 1 kutu bu işlem için yeterli fakat bazen herhalde markadan markaya değişiyor,ya yetmiyor yada tam ucu ucuna yetiyor,ben garantici olduğum için 2 tane almıştım,birtanesini anca bitirebildim😀
Hocam uzun uzun yazdığınız üçin teşekkür ederim bunları almıştım ön frenler için haftasonunda da boyama yapacağım henüz boya almamıştım boya farketmez astara da gerek yok anladım kadarıyla güzel bi temizlik ve kat kat boya 👍🏻

Ekli dosyalar

• IMG_2011.jpeg
    IMG_2011.jpeg
    129.8 KB · Görüntüleme: 19
Hocam uzun uzun yazdığınız üçin teşekkür ederim bunları almıştım ön frenler için haftasonunda da boyama yapacağım henüz boya almamıştım boya farketmez astara da gerek yok anladım kadarıyla güzel bi temizlik ve kat kat boya 👍🏻
Casatti varsa ondan alın,en azından taze denenmiş👍O kapakların denk geleceği yerlere üstte ve altta nohut tanedi kadar slikon sıkarak yapıştırıyorlar,dolayısıyla o dilikonun denk geleceği yeri boyamamaya özen gösterin,silikon direkt metale yspışsın,daha sağlam olur.Maskeleme bandıyla birer parça yapıştırın alta üste öyle boyayın👍

Casatti varsa ondan alın,en azından taze denenmiş👍O kapakların denk geleceği yerlere üstte ve altta nohut tanedi kadar slikon sıkarak yapıştırıyorlar,dolayısıyla o dilikonun denk geleceği yeri boyamamaya özen gösterin,silikon direkt metale yspışsın,daha sağlam olur.Maskeleme bandıyla birer parça yapıştırın alta üste öyle boyayın👍
Teşekkür ederim kral deneyince foruma atarım bende

Güncelleme:Aracım Keylesli yani anahtarsız giriş çıkış ve çalıştırma var fabrikasyon olarak,fakat anahtarım normal sustalı anahtar(Ne alakaysa)Bu beni çok rahatsız ediyordu,zira önceki araçlarımda(farklı marka model)Keyless'e özel anahrar oluyordu.Bu konuda ne yapabilirim diye araştırdım ve Aliexpreste bizim anahtar kartına özel Keyless tip anahtar kabı olduğunu farkkettim.İki tip kab var biri uyumlu değil.Doğru ürünü sipariş edip aldım,gelincede anahtarcımda kabı benim orjinal anahtar kartına monte ettirdim.Malzeme kalitesi kesinlikle yeterli ve uygulama çok hoşuma gitti,sonunda bir Keyless anahtarımız oldu😀Ekli dosyayı görüntüle 67522Ekli dosyayı görüntüle 67523
Uzun vadede anahtar pcb sini bozuyor bilginiz olsun. İcerde kart uzerindeki bir elemana temas eden bir kisim var orayi traslamazsaniz zamanla o temas elemani kiriyor

Teşekkür ederim hocam.Aracım manuel olduğundan ACC biraz anlamsız kalıyor,buyüzden onu öncelikli retrofitlere almadım,ama ileride olabilir tabi👍
Hocam benim aracim da manuel, acc yi tavsiye ederim, gercekten konforuna cok alistim, otomatik olmasa da deger kesinlikle

Uzun vadede anahtar pcb sini bozuyor bilginiz olsun. İcerde kart uzerindeki bir elemana temas eden bir kisim var orayi traslamazsaniz zamanla o temas elemani kiriyor
O yerin tam resmi varsa elinizde atarmısınız Oğuz hocam,traşlatayım anahtarcımda,korktum şimdi.En azından kart resmi vardır elinizde,hatta konunuzdada vardı hatırlıyorum,kartın tam neresine oluyor temas işaretlerseniz sevinirim.

Bu ara büyük retrofit'lere ara vermiş durumdayım,ama ufak tefek çerez diyebileceğimiz şeyler yapıyoruz tabi,yani o şekilde içimizdeki bu retrofit hastalığını bastırıyoruz diyelim :DSon birkaç hafta içinde yaptığım bazı uygulamalar var,ve bunları paylaşmak istedim.
1-Aliexpres'te satılan ve uzun zamandır sepette tuttuğum, uygulaması meşakatli ve bu sebepten almaktan hep çekindiğim birşeydi deri iç kapı trim kaplaması,fakat en sonunda karar verdim,ve neolursa olsun ben bunu bir şekilde uygularım diyerek aldım.En kötü atacaktım,onuda göze aldım,zira ürün yorumlarında uygulamanın zorluğundan bahsedenler 4 kapı için sadece kol dayama kısımlarının ortalama 4 saatlerini aldığından bahsetmişlerdi.Fakat ürün geldi ve uygulamaya kalkışınca bu işlemin,evet aslında zor olduğu fakat okadarda abartılacak şekilde olmadığına karar verdim,ve zorluğu belirleyen şeyin aslında sizin el becerinizin nekadar yeterli olduğuna bağlı olarak tespit ettim.Yani el beceriniz varsa okadarda korkacak bir durum olmadığını düşünüyorum.

2-Yine Aliexpres'ten Dynaudio kaplamaları sipariş ettim.Önce A sütünlarından yani ön direklere alayım dedim,hoşuma giderse diğerlerinide alırım diyerek sadece önleri sipariş ettim,fakat ne hikmetse satıcı yanlışlıkla arkaları gönderdi,anlaşmazlık açtım ve ürün bende kaldı ayrıca aliexperes'te paramı iade etti:DÜrün hoşuma gitti ve tekrarön direkler için yeni sipariş açtım,onlar daha gelmedi,birkaç güne gelir,gelince resim eklerim.

3-Bu konunun içinde keyless anahtar kabı değişimi konum var,fakat forum üyelerinden @ZaGani hocamın uyarısıyla sonradan takılan anahtar kabının uzun vadede karta zarar verdiğini öğrenince nekadarda hoşuma gitse bu kabtan vazgeçmeye karar verdim,ya eski kaba dönecektim yada yeni bir şey bulmam gerekiyordu,yine Aliexpres'te bulduğum Keyless özellikli Golf 8 anahtarının bir tık değişiği olan bir anahtar buldum.Yorumlar güzeldi,ve bu anahtarın hoşuma giden en büyük özelliği anahtar kısmına ulaşmak diğer anahtarlar gibi üst plastik kapağı açarak değilde düğmeli bir şekilde çıkarılıp takıldığı oldu.Kap geldi,anahtar kısmı çektirdim ve uyguladım,muazzam oldu.

Aşağıdaki resimlerde 3 uygulamayıda bir arada görebilirsiniz:cool:IMG_1344.JPEGIMG_1341.JPEG

Ekli dosyalar

• IMG_1345.JPEG
    IMG_1345.JPEG
    194.3 KB · Görüntüleme: 18
  • 28C7558C-53D0-4EE5-B852-45CF27928614.jpg
    28C7558C-53D0-4EE5-B852-45CF27928614.jpg
    82.6 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_1342.JPEG
    IMG_1342.JPEG
    206 KB · Görüntüleme: 17

Ön direk tweeter Dynaudio kaplamalarıda geldi,taktım oldu😎çokta güzel oldu:IMG_1382.jpegIMG_1381.jpeg

Geri
Üst Alt