haruncilek
Üye
sizin işinizi branda görürYorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sitede bana ayrılan park yeri ağacın altı mecburen ne kadar temizlesek de illa olucak. ppf falan yapılabilir aslında ama onlar da baya pahalı.
sizin işinizi branda görürYorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sitede bana ayrılan park yeri ağacın altı mecburen ne kadar temizlesek de illa olucak. ppf falan yapılabilir aslında ama onlar da baya pahalı.
uğraşılmaz hocam o kadar dasizin işinizi branda görür
Dediğiniz ürünü biliyorum kullananlar memnun. Bir de Nasiol markasının da ürünlerine bakabilirsin.Arkadaşlar selamlar, sileceklerimi bugün değiştirdim. Silmesinde pek problem yoktu aslında ama çok sesli çalışmaya başlamıştı. Bundan sebep yağmur kaydırıcılar işe yarıyor mu ne var ne yok bir inceleme yaptım ve karşıma soft 99 marka glaco ultra modelli bir ürün çıktı. Uygulama videolarını falan da inceledim gayet kolay bir şekilde uygulanabiliyor ve markanın iddiası 1 yıl camda etkin bir şekilde görev yapabildiği şeklinde. Forumda arattım ama bu ürünle ilgili bir girdiye rastlamadım ya da bulamadım. Sizlerden buna benzer yağmur kaydırıcı kullananınız var mıdır? Bu ürünlerin sileceklere ne gibi yan etkisi olabilir ya da var mıdır? Diğer bir sorum da bu ürünler alışkanlık yaratır mı Yani videolarda gördüğüm kadarıyla güvenlik anlamında da sürücünün işini çok kolaylaştırır, bunun uygulanmadığı araçta insan kendini rahatsız hisseder. Sizlerin düşüncelerini ve deneyimlerini merak ettim açıkçası. Herkese iyi günler.
Soft99 glaco rollon uyguladım geçen hafta. Bu tarz ürünler sileceklerde ses ve atlama yapmaya neden olabiliyor. Silecekler sıfırsa bunu göze alarak uygulayın.Arkadaşlar selamlar, sileceklerimi bugün değiştirdim. Silmesinde pek problem yoktu aslında ama çok sesli çalışmaya başlamıştı. Bundan sebep yağmur kaydırıcılar işe yarıyor mu ne var ne yok bir inceleme yaptım ve karşıma soft 99 marka glaco ultra modelli bir ürün çıktı. Uygulama videolarını falan da inceledim gayet kolay bir şekilde uygulanabiliyor ve markanın iddiası 1 yıl camda etkin bir şekilde görev yapabildiği şeklinde. Forumda arattım ama bu ürünle ilgili bir girdiye rastlamadım ya da bulamadım. Sizlerden buna benzer yağmur kaydırıcı kullananınız var mıdır? Bu ürünlerin sileceklere ne gibi yan etkisi olabilir ya da var mıdır? Diğer bir sorum da bu ürünler alışkanlık yaratır mı Yani videolarda gördüğüm kadarıyla güvenlik anlamında da sürücünün işini çok kolaylaştırır, bunun uygulanmadığı araçta insan kendini rahatsız hisseder. Sizlerin düşüncelerini ve deneyimlerini merak ettim açıkçası. Herkese iyi günler.
Merhaba arkadaşlar aracım golf mk8 yunus grisi üzerinde gyeon mohs Q2 seramik kaplama var. Aracımı kendim yıkıyorum, bundan keyif alıyorum.
Siz değerli ustalarımdan şampuan, eldiven, kurulama havlusu tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bana yaptırdığım kişi gyeon Bathe+ önerdi, ben bunun yanı sıra ön yıkama şampuanı da almak istiyorum.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Alabileceğiniz kaliteli kova şampuanları;Aracımda komple ppf var hangi şampuanı kullanmalıyım bi öneriniz var mı? veya ppf için ekstra temizlik ürünü vesaire?
Ben köpük pompası aldım benzinlikte o şekilde yıkıyorum istasyondan sadece su kullanarak.Merhabalar Herkese
Evde araç yıkama için uygun bir yerim yok.
Petrolde araç yıkama için ne önerirsiniz ?
Hızlı işleme uygun
Hocam bende güzel uygun bir kurulama havlusu birde yıkama eldiveni almayı düşünüyorum. Belki hızlı cila da olabilir. Öyle denicem.Ben köpük pompası aldım benzinlikte o şekilde yıkıyorum istasyondan sadece su kullanarak.
