Golf 8 vites kolu arızası

Serkanbey

Üye
İsim
Serkan
Araç
Golf 8
Merhabalar . Vites kolu arızası yaşıyorum birden yandı.Anlık yakmış olabilir diye düşünüyorum çünkü sürekli yanmıyo arıza lambası kullanmayınca 4 5 saat yakıyo sonra kullandıktan sonra sönüyo daha önce yaşayan var mı önemli bi arıza mı süreçleri nelerdir? Bilen varsa bilgisini benimle paylaşırsa sevinirim . Araç daha 18 bin km de bu kmde midemi bulandırdı açıkcası bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Az önce servis danışmanı aradı , parça değişecekmiş. Bu parça zor tedarik edilen bir parçaymış , yurtdışından sipariş geçip gelmesi min 10 gün bulur dediler. Bu parçaların gelmesi bu kadar uzun sürüyor mu ?
Bugün aracı teslim aldım, parçayı yurtiçinden bulmuşlar. Aracın garantisinin 1 yıl uzatmıştım, parçayı bu garantiden değiştirip faturayı garantiyi uzatan firmadan alıyorlarmış. Dolayısıyla 2 yıllık parça garantisi verdiler. Yani aracın garantisi bitse bile parçanın garantisi 2 yıl devam ediyormuş.

Upvote 0

Burada bir bilgi daha vereyim ben de yeni öğrendim , örneğin aracınız 2 yıllık standart garantisi var ve arızayı bu garantinin bitimine 2 ay kala verdi diyelim, arızayı garantiden gideriyorlar ama parça garantisi vermiyorlar. Aracın garantisi biter bitmez o arıza tekrarlarsa yandınız , faturayı kesiyorlar size.
Ama aracın garantisini 1 yıl uzattınız diyelim , ve arızada bu uzatılmış yıl içerisinde meydana geldi. Bu durumda parçanın fatura tutarını garantiyi uzatan sigorta şirketinden aldıkları için o parçaya 2 yıllıkta garanti veriyorlarmış.

Upvote 0
Merhaba iyi günler
Vites kolu arızası sorununu bende yaşadım servise gittim.aracımın garantisi bitmişti vites kolu ve altındaki vites seçici değişti 60k fatura çıkardılar iyi niyet garantisi altında işçiliktede almadan 8k düşürdüler(parçanın bir miktarını zorunlu ödemek gerekiyormuş) yeni takılan parça aracın garantisi bittiği için 2 yıl garantili oluyormuş.parçalardan biri türkiyede yokmuş almanyadan geldi 1 ay bekledim gelmesinini.

Upvote 0
Merhaba iyi günler
Vites kolu arızası sorununu bende yaşadım servise gittim.aracımın garantisi bitmişti vites kolu ve altındaki vites seçici değişti 60k fatura çıkardılar iyi niyet garantisi altında işçiliktede almadan 8k düşürdüler(parçanın bir miktarını zorunlu ödemek gerekiyormuş) yeni takılan parça aracın garantisi bittiği için 2 yıl garantili oluyormuş.parçalardan biri türkiyede yokmuş almanyadan geldi 1 ay bekledim gelmesinini.
Bence burada bir oyun dönüyor ama çözemedim. 60k'lık fatura nasıl bir iyi niyetmiş ki 8k'ya düşüyor. Bu bayiler bizi çok mu seviyor. Her gittiğimde bir şey itelemek için çaba sarfediyorlar. Değişen parça için size fatura kestiler mi ? Kestilerse faturada parça kodu -numarası vs herhangi bir şey yazıyor mu ? Yani merak ettiğim bu parçayı sıfır yenisiyle değiştirdiklerini nereden anlayacağız.
Bu arada normalde beni de 1 ay bekleteceklerdi, sonra ben ikame araç istedim. Anında tekrar telefon ettiler parçanızı şehir içinde bir bayiden bulduk dediler ve o hafta aracı bana teslim ettiler.

Upvote 0
Merhaba 2021 model golf 8 life aracımda vites kolu ariza ışığı yandı. Servise götürdüm 32 bin TL civarı tutan 2 parça değişecek dendi. Doğuş otoya iyi niyet indirimi sorup size haber edeceğiz dediler. Servisten henüz cevap gelmedi ama ben kendim doğuş otoya sordum kabul etmiyorlar biz sadece 2 yıl garanti ediyoruz dediler. Ben de dedim ki bu benden kaynaklı bir hata değil neden ben ödüyorum yine de sonuç olumsuz. Almanya'ya [email protected] adresine Almanca mail attım cevap olarak ithalatci firma sorumlu biz onlara ilettik oradan cevap bekleyin diye email geldi. Tek umudum çalışkan çorlu servisinin cevabına kaldı. Başka ne yapılabilir bilmiyorum. 3 yıllık araca 32 bin TL ödemek zoruma gidiyor. O zaman yeni araba almanin anlamı kalmıyorki.

