Fren hidroliği ne zaman değişir ?

Ben aracı 8 yaşında 2.el aldım aldığım arkadaş değişim yaptırmamıştı arka balatada aşırı canımı sıktı ferodolar vik vik sesleri neyse araştırdım bir firma buldum balataları hella sıvıyı da Dot 4 den ATE 5.1 e yükseltme kararı verdim iyi ki yapmışım şu anda fren tepkisi eskisi ile kıyaslanmaz eskiden 3 birim basıyorsam şu anda 1.5 basıyorum uzun soluklu yokuş inişlerinde fren sertleşiyordu oda gitti.
Makine ile 2 bar bastılar tekerlerden az az aldılar. 3 bar üstü hidrolik kabını patlatır dediler.
Bu işi yapanların geneli debriyaj merkezinde sıvı almıyor alınırsa iyi olur. Video ekliyorum Süre 16:09 sonrası.

Kısacası sanayideki ustalar keyfe keder iş yapıyor. Onlara kalsa hidrolik , Şanzıman yağı, Antifriz ömürlük değişmez. Ben tümünü güncelleyerek daha iyi yağlarla değiştirdim şanzıman katkısına kadar. Şunu biliyorum konfora faydası olacak. + uzun vadede ciddi masrafların önüne geçmiş oldum ..

2001 den 2016 ya 15 yıl 167.000 km astra g kullandım
Fren hidroligi hiç degismeden sattım gitti.

Peder beyin cruze aracı 2010 model........
2020 de tam 10 yaşındayken ayıb olmasın diye fren hidroligini değiştirdim.

Gecen sene mardin tır kazası

İlk tırın fren patladı milleti bicti.
15 dakika sonra 2. Tır ilk kazada toplanan kalabalığa daldı ...onunda fren patlak!!!

Fren patlaması nedir???

1- fren sisteminin aşırı ısınmasından dolayı frenlerin islevini yitirmesi

2- fren hidrolik sisteminde fren hidrolik hortumlarının patlaması / delinmesi / çürümesi

Bu tip medyatik fren patlaması haberlerinin yüzlercesini tv de internette izleyip duruyoruz.

Hangisinde kaza sonrası adli bilirkisi raporlarında kaza yapan aracın fren hidroligi izin verilen nem standartlarını aşmış kaza sebebi budur haberine rastladınız???

Fren patlaması tanımı yukarda belirttigim 2 sebebtir.

Medyada izlediginiz freni patladı duraga daldı , dükkana daldı , 7 aracı biçti haberlerinin hicbirinde fren hidroligi faulü tespit edilmemistir.

Madem bu iş bi nem ölçer kalemle tespit edilebiliyor.

Tüvtürk her muayenede hidrolik ölçümü yapsa ya ??

Sonuç :: yaşanmış hikayelerden yola cıkarak fren hidroligi olayların olası faili hiç olmamıstır.

Olası fail olur mu bir gün???

Olur/ olabilir. itirazımız olmaz.

Vw der ki

Trafige çıktıktan sonra İlk 3 yıl sonunda , ardından her 2 yılda bir.

Uymaktan zarar gelmez.

Yetkili servislerde çalışan kişinin insiyatifine kalmış olabilirsiniz. Hidrolik değiştiriyoruz derler üstüne ekleyip geçebilirler. Ben bu konuda tanıdığınız veya birinin önerebileceği usta varsa aracınızın başında görerek tüm sistemden boşaltıldığını, daha güvenilir olacaktır diye düşünüyorum.
Bu mantıkla düşünürsek bu işin sonu gelmez, ayrıca bu dediğiniz sahtekarlığı sanayide de yapabilirler,

Adamların elinde sırf bu işlem için binlerce dolarlık otomatik makine var, Ayrıca fren hidroliğinin değişip-değişmediğini anlamak 10sn.ye sürer.

Fren hidroliği değişimini özel serviste yaptirsam çok riske girmiş olur muyum? Yaz tatili nedeniyle memlekete geldim araç aktif olarak şehirler arasinda kullanılıyor

Geri
Üst Alt