çok teşekkür ederim hocam, acaba başka bana göre önerebileceğiniz (kova ile) premium shampo var mı? önerileriniz benim icin cok önemli.
Arabanın ic temizliği icin de yumusak detay fırcası ile würth araç içi temizlik köpüğünü kullanıyorum sizce iyi midir? amatörüm biraz
Hocam premium kavramı biraz ucu açık bir kavram,
Evet önerebileceğim bazı premium markalar var ama her premium markanın da her ürününün çok kaliteli olduğunu zannetmeyin, X premium markanın şampuanı iyidir, Y premium markanın deri ürünleri iyidir vs.. İlaveten misal söylüyorum bu biraz da bütçe meselesi, Geçen gün bir arkadaşım en başarılı en kaliteli deri bakım ürün nedir onu alalım derken, kendisine 250ml.bir ürünün 4.000 tl. +kdv olduğunu öğrenince dili tutuldu. Malesef ülkemizde ekonomik şartlar, döviz kuru ve vergi gibi durumlar yüzünden yurtdışında 30-40 dolar/euro olan bir ürün buradan almaya kalkınca 5 kat pahalıya geliyor,
İç temizlik için; eğer hafif veya orta kirli ise (1 milyoncularda) satılan anti-statik toz alma püskülü ve BİM ‘de satılan 5’li mifrofiber bez ile “nemli olarak” silmeniz yeterli gelecektir,
Aracın iç kısımlarını (orta konsol, yumuşak plastik aksamlar, sert plastik aksamlar gibi) bölgeleri her temizlikte kimyasal bir ürün ile temizlemenin gereği yoktur. Not: deri yüzeyler kesinlikle ıslak veya nemli bez ile temizlenmemelidir.!! Eğer iç kısımlar sadece (orta veya daha fazla) kirlenmiş ise kimyasal kullanınız,
İç temizlik için (orta konsol, sert plastik aksamlar, yumuşak plastik aksamlar, deri yüzüeyler için); alabileceğiniz en başarılı en kaliteli ürünlerden biri Nanolex Interior Cleaner öneririm fakat onun da stok şuan yokmuş, gelmesi 1-2 ayı bulur dediler, Bu ürünün alternatifleri var ama o ürünlerin Türkiye’de fiyatları Nanolex Interior Cleaner ‘dan fiyatları 8-10 kat pahalı malesef.
Şampaun olarak Sonax turuncu şampuan cilasız bir şampaun olmasına rağmen vasat bir şampaundır ve bol su ile iyi durulama yapılmadığı taktirde turuncu lekeler bırakmaktadır..!! Sonax ‘ın (Xtreme Serisi) ürünleri kaliteli ürünlerdir, Xtreme serisi ürünlerini güvenle kullanabilirsiniz, detay dünyasında şöyle bir husus var, Ferrari kadar premium bir Detailing markasının ürünlerini de kullandanız o markanın tüm ürünleri iyi anlamına gelmiyor,
Gyeon Bahte (bahte
+ olmayan) şampuanınız var ise şuan onu bitirmeden kova şampuanı almanıza gerek yoktur, Bahte yi kullanın bitmesine yakın zaten Nanolex Pure Shampoo stoklara gelmiş olur, Bahte ortalamanın üzerinde iyi diyebileceğim bir şampuandır, şuan onu bitirmeden şampuan almayınız,
Aracın boyasını korumak istiyorsanız, Wax vb. boya koruma ürünü, seramik kaplama veya PPF folyo kaplama gibi bütçenize göre farklı uygulamar var ,1 kavonoz wax yaklaşık 200-250 gr. ‘dır, Ve 1 uygulamada yaklaşık 8-10 gr. ürün sarfiyatı olur, Yani 1 kavanoz size çok uzun yıllar yeter, Yapacağınız 1 uygulama ortalama 2-6 arası koruma sağlar, Şayet kapalı garaj imkanı olsaydı bazı kaliteli wax’lar 6-12 ay arası koruma sağlayabiliyor. Tabii bu dayanım süreleri yağmur-kar vs.. çevre şartlarına ve aracın gündelik yaptığı km’ye göre değişkenlik göstermektedir.