Bizim Golf 7-1.4 tsi/Highline-White boy💥

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Turhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Orjinal hayalet ekran ve nihayet mib2 Discover pro taktırdım.Aslında hayaleti epey oldu taktıralı.Şimdilik mat 8 ekranla devam edicem ama ilk fırsatta 8 parlak ekrana geçicem.1730389501460.png
1730389560994.png

Merhaba arkadaşlar,son 2-3 aydır yine birkaç retrofit yaptık,bunları sizinle paylaşmak istedim.Doldur doldur bitmiyor,çevrem artık benle dalga geçmeye başladı,bazıları kafayı üşüttüğümü dahi sanıyordur:LOL: ama hastalık gibi birşey bu bulaştımı kurtulamıyorsun,Allah sonumuzu hayır etsin :LOL:
Gelelim yaptıklarımıza:
1-Dokunmatik klima paneli taktık,nekadar işlevsel olarak çevirmeli olan daha kullanışlı olsada dokumatik olan daha güzel duruyor,bende görselliği seçtim.Almışken koltuk ısıtmalı modeli aldım zira konuda bahsedeceğim koltuk ısıtmayıda aktif ettik daha sonra.Merak edenler için söyleyeceğim,panel sök tak olmuyor,ODIS yada orjinal VCDS gerekiyor kodlamak için.Bu retrofit sayesine AİR CARE'de gelmiş oldu.
1737816148852.jpeg
2-Resimdede görüldüğü gibi medya ekranını @HONEY Bülent hocamdan aldığım 8 Nav tuşlu cam ekranla değiştirdim.Torpidoya daha güncel ve şık hava kattı kanımca,ama zevkler ve renkler tartışılmaz tabi.

3- @zulalyol hocamla geceli gündüzlü özverili epey çalışmalarımız oldu.Hayatımda gördüğüm en titiz çalışanlardan birtanesidir kendisi.Aşağıda bahsedeceğim okadar çok şey yaptıkki,okadar çok yer söküldüki araçta,1 tane bile kusur yaşanmadı,bir tane klips zarar görmedi,bu vesileyle kendisine buradanda teşekür ediyorum,iyiki varsın Zulal hocam diyorum :) .Kendisiyle yaptığımız işlemler:
-Lane asist-Bununla birlikte Uzun far asistanı,Tabela okuma
-Kör nokta
-Pla 3.0

Lane asist için kasko ve yetkili servis kullanmadım,bilerek camı kırmak bana göre işler değil.Ayrıca yetkili servisle git papaz ol yok seninki öyleydi böyle olmaz felan,strese girerim ben.Camı Zulal hocam ayarladı,ve birlikte iş yaptığı camcı atolyesinde camı taktık.Bu ara sıkça konu oluyor yok 653 yok 654,Çin malı Alman malı vs vs,ben çok detaya girmeden Zulal hocamın önerdiği ve taktığı Alman malı 654 H kamerayı tercih ettim,işlem sonrası epey deneme fırsatım oldu,sistem mükemmel çalışıyor,direksionun kontrolünü al uyarısınıda 10dk'ya ayarladı,artık deymeyin keyfime :)1737817546503.jpeg
1737817577914.jpeg
-Kör nokta uyarı sistemi'de 5Q radarları tercih ettik,buarada benim aracım 7 kasa,biz 7.5 radar braketleri kullandık.Bunu neden söylüyorum,çünkü bilindiği üzre 7.5 ksaya 7 braketi olmuyor,ama 7 kasaya her 2 tip brakette sorunsuz oluyor,buda ileride 7.5 tamponuna geçersem elimde avantaj olmuş oldu.Bu işlemde çok başarılı oldu,test edildi ve muazzam çalışıyor.1737817937113.jpeg
1737817987656.jpeg
-PLA 3.0 nekadar kullanmayacağımı ve gereksiz görsemde daha önce hazırda tuş takımıda vardı,yaw buda olsun arabada dedik ve onuda sorunsuz halleti Zulal hocam.Biliyorsunuz sonradan takılan sensör braketleri özellikle işini düzgün yapmayan ellerde monte edildiğinde bir süre sonra düşüyırlar,burada öyle bir işlem yapıldıki braketin düşmesi için anca bir füze falan gelmesi gerekir 😆1737818316305.jpeg
Uzun zamandır,aracı aldığım günden beri arabada olmayan ve keşke olsaydı dediğim Ergo Activ koltuk takımını nihayet buldum ve taktım,bu konuda yine @HONEY Bülent hocamın hakkını yiyemem,bir gün buradan sordum arıyorum bu koltuğu diye,sağolsun kendisi satan bir yer biliyormuş,önce pahalı geldi vs,ardından arkadaşla pazarlığımızıda yapınca koltuk makul fiyata geldi,ve bu koltuğu takmak banada nasip oldu,ardından hızlı birşekilde benimkileride satınca bir rahatlama geldi 😄Koltukları mekanik olarak yerine takınca iş bitmedi tabi,yine Zulal hocamın yolunu tuttuk,zira bu koltuklarda masaj olduğu için buna extra hat,ayrıca koltuk ısıtma pedleri hazırda olduğu için ve üstte belirttiğim gibi zaten halihazırda koltuk ısıtmalı panelimiz vardı,Zulal hocam bunlara birde koltuk ısıtma hattı çekti ve işlem tamamlandı.Bir sonraki gün döşemecinin yolunu tuttum,zira kol dayama gri kumaştı ve sırıttı,onuda bu koltuklara uygun deriyle kaplattık ve görüntüde tamam,sadece ileride kapı pandizotlarındaki kumaş kısımları deriye çevirmeye düşünüyorum,görüntüyü tamamlamak için.1737819664820.jpeg

