Merhaba Arkadaşlar,
2019 Skoda Kodiaq 1.5 TSI aracım için triger değişim zamanı yaklaştı. Aracım 106.000 km’de. Triger değişimi için Yetkili servis(Ankara’da) işçilik dahil 8.000-8.500 TL civarı bir fiyat verdi. Fiyat içinde parça olarak Triger kayışı,Gergi Bilyası ve Avare bilyası var. Bunları tek tek yazmamın sebebi yetkili serviste set olarak değil de her biri ayrı ayrı geçiyor ve fiyatlanıyor. Aslında yıllardır periyodik bakımlarımı yapan vw ustası var fakat triger değişimi için 1.5 tsi motorlar için gerekli olan aparatlara sahip değil malesef. Aparat haricinde bir cihazla da hassas bir ayar yapıldığını söyledi kendi ustam. Dolayısıyla beni yetkili serviste bu işlemleri yaptırmamın daha sağlıklı olacağını söyledi. Ankara’da 4-5 farklı özel servisi aradım görüştüm fakat hiçbiri 1.5 tsi için triger değişim aparatlarına sahip olmadığını söyledi. Bu konuda Ankara’da triger değişimi yaptırabileceğim bir özel servis önerisinde bulunabilecek var mı? Gerekirse Yetkili servise vereceğim parayı özel servise veririm ama yetkili servise vermek istemiyorum. İşçiliklerine hiç güvenmiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.