Autoglym kullanıyorum bütün ürünlerde çok kaliteli.Aracımda komple ppf var hangi şampuanı kullanmalıyım bi öneriniz var mı? veya ppf için ekstra temizlik ürünü vesaire?
Hocam merhabalar,Hocam premium kavramı biraz ucu açık bir kavram,
Evet önerebileceğim bazı premium markalar var ama her premium markanın da her ürününün çok kaliteli olduğunu zannetmeyin, X premium markanın şampuanı iyidir, Y premium markanın deri ürünleri iyidir vs.. İlaveten misal söylüyorum bu biraz da bütçe meselesi, Geçen gün bir arkadaşım en başarılı en kaliteli deri bakım ürün nedir onu alalım derken, kendisine 250ml.bir ürünün 4.000 tl. +kdv olduğunu öğrenince dili tutuldu. Malesef ülkemizde ekonomik şartlar, döviz kuru ve vergi gibi durumlar yüzünden yurtdışında 30-40 dolar/euro olan bir ürün buradan almaya kalkınca 5 kat pahalıya geliyor,
İç temizlik için; eğer hafif veya orta kirli ise (1 milyoncularda) satılan anti-statik toz alma püskülü ve BİM ‘de satılan 5’li mifrofiber bez ile “nemli olarak” silmeniz yeterli gelecektir,
Aracın iç kısımlarını (orta konsol, yumuşak plastik aksamlar, sert plastik aksamlar gibi) bölgeleri her temizlikte kimyasal bir ürün ile temizlemenin gereği yoktur. Not: deri yüzeyler kesinlikle ıslak veya nemli bez ile temizlenmemelidir.!! Eğer iç kısımlar sadece (orta veya daha fazla) kirlenmiş ise kimyasal kullanınız,
İç temizlik için (orta konsol, sert plastik aksamlar, yumuşak plastik aksamlar, deri yüzüeyler için); alabileceğiniz en başarılı en kaliteli ürünlerden biri Nanolex Interior Cleaner öneririm fakat onun da stok şuan yokmuş, gelmesi 1-2 ayı bulur dediler, Bu ürünün alternatifleri var ama o ürünlerin Türkiye’de fiyatları Nanolex Interior Cleaner ‘dan fiyatları 8-10 kat pahalı malesef.
Şampaun olarak Sonax turuncu şampuan cilasız bir şampaun olmasına rağmen vasat bir şampaundır ve bol su ile iyi durulama yapılmadığı taktirde turuncu lekeler bırakmaktadır..!! Sonax ‘ın (Xtreme Serisi) ürünleri kaliteli ürünlerdir, Xtreme serisi ürünlerini güvenle kullanabilirsiniz, detay dünyasında şöyle bir husus var, Ferrari kadar premium bir Detailing markasının ürünlerini de kullandanız o markanın tüm ürünleri iyi anlamına gelmiyor,
Gyeon Bahte (bahte+ olmayan) şampuanınız var ise şuan onu bitirmeden kova şampuanı almanıza gerek yoktur, Bahte yi kullanın bitmesine yakın zaten Nanolex Pure Shampoo stoklara gelmiş olur, Bahte ortalamanın üzerinde iyi diyebileceğim bir şampuandır, şuan onu bitirmeden şampuan almayınız,
Aracın boyasını korumak istiyorsanız, Wax vb. boya koruma ürünü, seramik kaplama veya PPF folyo kaplama gibi bütçenize göre farklı uygulamar var ,1 kavonoz wax yaklaşık 200-250 gr. ‘dır, Ve 1 uygulamada yaklaşık 8-10 gr. ürün sarfiyatı olur, Yani 1 kavanoz size çok uzun yıllar yeter, Yapacağınız 1 uygulama ortalama 2-6 arası koruma sağlar, Şayet kapalı garaj imkanı olsaydı bazı kaliteli wax’lar 6-12 ay arası koruma sağlayabiliyor. Tabii bu dayanım süreleri yağmur-kar vs.. çevre şartlarına ve aracın gündelik yaptığı km’ye göre değişkenlik göstermektedir.
Rica ederim.,Hocam merhabalar,
Bizler ile paylaşmış olduğunuz bütün bilgiler için tekrardan çok teşekkür ederim sizlere. Ben bir konuda hem sizin hem de arkadaşların kullanma tecrübeleri var ise bilgi almak istemiştim. Malum araç yıkama işini benzinlik istasyonların kova ile sonax turuncu şampuan kullanarak yapıyordum. Araç içi temizlik için de auto finesse spritz kullanıyorum. Şu an şampuan için snow foam almayı düşünüyordum bu aşamada birkaç sorum olacaktı.
