Shell Helix Ultra Professional AV-L nereden bulunur..

Arkadaşlar selamünaleyküm
Yağ seçimi çok uzun anlatıma açık bir konu haliyle kafam karıştı sizlerle paylaşmak istedim.
Araç Polo 2012 1.4 atmosferik motor benzinli.
Castrol edge kaliteli diyorlar ama fiyat olarak shell uygun gördüm shell de çok eski Yağ üreticisi iken castrol ile arasında 500 TL fark neden vereyim.spesifikasyonları karşılayan olunca shell tercih etmek istiyorum.
Shell yag önerileri şu şekilde
Tamirciler 5w 30 diyor shell öneri de 5w 30 Alternatif öneri veriyor.

Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 premium

Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30
Not olarak:
  • Alternatif tavsiyeler: Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 / Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30 / Helix Ultra ECT MULTI 5W-30 (ACEA C3/API SN)
Araç 240 bin de gaziantep'de yaşıyorum
0w 30 kullansam ne gibi zararı ve faydası olur kestiremiyorum.
ECT MULTI 5W-30 (ACEA C3/API SN) bu yağı kullansam 0w 30 dan daha iyimi olur mevsimsel 5w 30 mu daha iyi olur

Arkadaşlar selamünaleyküm
Yağ seçimi çok uzun anlatıma açık bir konu haliyle kafam karıştı sizlerle paylaşmak istedim.
Araç Polo 2012 1.4 atmosferik motor benzinli.
Castrol edge kaliteli diyorlar ama fiyat olarak shell uygun gördüm shell de çok eski Yağ üreticisi iken castrol ile arasında 500 TL fark neden vereyim.spesifikasyonları karşılayan olunca shell tercih etmek istiyorum.
Shell yag önerileri şu şekilde
Tamirciler 5w 30 diyor shell öneri de 5w 30 Alternatif öneri veriyor.

Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 premium

Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30
Not olarak:
  • Alternatif tavsiyeler: Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 / Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30 / Helix Ultra ECT MULTI 5W-30 (ACEA C3/API SN)
Araç 240 bin de gaziantep'de yaşıyorum
0w 30 kullansam ne gibi zararı ve faydası olur kestiremiyorum.
ECT MULTI 5W-30 (ACEA C3/API SN) bu yağı kullansam 0w 30 dan daha iyimi olur mevsimsel 5w 30 mu daha iyi olur
Aleykümselam
Yağ bulucu ne öneriyorsa onu kullanabilirsiniz. 0w-30 yağın akışkanlığı daha fazladır. Ayrıca parlama noktası daha geniş. Kıyaslamayı buna göre yapabilirsiniz. Yağ bulucudan araç marka modeline göre aratınca aracınızın uyumlu olduğu yağları sıralıyor. Ambalajda da vw uyumlu ibaresi olacaktır.

Manisa Akhisar Shell, akhisar petrol (kilogram)
bugün motor yağlarına bakarken 504/507 standartlarına uygun 0w-30 yağ gördüm. litresi 410tl

Ekli dosyalar

• IMG_2759.jpeg
    IMG_2759.jpeg
    143.2 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_2760.jpeg
    IMG_2760.jpeg
    132.8 KB · Görüntüleme: 9
Manisa Akhisar Shell, akhisar petrol (kilogram)
bugün motor yağlarına bakarken 504/507 standartlarına uygun 0w-30 yağ gördüm. litresi 410tl
Serviste kullanılan Shell Helix yağ ile aynı ürün.

Aleykümselam
Yağ bulucu ne öneriyorsa onu kullanabilirsiniz. 0w-30 yağın akışkanlığı daha fazladır. Ayrıca parlama noktası daha geniş. Kıyaslamayı buna göre yapabilirsiniz. Yağ bulucudan araç marka modeline göre aratınca aracınızın uyumlu olduğu yağları sıralıyor. Ambalajda da vw uyumlu ibaresi olacaktır.
Teşekkür ederim.
Yağ numaralarının en anlama geldiğini anladığım kadarıyla
W kış ibaresi ne kadar ince olursa yağ soğuk hava da daha akışkan olur.
0w 5w ye kıyasen daha akışkan
W den sonraki sıcak havalar da akışkanlığın ibaresi ne kadar büyürse rakam o kadar kalın olur.
Yağ markaların ikisi de 0w 30 öneriyor kışın akışkan olur yazın 5w 30 ile farklı yok demek. Tamirciler gibi düz mantık 5w 30 yürütmek istemiyorum aracımı seviyorum ilk arabam. Asıl sorun aracın km si yüksek 240 bin ve 2012 model olması. Shell in içindeki en iyi seriyi bulup yağ değişimini yapacağım filtre kendim mann alıyorum.

Geri
Üst Alt