1737819722107.jpeg

Sıradaki yapılacak işler.
-ACC
-Cik-Cik alarm
-Dynamik Magnet Marelli 7.5 stop
-Siyah iç tavan-(Komple)
-Soundaktor

Okuduğunuz için teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,son 2-3 aydır yine birkaç retrofit yaptık,bunları sizinle paylaşmak istedim.Doldur doldur bitmiyor,çevrem artık benle dalga geçmeye başladı,bazıları kafayı üşüttüğümü dahi sanıyordur:LOL: ama hastalık gibi birşey bu bulaştımı kurtulamıyorsun,Allah sonumuzu hayır etsin :LOL:
Gelelim yaptıklarımıza:
1-Dokunmatik klima paneli taktık,nekadar işlevsel olarak çevirmeli olan daha kullanışlı olsada dokumatik olan daha güzel duruyor,bende görselliği seçtim.Almışken koltuk ısıtmalı modeli aldım zira konuda bahsedeceğim koltuk ısıtmayıda aktif ettik daha sonra.Merak edenler için söyleyeceğim,panel sök tak olmuyor,ODIS yada orjinal VCDS gerekiyor kodlamak için.Bu retrofit sayesine AİR CARE'de gelmiş oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 81650
2-Resimdede görüldüğü gibi medya ekranını @HONEY Bülent hocamdan aldığım 8 Nav tuşlu cam ekranla değiştirdim.Torpidoya daha güncel ve şık hava kattı kanımca,ama zevkler ve renkler tartışılmaz tabi.

3- @zulalyol hocamla geceli gündüzlü özverili epey çalışmalarımız oldu.Hayatımda gördüğüm en titiz çalışanlardan birtanesidir kendisi.Aşağıda bahsedeceğim okadar çok şey yaptıkki,okadar çok yer söküldüki araçta,1 tane bile kusur yaşanmadı,bir tane klips zarar görmedi,bu vesileyle kendisine buradanda teşekür ediyorum,iyiki varsın Zulal hocam diyorum :) .Kendisiyle yaptığımız işlemler:
-Kör nokta
-Pla 3.0