1) Kwazar / Moralex el pompası ürünlerinden hangisini almalıyım? Benzinlikte kullanıp, basınçlı su ile yıkayacağım aracımı.
2) Burada ön yıkama ve normal şampuan olarak iki ayrı şampuan türü görüyorum. Her ikisini de alıp önce ön yıkama şampuanını el pompasına döküp araç kirini alıp, ardından normal şampuanı ile aracımı yıkamalı mıyım? Aracı ikinci el aldım, serviste seramik kaplama ve ön kaput, çamurluk tampon ppf kaplama mevcut. Fakat 2 yıl önce yapılmış bunlar. Şu an seramik seviyesi ne aşamadadır bilemiyorum. Fakat yağmurda, su tanecikleri boncuk boncuk görünüyordu araç üzerinde.
3) Jant temizliği için hangi ürünü alabilirim? Demir tozu sökücüm bulunuyor fakat bunu 6 ayda bir uygulayın demiştiniz, o yüzden başka bir temizleyici var ise alabilirim hocam.
4) Deri direksiyon temizliğinde önerebileceğiniz bir marka var mıdır? Colourlock çok duyuyorum bu tercih etmeli miyim?
Tekrar çok teşekkür ederim. İyi forumlar dilerim.
Selamlar ve sevgiler herkese.
Sonax Havana Extract ŞampuanAracımda komple ppf var hangi şampuanı kullanmalıyım bi öneriniz var mı? veya ppf için ekstra temizlik ürünü vesaire?
Öncelikle aracı yıkamaya başlarken jantlardan başlayın, böylelikle hem demir tozunun önceden akmasını, hem de önceden yıkayıp kirin sağı solu mahvetmemesini önlersiniz. Sonrasında,araç kirliyken el değmeden önce suyla üstünden geçip üstüne el pompasıyla şampuan püskürtüp bekleyin. Kaba kir aktıktan sonra süngerle direkt elle yıkamaya başlayabilirsiniz. Elle yıkayarak tüm köpüğü araç üzerinden temizledikten sonra bir tur daha suyla durulayıp bir daha aynı işlemi uygulayın. En son araç durulandığında, kuru bir bezle (mikrofiber) aracı kurulayın. Araç kurulandıktan sonra kullandığınız herhangi bir cila vb. (Sonax'ın ürünlerini tavsiye ederim Brilliant Shine çok başarılı) ya bezle ya da cila pediyle tüm araca uygulayın. Camları da sildikten sonra aracınız tamamdır.Hocam merhabalar,
Bizler ile paylaşmış olduğunuz bütün bilgiler için tekrardan çok teşekkür ederim sizlere. Ben bir konuda hem sizin hem de arkadaşların kullanma tecrübeleri var ise bilgi almak istemiştim. Malum araç yıkama işini benzinlik istasyonların kova ile sonax turuncu şampuan kullanarak yapıyordum. Araç içi temizlik için de auto finesse spritz kullanıyorum. Şu an şampuan için snow foam almayı düşünüyordum bu aşamada birkaç sorum olacaktı.
1) Kwazar / Moralex el pompası ürünlerinden hangisini almalıyım? Benzinlikte kullanıp, basınçlı su ile yıkayacağım aracımı.
2) Burada ön yıkama ve normal şampuan olarak iki ayrı şampuan türü görüyorum. Her ikisini de alıp önce ön yıkama şampuanını el pompasına döküp araç kirini alıp, ardından normal şampuanı ile aracımı yıkamalı mıyım? Aracı ikinci el aldım, serviste seramik kaplama ve ön kaput, çamurluk tampon ppf kaplama mevcut. Fakat 2 yıl önce yapılmış bunlar. Şu an seramik seviyesi ne aşamadadır bilemiyorum. Fakat yağmurda, su tanecikleri boncuk boncuk görünüyordu araç üzerinde.
3) Jant temizliği için hangi ürünü alabilirim? Demir tozu sökücüm bulunuyor fakat bunu 6 ayda bir uygulayın demiştiniz, o yüzden başka bir temizleyici var ise alabilirim hocam.
4) Deri direksiyon temizliğinde önerebileceğiniz bir marka var mıdır? Colourlock çok duyuyorum bu tercih etmeli miyim?
Tekrar çok teşekkür ederim. İyi forumlar dilerim.
Selamlar ve sevgiler herkese.