Selamlar bu konu ile ilgili çok mesaj var forumda..
Öncelikle diskte fatura varsa. ( Balatanın denk gelmediği noktada oluşan fazlalık ) Bundan kaynaklı ses yapabileceği söyleniyor.
Aracı 2.el olarak birinden satın aldığımda övünerek önlere trw arkalara ferodo taktırdığını memnun olduğunu söylemişti bir sıkıntı olursa çözeceğini söyledi neyse aracı aldığımda hava şartlarından kaynaklı soğuk olması kaynaklı rahatsız edici ses duymadım..
Yaz geldi diskler balatalar ısınınca vik vik vik sesler biraz ıslık benzeri kaldırımda yürüyenler biri bana ıslık mı çalıyor diye bakınıyor.
10Bin km yapmama rağmen ses devam ediyor. Garanti vs.. uğraşmadan Fren hidroliğini Ate 5.1 ile değiştirip arkalara hella taktırdım.
Diskte fatura olmasına rağmen hella ile en ufak ses duymadım.. Hatta arkadaşta benzer sorun vardı bosch dan ate ye döndü çok az şikayeti olsa da memnun benden en ufak sorun yok.. Ate ye göre yarı fiyatı ..
Yumuşak balata olması kaynaklı biraz balata tozu yapabiliyor. Sürekli fren kullanmayan biri olarak durmaya yakın basıyorum o konuda da sorun yok.. ++ Yumuşak balata disklerin kısa sürece incelmesini engelliyor.
Disklerin incelmesi gövdeye fazla rezonans titreşim ses iletmesi demektir. Frene bastığınızda sürtünme sesi çok azda olsa, soğutmada verimsizlik inceldiği için birden ısınma birden soğuma uzun konu uzatmayayım.
Yumuşak balata uzun vadede konfor ve size ekonomi sağlayacağı kesin.. Toz yapıyor su tutar az fırça sürersiniz gider dert edilecek mevzu değil..
Hella pagid mercedes ekipman üreticisi olması kaynaklı standartları gereği iyi ürünler üretiyor. Örnek Vw farda hella yı bırakıp valeo ya dönmesi yaptığı en büyük hata.. Ne merceği ne plastiği nede kalitesi hella gibi değil..
Ate ürünlerin sahtesi eski tarihlisi gibi dertleri var arada azda olsa memnun kalmayan var. Distribütör den almak şart.
Balata işi gerek içerik gerek fırınlama aşaması çok ciddi dikkat isteyen iş formülü iyi ayarlamak lazım.