Fren hidroliği ne zaman değişir ?

Yigit3735

Üye
İsim
Yiğit Öz
Arkadaşlar merhaba
Aracım 2016 golf 8. yaşında. 110bin km. Fren hidroliği hiç değişmedi.
Herhangi bir tehlike yaşanmadı şu ana kadar.
Be düşünüyorsunuz bu konuda ?

Acil degistirirdim yerinizde olsam

Yasanilan bolgeye gore omur degisebilir

Standart bakim cetveli kitapta yaziyordu unuttum

Ben 2 senede bir yeniliyorum cok pahali degildi

Arkadaşlar merhaba
Yorumlanabilir bir durum değildir.
Son değişimden 2 yıl sonra değişmelidir. Ve bu periyotlarla devam etmelidir. Bu arada seviye ve boru kontrolü yapılır.

Aksi halde fren sistemi ani bir ihtiyaçta işlevini yerine yetirmeyebilir.

2017 golf aralık çıkışlı aracım 2020’de ve 2022’de fren hidroliği serviste bakım sırasında değişti.Bir alet ile hidroliği ölçüp sonuca göre değiştirseniz iyi olur ,teklifinde bulunuyorlar.

Fren hidroligi degisimi yeni yeni yapilmaya basladi eskiden kimsenin umrunda degildi, eski ustalar kararinca degisir diye dusunuyorlar.
3-4 sene onceydi 2002 model araba ilk hidroligi mi %100 bilmiyorum ama bence oyleydi ustaya degistir dedim bi dahaki bakimda balatalarla birlikte degisiririz cok kotu degil diyip gecti.
2009 olsa gerek 2006 model arabaninkini servise degistirin kullanim kilavuzunda yaziyor dedigimde once anlam veremeyip sonra sadece kaptakini siringa ile cekip doldurdular.
2016 model arabayi 2020de servise goturdugumde hidrolik degisecek dediler teslim alirken olctuk gerek yoktu ellemedik dediler.

bu kadar hikayenin ozeti, uretici ilkinde 3 yil sonrasinda 2 yilda bir degisim diyor ancak standart kullanicilar icin kritik onemde degil bu sureler. tabii ki fren sistemi hayati oneme sahip oldugundan tavsiyeye uymak gerekli.

Arkadaşlar merhaba
Acil değiştirmenizde fayda var. Bir alet yardımıyla ne kadar buharlaştığını ölçüyorlar. Normalde 2 ya da 3 yılda bir değiştiriyor ustalar.

Teşekkür ederim yazan tüm dostlara.
Acil bir fren durumunda görevini yapamayabilir diye düşünüyorum ben de. Size de danışmak istedim.
Allah sizi inandırsın ki şu arabayı sıfırdan beri sürüyorum daha 2 ya da 3 kez sert fren yapmışımdır. Sürekli trafiği iyi okurum, çok önceden ayağı gazdan çekerim, kuş süzülmedi modunda giderim.
Sanırım bundan dolayı frenler beni üzmedi.
Fren balataları hiç değişmedi zaten daha. Dikkatinizi çekerim araba 110binde.

Acil bir fren durumunda görevini yapamayabilir diye düşünüyorum ben de. Size de danışmak istedim.
Allah sizi inandırsın ki şu arabayı sıfırdan beri sürüyorum daha 2 ya da 3 kez sert fren yapmışımdır. Sürekli trafiği iyi okurum, çok önceden ayağı gazdan çekerim, kuş süzülmedi modunda giderim.
Ben de benzer kullanım yaparım ancak yola çıkarken frenleri denerim. Çünkü devamlı süzülerek kullanmak, daha doğrusu fren ve gazı az kullanarak yapılan sürüşlerde ara ara disk ve balata arası tozları almak için uygun yerlerde frenlerinizi deneyiniz. Yoksa ani bir durumda biriken toz pas kir nedeniyle manevra yapacak yer kalmazsa Abs ile birlikte fren mesafesi uzayacaktır.

Ben de benzer kullanım yaparım ancak yola çıkarken frenleri denerim. Çünkü devamlı süzülerek kullanmak, daha doğrusu fren ve gazı az kullanarak yapılan sürüşlerde ara ara disk ve balata arası tozları almak için uygun yerlerde frenlerinizi deneyiniz. Yoksa ani bir durumda biriken toz pas kir nedeniyle manevra yapacak yer kalmazsa Abs ile birlikte fren mesafesi uzayacaktır.
Çok doğru bir noktaya değindiniz. Teşekkür ederim. Buna dikkat etmek gerekiyor

Fabrikasyon fren hidroligiyle Bende laylaylom 5,5 yılı bitirdim ...... 6,5 yıl oldugunda icgüdüsel fren hidroligini degistir artık dürtüsüyle 6,5 yılda degistiririm büyük ihtimal.

Sizinki 7-8 yıl bayağı olmuş.

Degistirin artık bence de....

Genelgeye/ kanuna / nizama uymakta serbest tabi.

Kitap ne diyor du?

Trafige ilk çıktıktan sonra 3. yıl degisir sonra her 2 yılda bir.

Sonra daha da abarttılar trafiğe cıktıktan 2 yıl sonra ardından yine 2 yılda bir.

Fren hidroliğindeki nemin ölçülmesi gerekiyor. Yaşanılan bölgeye göre değişmesi de bu yüzden diye biliyorum. Eğer nem değeri olması gerekenin üstündeyse, freni patlayan araba kontrolden çıktı haberlerine konu olabilirsiniz. Allah korusun. Yazıldığı gibi çok pahalı bir işlem de değil. 2-3 yılda bir değiştirmekte fayda var. Yarı depo yakıt parası baktığınızda.

110 bin balataların dayanması çok iyi. Vag grubundaki fren hidroliği dot 4 olarak kullandığını hatırlıyorum. Sanayide değişimini yapacaksanız dikkat edin. Bazı ustalar malum rastgele iş yapmayı severler. Fren hidrolik kabında yazıyor hangisi olduğu

Fren hidroliği ve ön balatalar için servisten 3100 tl teklif aldim sizce fiyat nasıl?

Geri
Üst Alt