Lane asist için kasko ve yetkili servis kullanmadım,bilerek camı kırmak bana göre işler değil.Ayrıca yetkili servisle git papaz ol yok seninki öyleydi böyle olmaz felan,strese girerim ben.Camı Zulal hocam ayarladı,ve birlikte iş yaptığı camcı atolyesinde camı taktık.Bu ara sıkça konu oluyor yok 653 yok 654,Çin malı Alman malı vs vs,ben çok detaya girmeden Zulal hocamın önerdiği ve taktığı Alman malı 654 H kamerayı tercih ettim,işlem sonrası epey deneme fırsatım oldu,sistem mükemmel çalışıyor,direksionun kontrolünü al uyarısınıda 10dk'ya ayarladı,artık deymeyin keyfime :)Ekli dosyayı görüntüle 81651
Ekli dosyayı görüntüle 81652
-Kör nokta uyarı sistemi'de 5Q radarları tercih ettik,buarada benim aracım 7 kasa,biz 7.5 radar braketleri kullandık.Bunu neden söylüyorum,çünkü bilindiği üzre 7.5 ksaya 7 braketi olmuyor,ama 7 kasaya her 2 tip brakette sorunsuz oluyor,buda ileride 7.5 tamponuna geçersem elimde avantaj olmuş oldu.Bu işlemde çok başarılı oldu,test edildi ve muazzam çalışıyor.Ekli dosyayı görüntüle 81653
Ekli dosyayı görüntüle 81654
-PLA 3.0 nekadar kullanmayacağımı ve gereksiz görsemde daha önce hazırda tuş takımıda vardı,yaw buda olsun arabada dedik ve onuda sorunsuz halleti Zulal hocam.Biliyorsunuz sonradan takılan sensör braketleri özellikle işini düzgün yapmayan ellerde monte edildiğinde bir süre sonra düşüyırlar,burada öyle bir işlem yapıldıki braketin düşmesi için anca bir füze falan gelmesi gerekir 😆Ekli dosyayı görüntüle 81655
Uzun zamandır,aracı aldığım günden beri arabada olmayan ve keşke olsaydı dediğim Ergo Activ koltuk takımını nihayet buldum ve taktım,bu konuda yine @HONEY Bülent hocamın hakkını yiyemem,bir gün buradan sordum arıyorum bu koltuğu diye,sağolsun kendisi satan bir yer biliyormuş,önce pahalı geldi vs,ardından arkadaşla pazarlığımızıda yapınca koltuk makul fiyata geldi,ve bu koltuğu takmak banada nasip oldu,ardından hızlı birşekilde benimkileride satınca bir rahatlama geldi 😄Koltukları mekanik olarak yerine takınca iş bitmedi tabi,yine Zulal hocamın yolunu tuttuk,zira bu koltuklarda masaj olduğu için buna extra hat,ayrıca koltuk ısıtma pedleri hazırda olduğu için ve üstte belirttiğim gibi zaten halihazırda koltuk ısıtmalı panelimiz vardı,Zulal hocam bunlara birde koltuk ısıtma hattı çekti ve işlem tamamlandı.Bir sonraki gün döşemecinin yolunu tuttum,zira kol dayama gri kumaştı ve sırıttı,onuda bu koltuklara uygun deriyle kaplattık ve görüntüde tamam,sadece ileride kapı pandizotlarındaki kumaş kısımları deriye çevirmeye düşünüyorum,görüntüyü tamamlamak için.Ekli dosyayı görüntüle 81656

Ekli dosyayı görüntüle 81657

-ACC
-Cik-Cik alarm
-Siyah iç tavan-(Komple)
-Soudaktor

Okumazmıyım hastasıyım böyle işlere keşke haberim olaydı gelirdim @zulalyol hocamı da görürdüm...

Sana kocam bir 🧿 veriyorum...

Ellerinizi emeklerine sağlık...

Okumazmıyım hastasıyım böyle işlere keşke haberim olaydı gelirdim @zulalyol hocamı da görürdüm...

Sana kocam bir 🧿 veriyorum...

