Şampuan-yıkama ürünleri tavsiyelerinizi rica ediyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan enes38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Düz cif ile yıkıyorum bı zararı olur mu
Hocam cif araca zarar verir mi bilmiyorum ben bebek şampuanı ile yıkayan kullanıcı olarak cif asla aklıma gelmezdi taki buradan aldığım tavsiyelere kadar.
Sizde benim gibi deneyimli tavsiye veren kullanıcıların bilgi birikiminden faydalanın bütçenize uygun ürün alıp kullanın.
Mutfakta kullanılan ürünler mutfak eşyaları için tasarlanmış içerikler barındırır. Araç kaporta boyasına ve üzerindeki çeşitli uygulamalara zarar vermeyecek ürünler araçlar içindir şahsi düşüncem. Nasılki kıyafet temizleyen ürünleri mutfakta kullanmıyorsak mutfak ürününü de arabamız da kullanmamalıyız

@forzaGilles hocam tavsiyeniz üzerine nanolex şampuan aldım bugün akşam saatlerinde yıkama yaptım gerçekten ürün verdiğim fiyata fazlasıyla değer konsantre oranı çok yüksek 5 lt kaba 4 kapak şampuan çok iyi derece de köpürdü.( kendine has parfümlü) Ürünü aldığım satıcıdan kuzu postu eldivenle beraber sipariş verdim. Nanolex Professional ürünü inceledim Alman marka olduğu ibaresi üzerine sevindim.
Alman aracını Alman şampuan ile yıkamak da ayrı keyif verici oldu. Su iticiliği de fark ettim. Dolin le yıkadığım günlerde araç boyasına eziyet etmişim.
Teşekkür @forzaGilles Teşekkür boyakoruma.com ve buradaki değerli forum üyelerine saygılar sunuyorum.
Hayırlı olsun.,
yalnız (5 lt. kaba/kovaya) 4 kapak şampuan aşırı derecede fazla bir miktar, bu kadar fazla miktarda şampuan kullanmanız aracı dırulama yaparken daha fazla su harcamanız gerekir size zorluk çıkarır,

Daha da önemlisi şampuan miktarı fazla olunca bunun sonucu olarak aracı bol su ile durulama yapmanız gerekir, yapılmaz ise bu sefer de boya üzerinde şampuan lekeleri ve kalıntıları oluşur, leke oluşmasa bile zamanla (ilk etapta) fark edilmez ama zamanla boya yüzeyinde kalıntılar oluşur, özellikle yaz aylarında hava sıcaklığı artacağı için yüzeyde daha çabuk kurur, Fazla miltar şampuan kullanmak daha iyi temizlik yapacağı anlamına gelmez.

TLS ekstra deri mat bende kullanıyorum. Direksiyon, kapılarda ki deri de ve kol dayamada kullanıyorum. İz bırakma olayı yaşamadım.
Ya bılmıyorum ama bence derı gıbı yerler bezi islatıp su ıle sılınmelı çünkü kımyasal maddeler her hafta sılmeden dolayı zarar verebılır bence

Ya bılmıyorum ama bence derı gıbı yerler bezi islatıp su ıle sılınmelı çünkü kımyasal maddeler her hafta sılmeden dolayı zarar verebılır bence
Her hafta tabi ki yapılmamalı. Aracı yoğun kullanıyorsanız aylık tavsiye ederim yoksa 2-3 ay olabilir.

Deri sütü kremi tarzı olanlar yapışkanlık hissi verebilir.

Sıfır derilere önerilen deri kremi yerine deir kalkanı. Bazı markalarda koruyucu olarak 2 tip bulunuyor. Ben deri kalkanı kullanıyorum. 16bin km oldu. Hala ilk günkü deri hissiyatı var. Çok memnunum.

Koruyucuya karşıysanız deri temizleyiciyle düzenli derinin temizlenmesini kesinlikle öneriyorum. Araçta ön cam , sunroof dahil tüm camlarda kaliteli cam filmi ve yaz mevsiminde de güneşlik kullanıyorsanız kolay kolay deriye bir şey olmaz. Bir de yüzük gibi nesnelerle kullanılmazsa veya kullanımda dikkat edilirse deriye bir şey olmaz.

Benim kullanım şeklim şöyle : Önce deriyi nemli bir mf bezle siliyorum. Üstünde ki tozları almış oluyorum. Daha sonra önceden aldığım Autoglym deri temizleyici ürünü fırçayla sıkıp direksiyonda gezdiriyorum. Fırçayı çok bastırmıyorum çizebilir.(Şimdiler de mf ped tarzı çıkmış onlar çiziyor diyorlar.)
Daha sonra mf bez ile temizleyici köpüğü siliyorum. Çok kirliyse 1 kez daha uygulanabilir. Ondan birkaç dk sonra da deri kalkanını detay mağazasından aldığım sünger ped ile uyguluyorum. Duruma göre 2 kat sürülebilir. Kuruduktan çektikten sonra 2. Kat atılmalı.

Son düzenleme:
Düz cif ile yıkıyorum bı zararı olur mu
Evde kullanılan temizlik malzemeleri kesinlikle aracın herhangi bir yerine sürmeyin. Herhangi ev temizlik ürünü araçda lekeyi çıkarabilir ama ilgili parçanın kalitesini bozar, deforme olmasını sağlar.

Hayırlı olsun.,
yalnız (5 lt. kaba/kovaya) 4 kapak şampuan aşırı derecede fazla bir miktar, bu kadar fazla miktarda şampuan kullanmanız aracı dırulama yaparken daha fazla su harcamanız gerekir size zorluk çıkarır,

Daha da önemlisi şampuan miktarı fazla olunca bunun sonucu olarak aracı bol su ile durulama yapmanız gerekir, yapılmaz ise bu sefer de boya üzerinde şampuan lekeleri ve kalıntıları oluşur, leke oluşmasa bile zamanla (ilk etapta) fark edilmez ama zamanla boya yüzeyinde kalıntılar oluşur, özellikle yaz aylarında hava sıcaklığı artacağı için yüzeyde daha çabuk kurur, Fazla miltar şampuan kullanmak daha iyi temizlik yapacağı anlamına gelmez.
İlk kullanım olduğu için acemilik oldu bir sonraki yıkama için 3 kapak ilave kullanacağım. üst sayfalarda link paylaşımınız da gördügüm twist havlu ve diğer eldivenli ürünü sipariş edip kuzu postunu parlatma için kullanacağım.
Akşam hava karardığı için yıkama sonrası aracın fotosunu çekemedim.
Ön yıkama şampuanı alamıyorum elimde püskürtme mevcut değil ilerleyen zamanlarda pompa tedarik edeceğim
.
Fazla şampuan kullanarak aracı durulama da artan su sarfiyatı vicdanen rahatsız eder tavsiyenizi dikkate alacağım. Uzun uzadı su tutmadan işlemi hızlı yapma çabasındayım.
Cam suyu olarak beyaz sirke karışımı kullanmayı düşünüyorum.

Geri