Shell Helix Ultra Professional AV-L nereden bulunur..

Ben 5w30 toptec 4200 yerine ECT 0w30 kullandım 900 liraya almıştım az önce baktım 1850 lira olmuş inanılmaz derecede memnun kaldım 7K ya geliyor eksiltme yok + hemen yağlama yapıyor dakikalarca motor takırtısı duyardım şu anda 30 saniyede supap iticler yağlanıyor. + Yağı istasyonda alırsanız değişim ücretsiz filtre + tapayı alıp gidiyorum.. Aracı aldığımda castrol vardı + üstüne 4200 toptec 2 kere kullandım deneyin pişman olmazsınız..
Ect böyle ise Pro AV-L nin fiyatları heralde 3 bini bulur. :) 10bini geçirmeden ECT ile devam..

Yaklaşık 20 yıldır kullandığım bütün araçlarıma yakıtı hep shellden aldım. Yakıt ile alakalı hiçbir sorun da yaşamadım.
Yağlarını da kullanmak istiyorum ama yaşadığım bir olay kafamda soru işareti bıraktı. Kısaca özetlemem gerekirse;
2013 dizel aracımda yağ eksiltmesi sorunu yaşadım. Sehirlerarası yolda olduğum için en güvenilir olarak shell'e gittim.
( gece saatinde ve uzun yolda olduğum için sadece istasyon yetkilisinin bilgisi ile) Shell Helix HX8 ECT C3 5w30 1 litre yağ aldım. Aracım için uygun spesifikasyon 504.00 507.00 bilgisini göremedim.
Daha sonrasında bu durumu shelle mail attım geri dönüş aynen şu şekilde almış olduğunuz ürün aracınız için uygundur.

Ürüne ait teknik doküman ektedir dedi fakat ekte olan ürün Shell Helix hx8 ECT 5w30
Konu güncellenince şimdi internetten baktım shellde böyle bir yağ da yok.

Kısacası yağların isimlendirilmesi kafa karışıklığı yarattığı gibi bazı yağların arka etiketinde spesifikasyon bilgisi de mevcut değil.

Herkese merhaba.
Bildiğiniz üzere servislerde Castrol ve bazılarında da Shell Helix motor yağları kullanılıyor.

Aracımda biraz eksilme vardı ve serviste Shell Helix ultra Professional AV-L 0w30 kullanıldığından, aynı yağ olması için araştırmaya başladım.
Alışveriş sitelerinde bu yağ bulunmuyor. Ect yazanlar var.

Shell Helix yağ bulucudan araca uygun yağ da yukarıdaki gibi 0w30 AV-L yani serviste kullanılan yağ çıkıyordu .
Nereden alırım sekmesinde istasyon bilgileri vardı ancak istasyonda yoktu.
Shell canlı destekten yardım istedim ve istediğim Shell istasyonuna yağın gönderimini sağladılar ve bugün teslim aldım.

Ekli dosyayı görüntüle 70939
Kısaca 0w-20 0w-30 Shell yağ arayan olursa iletişime geçip istediği Shell istasyonuna gönderilmesini isteyebilirsiniz.
Böylece orijinal mi değil mi durumu ortadan kalkarak ürüne ulaşmış olursunuz.

Yağ karşılaştırması aşağıdaki gibidir. Kış aylarında akışkanlığı fazla olduğu için ve parlama aralığı daha geniş olduğundan daha iyi performans verecektir. Tecrübem bu yönde.

yag_1-jpg.25335

Keyifli sürüşleriniz olsun.

Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 15 bin km yolumuzu yaptık. yaklaşık 2 ay önce uyarı vermemesine rağmen ideal seviyeye tamamlamak için kalan 300ml yağı ekledim.

Yeni yağımızı aldık. 1729845732536-01.jpeg

Bilindiği üzere yetkili servislerin bazıları uzun zamandır, bazıları da yeni yeni Shell yağlarını kullanmaya başladı.
Ayrıca VW logolu yağların da Shell tarafından doldurulduğunu da biliyoruz.
Yakıtımızı da Shell'den alıyoruz. Yağı neden almayalım diyerek araştırma sonucu istasyondan yağ almıştık.
1.6 TDI yağ kapasitesi 4.7 lt olduğundan kalan 300 ml yağ da yıllık bakıma kadar oluşan eksilmenin tamamlanması için kullanılarak servis bağımlılığını azalttı diyebilirim.
Fiyat avantajını zaten söylemeye gerek yok.

Kısaca aynı yöntemle yağımızı kullanmaya devam ediyoruz.

Keyifli sürüşler.

Ben uzun süredir Ect 0w30 kullanıyorum Tdi Clha motor (150 binde) soğukta hızlı yağlama yapıyor iticiler mekanik sesler 5w30 göre yarı yarıya azaldı 2/3 devir aralığında kullanıyorum şehir içi çok fazla rejenarasyon yapmıyor araç kısmen devirli kullanırım buna rağmen değişime 3bin kaldı eksiltme yok denecek kadar az .. castrol - toptec yerine bence fiyat performans bir ürün ..
Şu aralar soğukta enjektör şakırdaması + motor kulağında bir veya birkaçı kopuk sanırım vites topuzunda hissediyorum oynuyor resmen .. :) 150 binde kurum + enjektör bakımı vs.. istiyor anlaşıldı..

130 binde triger + enjektör bakımı + dpf temizliği + ısıtma bujileri + motor kulakları + debriyaj kaçırma başlıyor anlayacağınız 40/50 bin sıkışıyor :)

Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 15 bin km yolumuzu yaptık. yaklaşık 2 ay önce uyarı vermemesine rağmen ideal seviyeye tamamlamak için kalan 300ml yağı ekledim.

Yeni yağımızı aldık. Ekli dosyayı görüntüle 78947

Bilindiği üzere yetkili servislerin bazıları uzun zamandır, bazıları da yeni yeni Shell yağlarını kullanmaya başladı.
Ayrıca VW logolu yağların da Shell tarafından doldurulduğunu da biliyoruz.
Yakıtımızı da Shell'den alıyoruz. Yağı neden almayalım diyerek araştırma sonucu istasyondan yağ almıştık.
1.6 TDI yağ kapasitesi 4.7 lt olduğundan kalan 300 ml yağ da yıllık bakıma kadar oluşan eksilmenin tamamlanması için kullanılarak servis bağımlılığını azalttı diyebilirim.
Fiyat avantajını zaten söylemeye gerek yok.

Kısaca aynı yöntemle yağımızı kullanmaya devam ediyoruz.

Keyifli sürüşler.
Hangi ilde hangi istasyondan temin ettiniz? 5 adet 1 litre fiyatı nedir?

Geri
Üst Alt