Ellerinizi emeklerine sağlık...
OK,anlaştık.Acc montajı için gittiğimde haber ederim,iki lafın belini kırarız Metin hocam (y) :)

Gelelim yaptıklarımıza:
Ekli dosyayı görüntüle 81650

-Kör nokta
-Pla 3.0

Lane asist için kasko ve yetkili servis kullanmadım,bilerek camı kırmak bana göre işler değil.Ayrıca yetkili servisle git papaz ol yok seninki öyleydi böyle olmaz felan,strese girerim ben.Camı Zulal hocam ayarladı,ve birlikte iş yaptığı camcı atolyesinde camı taktık.Bu ara sıkça konu oluyor yok 653 yok 654,Çin malı Alman malı vs vs,ben çok detaya girmeden Zulal hocamın önerdiği ve taktığı Alman malı 654 H kamerayı tercih ettim,işlem sonrası epey deneme fırsatım oldu,sistem mükemmel çalışıyor,direksionun kontrolünü al uyarısınıda 10dk'ya ayarladı,artık deymeyin keyfime :)Ekli dosyayı görüntüle 81651
Ekli dosyayı görüntüle 81652
-Kör nokta uyarı sistemi'de 5Q radarları tercih ettik,buarada benim aracım 7 kasa,biz 7.5 radar braketleri kullandık.Bunu neden söylüyorum,çünkü bilindiği üzre 7.5 ksaya 7 braketi olmuyor,ama 7 kasaya her 2 tip brakette sorunsuz oluyor,buda ileride 7.5 tamponuna geçersem elimde avantaj olmuş oldu.Bu işlemde çok başarılı oldu,test edildi ve muazzam çalışıyor.Ekli dosyayı görüntüle 81653
Ekli dosyayı görüntüle 81654
-PLA 3.0 nekadar kullanmayacağımı ve gereksiz görsemde daha önce hazırda tuş takımıda vardı,yaw buda olsun arabada dedik ve onuda sorunsuz halleti Zulal hocam.Biliyorsunuz sonradan takılan sensör braketleri özellikle işini düzgün yapmayan ellerde monte edildiğinde bir süre sonra düşüyırlar,burada öyle bir işlem yapıldıki braketin düşmesi için anca bir füze falan gelmesi gerekir 😆Ekli dosyayı görüntüle 81655
Uzun zamandır,aracı aldığım günden beri arabada olmayan ve keşke olsaydı dediğim Ergo Activ koltuk takımını nihayet buldum ve taktım,bu konuda yine @HONEY Bülent hocamın hakkını yiyemem,bir gün buradan sordum arıyorum bu koltuğu diye,sağolsun kendisi satan bir yer biliyormuş,önce pahalı geldi vs,ardından arkadaşla pazarlığımızıda yapınca koltuk makul fiyata geldi,ve bu koltuğu takmak banada nasip oldu,ardından hızlı birşekilde benimkileride satınca bir rahatlama geldi 😄Koltukları mekanik olarak yerine takınca iş bitmedi tabi,yine Zulal hocamın yolunu tuttuk,zira bu koltuklarda masaj olduğu için buna extra hat,ayrıca koltuk ısıtma pedleri hazırda olduğu için ve üstte belirttiğim gibi zaten halihazırda koltuk ısıtmalı panelimiz vardı,Zulal hocam bunlara birde koltuk ısıtma hattı çekti ve işlem tamamlandı.Bir sonraki gün döşemecinin yolunu tuttum,zira kol dayama gri kumaştı ve sırıttı,onuda bu koltuklara uygun deriyle kaplattık ve görüntüde tamam,sadece ileride kapı pandizotlarındaki kumaş kısımları deriye çevirmeye düşünüyorum,görüntüyü tamamlamak için.Ekli dosyayı görüntüle 81656

Ekli dosyayı görüntüle 81657

-ACC
-Cik-Cik alarm
-Siyah iç tavan-(Komple)
-Soundaktor

Turhan hocam koltuklara bayıldım çok güzel oldu maaşallah yüce rabbim kaza bela vermesin .Turhan hocam ufacık bir sorun kalmıştı onuda çözdüm bilgin olsun gelince o iş tamam.Metin hocam bir dahaki buluşmada sizi de beklerim çayımız kahvemiz bol yemizgimiz bol buyurun .görüşmek üzere iyi forumlar

Geri