Motorinde de benzinde de opet daha kalın shell daha incedir yakıtları.
Dolayısıyla opetin avantajı ; daha uzun km iken yakıtın kalınlığı söz konusu olduğu için dezavantajı motor gürültülü çalışır ve yakıt sistemini daha fazla yorar.
Shell in avantajı motor sesi daha az’dır, yakıt sistemi daha rahat çalışır fakat dezavantajı ise yakıtı ince olduğu için menzil opete nispeten düşük olur.
Bu konuyla ilgili bir anımı da paylaşmak isterim.
15-20 yıldır hep shell den alırım yakıtı. Motorin, benzin farketmeksizin.
Son 4-5 ay içerisinde değişiklik olsun diye opetten alayım dedim. 8-10 depo almışımdır bu süreçte. 2-3 depodan sonra araçta bir vınlama sesi başladı. Özellikle araç rölanve kapalı otoparktayken ses duyulabilir oluyor.(Nispeten sessiz bir ortamda iken).
Ayrıca ses bazen var bazen yok. Kafasına göre takılıyor. 1-2 ustaya göstereyim dedim ama o sesi dışarda trafikte ve ya gürültülü bir sanayi ortamında duymak zor. Yıllardır tanıdığım vw ustamı aldım arabaya. 3-5 tur attık. Evin kapalı otoparkına geldik. Sesi duyurabildim sonunda. Yakıt pompasından geliyor ses dedi. Dükkanına gittik. Lifte kaldırdı. Dükkanın kapılarını kapattı. Sesi yakıt deposunun alt kısmında net duyabildik. Yakıtı nerden aldığımı, sordu. 3-5 depodur opetten alıyorum dedim. Shell’e geç abi. Pompanı yoruyor opet dedi.
Tekrar shell’e geçtim. 3-5 depo shell den yakıt aldıktan sonra ses mes kalmadı arabada. Araç 1.5 TSI Kodiaq