Upvote 0
Merhaba 2021 model golf 8 life aracımda vites kolu ariza ışığı yandı. Servise götürdüm 32 bin TL civarı tutan 2 parça değişecek dendi. Doğuş otoya iyi niyet indirimi sorup size haber edeceğiz dediler. Servisten henüz cevap gelmedi ama ben kendim doğuş otoya sordum kabul etmiyorlar biz sadece 2 yıl garanti ediyoruz dediler. Ben de dedim ki bu benden kaynaklı bir hata değil neden ben ödüyorum yine de sonuç olumsuz. Almanya'ya [email protected] adresine Almanca mail attım cevap olarak ithalatci firma sorumlu biz onlara ilettik oradan cevap bekleyin diye email geldi. Tek umudum çalışkan çorlu servisinin cevabına kaldı. Başka ne yapılabilir bilmiyorum. 3 yıllık araca 32 bin TL ödemek zoruma gidiyor. O zaman yeni araba almanin anlamı kalmıyorki.
Sizin doğuş merkeze sormanızın genelde pek bir +/- yararı olmuyor, Aracı teslim ettiğiniz yetkili servisin garanti bölümü ile Doğuş merkezin bu işlere bakan birimi arasındaki iletişime kalmış bir durum, Biraz şans işi ama farz edelim indirim yaptılar 32 bin’den 17 ‘ye düştü, Siz yine benim bu kadar gücüm yok maaşlı çalışan biriyim diye üsteleyin, Onlar size tekrardan bi merkez ile görüşelim diyecekler, süreci bu şekilde devam ettirin, Ayrıca yakın çevremde yine Golf sahibi bu sorun ile karşılaşıp iyi niyetten yararlanan insanlar diye söyleyin.

Upvote 0

Geçmiş olsun bu konuyu farklı başlıklar da konuşmuştuk maalesef iyi niyet garantisi falan diye bir şey yok artık... her servis kafasına göre işlem yapıyor...
Ben bu yüzden aracı alırken +1 yıl garanti yaptırdım bu araçları ucuz olan hiç bir parçası yok...
Şayet ücretsiz hallederseniz ne mutlu size emsal olursunuz...

Upvote 0
Sizin doğuş merkeze sormanızın genelde pek bir +/- yararı olmuyor, Aracı teslim ettiğiniz yetkili servisin garanti bölümü ile Doğuş merkezin bu işlere bakan birimi arasındaki iletişime kalmış bir durum, Biraz şans işi ama farz edelim indirim yaptılar 32 bin’den 17 ‘ye düştü, Siz yine benim bu kadar gücüm yok maaşlı çalışan biriyim diye üsteleyin, Onlar size tekrardan bi merkez ile görüşelim diyecekler, süreci bu şekilde devam ettirin, Ayrıca yakın çevremde yine Golf sahibi bu sorun ile karşılaşıp iyi niyetten yararlanan insanlar diye söyleyin.
Çok teşekkür ederim zaten eğer 5-10 den fazla bir ücret talep edilirse aracı bu şekilde kullanmaya devam edeceğim ama bu gün iş çıkışı arabayı geri geri park ederken aralıksız çin çin çin diye alarm yandı ve uyarı verdi. Açıkçası korktum.

Upvote 0
Çok teşekkür ederim zaten eğer 5-10 den fazla bir ücret talep edilirse aracı bu şekilde kullanmaya devam edeceğim ama bu gün iş çıkışı arabayı geri geri park ederken aralıksız çin çin çin diye alarm yandı ve uyarı verdi. Açıkçası korktum.

Yolda kalma ihtimalin var bunu unutma...

Upvote 0
Ben servisin doğuş merkezden bir miktar indirim alacağını düşünüyorum, Forumda indirim ile yaptıran arkadaşlar vardı, İndirim yapsalar da 5 bin e düşmezler, kendinizi 8-13 bin lira arası bir fiyata şimdiden hazırlayın,

Ayrıca 2 parça değil 3 parça değişiyor;
-vites kontrol ünitesi (orta konsoldaki vites seçici joystick)
-vites mekanizması ünitesi
-vites teli başlığı

Bu 3 parçanın turarı 32.200 lira civarı tutuyor fakat bir de işçilik ücreti var, Serviste yakın zamanda indirim ile 9-10 bin lira ödeyen olmuştu.

Upvote 0
Ben servisin doğuş merkezden bir miktar indirim alacağını düşünüyorum, Forumda indirim ile yaptıran arkadaşlar vardı, İndirim yapsalar da 5 bin e düşmezler, kendinizi 8-13 bin lira arası bir fiyata şimdiden hazırlayın,

Ayrıca 2 parça değil 3 parça değişiyor;
-vites kontrol ünitesi (orta konsoldaki vites seçici joystick)
-vites mekanizması ünitesi
-vites teli başlığı

Bu 3 parçanın turarı 32.200 lira civarı tutuyor fakat bir de işçilik ücreti var, Serviste yakın zamanda indirim ile 9-10 bin lira ödeyen olmuştu.
Olaylara bakar mısın. 8.5 da da olabilir. 2023 te de olabilir. Garantisi yok.
Bunlar beceremiyor aga. Daha fazla marka takıntısı yapmya gerek yok.

