Şampuan-yıkama ürünleri tavsiyelerinizi rica ediyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enes38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bende şarjlı kompresörle kullanıyorum hocam, video varsa bu pompa ile alakalı çok memnun olurum. Anladığım kadarıyla memnunsunuz pompadan ?
Hocam oldukça memnunum, pompayı 1 kere tam doldurduğumda sedan aracı çok rahat dönebiliyorum. Lastiklere falanda rahatlıkla yetiyor. Telefonda ki arşivi biraz kurcalamam lazım, illa çektiğim video vardır. Paylaşırım mutlaka.

Bende şarjlı kompresörle kullanıyorum hocam, video varsa bu pompa ile alakalı çok memnun olurum. Anladığım kadarıyla memnunsunuz pompadan ?
Ben de Xiaomi pompa+alta foam kullanıyordum hocam. Alta foam köpüğü çok iyiydi (magifoam kullanıyorum içinde), Xiaomi type c li olanın da performansı iyiydi. Basınç kaybı olmadan sabit şekilde tüm aracı dolanıyordum.

Sonrasında polham diye geçen kendinden kompresörlü köpük pompası aldım. Bundan çok memnunum. Tek elle rahat rahat aracı köpüklemek çok rahat geldi. Xiamo kompresörse su kaçtı, aman yan devirmedim etmedim derdi kalmadı. Tavsiye ederim polham pompayı

Ön yıkama şampuanı olarak Nanolex marka var ancak (ürünün konsantre oranı) düşük bu yüzden sarfiyat artıyor, İlaveten Nanolex şişenin gramajı 750ml. diğer markalar 1 Lt. Yani Namolex ön yıkama şampuanı olarak avantajlı değil,

Yani 2 farklı ürüne 2 kargo ücreti ödemeyeyim derken aslında cebinizden (gizli olarak) çıkmış olacak,

Ön yıkama şampunı olarak önereceğim ürünler;
Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam
Autobrite Magifoam

Not: Valet Pro PH Neutral Snow Foam ve Valet Pro Foamula 1 ürünlerinin temizlik etkisi vasattır, Bu ürünleri önermiyorum, Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam ve Autobrite Magifoam temizlik etkisi başarılı ürünlerdir.

Kova şampuanı olarak Nanolex Professional Shampoo bu ürün güzel, çok başarılı ve konsantre oranı da yüksek,

Dolin / Dalin vs.. ürünler aracın içinde veya dışında kullanmayınız, Aracın iç kısmında ve ön konsol gibi yumuşak plastik aksamda nemli mikrofiber bez ile silmeniz yeterli gelecektir, Sadece kirler fazla ise (interior cleaner) tarzı ürünler ile temizleyiniz. Torpido ve ön konsol gibi bölgelerde kulanılan ürünlerde (parlak yüzey) bırakması önerilmez, her zaman mat yüzey (mat finish) bırakan ürünler önerilir.
Dediğiniz PH Neutural Snow Foam ürününü ön yıkama olarak Kwazer pompa ile kullanıyordum, neredeyse hiç bir işe yaramıyordu, köpük oluyordu fakat su tuttuğumda alttaki mekanik kir hala yüzeyde kalmaya devam ediyordu, çok nadiren gerçekten kirleri çözüyordu, belkide benim oranlamam ile ilgili bir sorundu.

Ön yıkama şampuanım bittiği için şuan direkt gyeon bath koyuyorum pompaya ya da su ile ön yıkama yapıp kademeli kademeli hiç bastırmadan ve sürekli yıkama midi ni yıkayarak devam ediyorum.

Ön yıkamada PH çok aranmaz fakat yinede alttaki seramik veya cilaya nötr olmayan şampuanlar zarar verir mi.

Auto Glym Polar Blast ürünü hakkında fikirleriniz nelerdir, herkes onu çok övüyor.

Ardından kurulama değil, ardından su ile durulama ondan sonra diğer aşamalar ve yine durulama en son aşama kurulama,

Mikrofiber bezlerin boyutu küçük olduğu için aracı kurulamak hem vakit kaybı hem de yorulmanıza sebebiyet verir, çünkü mikrofiber bezin (su emişi) zayıftır, onun yerine twist kurulama havlular işinizi kolaylaştıracaktır,

Araç yıkamada iş bitip günün sonunda yorulmanız ile sonuçlanırsa bir süre somra yapmak zor gelir, doğru malzeme her zaman işinizi kolaylaştırır, aracı yıkamaktan keyif olmanızı sağlar,

Malesef kurulama havluları pek ucuz değildir, Bütçenize göre aşşağıdaki ürünlerden birini tercih edebilirsiniz;

https://www.demirdetay.com/liquid-elements-kurulama-havlusu-1400-gsm-50x80-cm-blue-lebh1400blue

https://app.hb.biz/e9abFaDAxyfc

https://www.mikrofibermarket.com/purestar-both-twist-drying-towel---50x60-----650-gsm---d-004

Islak cilalar veya sprey cilalar geçici kısa süreli koruma sağlar, bu tip ürünler korumadan ziyade (wax / seramik) gibi boya koruyucu ürünleri destekleyici ürünlerdir,

Katı cila diye tabir ettiğğöiz bir (wax) temin ederek 3-4 ay veya 5-6 ay koruma sağlayavilirsiniz, koruma süresi aracın açık veya kapalı bir yere park etme durumlarına göre değişir, Wax harici (ıslak cila / sprey cila) gibi diğer ürünler ancak geçici kısa süreli koruma sağlayabilir, Yalnızca wax üzerine uygulanır ise wax’ı destekler be koruma süresini uzatabilirler,

Wax tavsiyesi olarak F/P ürünü olarak tavsiye edebileceğim ürün;

Bilt Hamber Double Speed Wax (piyasada satılan diğer wax’lara göre daha uzun süreli koruma sağlar, parlak bir görüntü oluşturur, 1 teneke wax sizi en az 5-6 sene idare eder, yaklaşık 20-30 uygulama cila yapma imkanı verir);
https://www.formulaxstore.com/bilt-...A72ArLDqb8EVgA7GepKHZ77blLWry0YqGA9yfyZoFC3Ch
Tecrübenize dayalı bilgi birikiminizi benimle zaman ayırıp paylaştınız çok teşekkür ederim. Ürünler geldiğinde yıkama esnasında foto çekip paylaşacağım.
Bulunduğum şehir de kış mevsiminde yağmur yağmıyor arabayı yıkamak vicdanen rahatsız ediyor sürekli erteliyorum ürünü almak da

Geri