Golf 7 1.6 tdi aracım çok yakıyor

golfleid

Üye
İsim
Ömer
Araç
Golf
Elimde 1.6 TDI Golf 7 2014 var aracım 130 binde deli gibi yakıyor ortalama tüketim 9 ile 12 arası gidiyor işin garibi diğer aracım ise 4.7 tüketiyor konu ile ilgili yakıt fitresinde kaçak olduğunu biliyorum ekstrem konular ne olabilir

Efsane başlık, efsane konu.
Hayırlı olsun
Geçmiş olsun
Hoş geldiniz.
Bende de aynı durum var. Umarım çözüm bulunur.
Birinci aracım hiç yakmıyor, ikinci aracım normal yakıyor, üçüncü aracım pöff çok yakıyor.

Acaba üçüncü aracındaki parçaları birinci aracıma, birinci aracımdakileri de üçüncü aracıma taksam hepsi normal yakar mı? Deneyip bilgilendireceğim.
Görüşürüz.. iyi günler.

Partikül dolmuştur belki de. bir arkadaş temizletmişti yakıt tüketimi düşmüştü baya bi performansı da artmıştı.

Partikül dolmuş olabilir , benim aracım 1.6tdi dsg, dpf, egr iptal egzoz sistemi ve stage1 plus yazılım mevcut ortalama 7-8 arası yakıyorum agrasif kullanımda.

İstanbul içinde ortalama hız 18-24km.
Her gün 50km yol yapıyorum. Tam gözlemleyemedim ama araç 300-400 km'de bir, devri 1000 civarında tutarak ( sanırım partikül temizleme işlemi yapıyor.) tüketim 8-9-10 litre civarında oluyor. Temizleme işlemi bittikten sonra 5-6 litre aralığına iniyor.
Bütün bu kombinasyonlarda 1 depo ile 700km civarında bir yol yapabiliyorum.( ışık yandığında)
*2013 1,6 highline donanım golf 7
*( 225x45x17 michelin crossclimate 2 yeni takılı lastik) araç 150.000kmde
*Yolculuk 2 kişi ( güzergah beylikdüzü-halkalı arası )

Partikül temizleme esnasında sabit bir hızla gidiyor olsam belki daha az yakabilir ama o sıralarda maalesef çoğunlukla duran trafikte oluyorum.

İstanbul içinde ortalama hız 18-24km.
Her gün 50km yol yapıyorum. Tam gözlemleyemedim ama araç 300-400 km'de bir, devri 1000 civarında tutarak ( sanırım partikül temizleme işlemi yapıyor.) tüketim 8-9-10 litre civarında oluyor. Temizleme işlemi bittikten sonra 5-6 litre aralığına iniyor.
Bütün bu kombinasyonlarda 1 depo ile 700km civarında bir yol yapabiliyorum.( ışık yandığında)
*2013 1,6 highline donanım golf 7
*( 225x45x17 michelin crossclimate 2 yeni takılı lastik) araç 150.000kmde
*Yolculuk 2 kişi ( güzergah beylikdüzü-halkalı arası )

Partikül temizleme esnasında sabit bir hızla gidiyor olsam belki daha az yakabilir ama o sıralarda maalesef çoğunlukla duran trafikte oluyorum.
Anlatımın için çok teşekkür ederim
Gençliğin vermiş olduğu hırs neticesinde arabayı deli gibi kullanıyorum araç ile günlük en kötü 15 20 km yapıyorum çoğunlukla benzin ikaz lambası yanıyor 0 km menzile takılmıyorum (bu arada 0 km menzil ile 22 km yol gidebilirisiniz test ettim:) dpf bir çok kez hata verdi sırf bu yüzden ondan dolayı dpf iptali düşündüm ama her kafadan bir ses çok kararsız kaldığım bir nokta stage 2 yazılım- eger iptal -dpf iptal düşünüyorum ama araştırmadan yapmayayım diyorum fikriniz varsa dinlerim aydınlanmaya ihtiyacım var

@golfleid aracınızın turbosuna işlem yapmadan stage 2 yapamazsınız. Benim yaptığım gibi standart turboyla stage 1 plus yapabilirsiniz en fazla.

stage 2 için nasıl bir şey yapmak gerek
hybrid turbo ve downpipe yapmanız lazım aracınızdan güç almak istiyorsanız, ancak dpf egr iptal edip downpipe + stage1 plus yazılımla birlikte tatmin edici bir güç alırsınız.

Efsane başlık, efsane konu.
Hayırlı olsun
Geçmiş olsun
Hoş geldiniz.
Bende de aynı durum var. Umarım çözüm bulunur.
Birinci aracım hiç yakmıyor, ikinci aracım normal yakıyor, üçüncü aracım pöff çok yakıyor.

Acaba üçüncü aracındaki parçaları birinci aracıma, birinci aracımdakileri de üçüncü aracıma taksam hepsi normal yakar mı? Deneyip bilgilendireceğim.
Görüşürüz.. iyi günler.
😂😂😂

Benimki daha fena; 1. Aracım da çok yakıyor 2. Aracım da... İlk aldığımda oysaki km de 30 kuruş yakardı şimdi kmde 2.50 liraya yaklaştı. Elektrikli 3. Araç mı alsam diyorum onlar az yakıyormuş. Elektrikli araçlara stage 5 de kolay yapılıyormuş. Hem dipgaz uçar kaçarım hem de ekonominin kralını yaparım. Satarken de Az yakar Çok kaçar yazarım ilanına hem.

Şu bir gercekki

Bazıları 7-8 hatta 10 yıl biciyor , bizim ülkede elektrikliye geciste gaza gelmenin başlangıç süresi için.

Bana göre 5-6 yıl sonra tam 5 yıl 6 ay sonra bu elektrikliye geçiş farz olacak.

Çevre / yesil enerji/ greenpeace ruhu falan TR de geçin bunları.

Rant icin elektrikliye gecişe zorakoşma olacak

Sarj istasyonlarını yollara kim kuruyorsa, evlere sitelere kim kurulumunu yapıyorsa, elektrigi kim satıyorsa (putin mersin / sinop nükleer,,, enerjisa,, baskent elektrik , diger dağıtıcılalar, üreticiler)

Elektrikli araç satan tüm markalar

Hepsi vurgunu vursun diye
Diyanet açıklama yapacaktır !

Elektrikli araç farzdır, vacibdir helaldir diye........

@Kysr038 @Savatage
main-qimg-14d12ff608391234e5317190d70699e0-pjlq

Geri
Üst Alt