Upvote 0
Olaylara bakar mısın. 8.5 da da olabilir. 2023 te de olabilir. Garantisi yok.
Bunlar beceremiyor aga. Daha fazla marka takıntısı yapmya gerek yok.
Malesef durum bu şekilde, sadece vw için de değil bmw, mercedes hepsi aynı, daha geçen gün arkadaşımın C serisi Mercedes için küçük bir modül arıza yaptı 19 bin’lik oldu. Mercedes’te indirim falan da yok. Fransız’lar daha da kötü,

Renault Clio ‘nun ön tamponu için yetkili servis 30 bin lira istiyor (ön panjur ve ön ızgara hariç) panjur 15 bin, ön ızgara 9 bin tl. Kıytırık Clio ‘dan bahsediyoruz.,

Sorunsuz araba muhabbeti artık tarih oldu, Sorunsuz araca binmek istiyorsanız 1990-2008 arası Alman araçlara binmek lazım.

Upvote 0
Malesef durum bu şekilde, sadece vw için de değil bmw, mercedes hepsi aynı, daha geçen gün arkadaşımın C serisi Mercedes için küçük bir modül arıza yaptı 19 bin’lik oldu. Mercedes’te indirim falan da yok. Fransız’lar daha da kötü,

Renault Clio ‘nun ön tamponu için yetkili servis 30 bin lira istiyor (ön panjur ve ön ızgara hariç) panjur 15 bin, ön ızgara 9 bin tl. Kıytırık Clio ‘dan bahsediyoruz.,

Sorunsuz araba muhabbeti artık tarih oldu, Sorunsuz araca binmek istiyorsanız 1990-2008 arası Alman araçlara binmek lazım.
Koreee capooon. Çekik gözlü usta.
ÇançinçonTutkusu🤪

Şakamaka iyice gevşediler. Bir kaçış yapabilirim.

Upvote 0
Seviste yapılan bakımlar , mutlak bağlılık, aman birşey olursa arabanın servis kaydı görünsün , garanti bozulmasın, vs vs ne olacak şimdi

Upvote 0

Koreee capooon. Çekik gözlü usta.
ÇançinçonTutkusu🤪

Şakamaka iyice gevşediler. Bir kaçış yapabilirim.
Japon/Koreliler ‘in satış anlamında ana pazarı amerika olduğu aman araç bozulmasın, sorun çıkarmasın mantığıyla ürettikleri için araçlarda tasarım, mühendislik kocaman sıfır, bu devirde neyin kafasını yaşıyorlar ise hala atmosferik motorlu araç üretiyorlar, (Lexus, Acura gibi premium segmenttekii araçlar hariç)

Japon’ların araba, elektronik eşya viski üretimi, tarım (meyve / sebze üretimi) sanki kapitalist düzen ideolojisi kendi içlerinden çıkmış gibi öyle bir benimsemişler ki en büyük kapitalistim diyen halt etmiş, öyle bir benimsemişler ki inanamazsınız,

70 yıldır viski üretiyoruz diye bir kısım gurme geçinen insanı enayi yerine koydular, Oysa ki ürettikleri viski falan yoktu yalan dolan, İskoçya’dan getirdikleri viskileri japon viskisi diye şişeleyip millete 500 $ ‘a satıp kerizliyorlardı, Aynı kalite de işkoç viskisini piyasada $100 bulunabiliyordu, İşin daha vahim yanı 300 yıldır viski üreten (aslında daha eskiye dayanıyor), 100’lerce yıllık tecrübe, birikim, milyon dolar verseler satmayacakları eski özel tariflere sahip olan viski’nin anavatanı olan İskoçlarda olmayan kibir ve kendini beğenmişlik,, Japon da öyle bir kibir var ki 70 yıldır milleti kandırmaları yetmezmiş gibi sanki viski’nin mucidi de kendileri mişş zannedersiniz,

200-1.000 dolar a meyve satan çekik gözlü japonlardan bahsediyoruz, Evet yanlış duymadınız gerçek, adamlar organik ve hava kirliliği olmayan özel ortamda yetişmiş meyve ağaçlarını, 1 yıl da 100 meyve veren ağacın, meyvelerini, ultra lezzetli olsun diye 80 meyveyi olgunlaşmadan budayıp ağacın tüm lezzetini kalan 20 meyveye vermesi gibi, hatta yeri geliyor 99 meyveyi budayıp ağacın tüm lezzeti tek 1 meyveye vermesi gibi uğraşlar ile ultra sapık mantelite sahibidirler bu çekik gözlü bodur adamlar.. 😊 Neyse konuyu çok dağııtık..

Upvote 0

Geri
Üst Alt