Bu arada meslek nedir ustalık var mıABS falan aracı kurcalatmasanız mı artık böyle olacak gibi değil çünkü aracın bir arıza okumasını bir yerde yaptırıp gönderin inceleyeyim.
Yok hocam ben de öyle bir durum yok benim ki sert viraja girene kadar sorun çıkarmıyor ilk sert virajda isiklar yanıyor sistemler çalışmıyor ama yolda bırakmıyor aracı kullanabiliyorum ben sadece bu yazdığım sistemler devre dışı kalıyor.Aynı uyarıları aldım yolda kaldım sonuç=mekatronik kart ısınınca hata veriyor akşam kapat sabah aç sorun yok 10dk ilerleyince sistem iptal
Esp yi devre dışı bırakıp sert viraja girmeyi denediniz mi? Eğer arıza ışıkları yanmazsa anlarsınız ki esp sistemi yada beyinle alakalı bir sorun vardır. Diye düşünüyorum.Bu arada meslek nedir ustalık var mı
Yok hocam ben de öyle bir durum yok benim ki sert viraja girene kadar sorun çıkarmıyor ilk sert virajda isiklar yanıyor sistemler çalışmıyor ama yolda bırakmıyor aracı kullanabiliyorum ben sadece bu yazdığım sistemler devre dışı kalıyor.
Denemedim onu araştırayım beyin dediğiniz abs beyni miEsp yi devre dışı bırakıp sert viraja girmeyi denediniz mi? Eğer arıza ışıkları yanmazsa anlarsınız ki esp sistemi yada beyinle alakalı bir sorun vardır.
Esp beyni yada esp sensörü daha yüksek ihtimalDenemedim onu araştırayım beyin dediğiniz abs beyni mi
Meslek VAG grubu araç onarım/tespit/yazılım ve diğer teknik konularda yurt dışındaki servislere remote hizmet sağlamak.Bu arada meslek nedir ustalık var mı
Çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için bu vagcom her wv servisinde olur mu yarın gideceğim abs beyninin ayaklarına baktırmaya ustadan rica edeyim nasıl alırız bu vaka belleğini ya da arıza kaydını peki biraz daha açabilir misiniz.Meslek VAG grubu araç onarım/tespit/yazılım ve diğer teknik konularda yurt dışındaki servislere remote hizmet sağlamak.
Sağda solda herhangi bir elektirikçiye girmek ile aracınızı kurcalatmanız sıkıntılı durum hocam, sağdan soldan kablo çekmeye başladılarsa o iş gerçekten sarpa saracak. Dediğim gibi henüz çok kurcalanmadıysa bir arıza kaydı ve vaka belleği eğer varsa vagcom ile tam tarama alıp yollarsanız en azından soruna daha rahat odaklanabiliriz.
Ya hocam bu soru benim de aklıma geldi hatta birkac defa sordum son götürdüğüm çok önerilen elektronikciye çok kesin bir şekilde abs beyni tam oturmuyor deyip gösterdi ve gerçekten eğri duruyordu 3 saat uğraştım başka bir yerde sorun gözükmüyor deyince ikiletmedim aldim geldim aracı dediğiniz de haklı olabilirsiniz abs yanmıyor evet ama parçalar hakkında net bilgim olmadığı için ustelemedim.Esp beyni yada esp sensörü daha yüksek ihtimal
https://www.golftutkusu.com/topic/6366-golf-7-asr-esp-ve-lastik-basinc-tusu-retrofit/
bu konuda arkadaş Esp yi sıfırdan çekmiş. Belki sigorta kutusunda esp nin sigortası gevşektir.
Adımları tek tek kontrol etmek lazım. E son hiçbir şey çıkmazsa abs beyni diyebiliriz. Ama bence Abs beyni sağlam. Sağlam olmasa abs de hata vs verirdi.
Tabi bunlar tamamen benim düşüncem. Usta değilim.
Hocam size nasıl ulaşabilirim bu esc sorunu ile alakalıMeslek VAG grubu araç onarım/tespit/yazılım ve diğer teknik konularda yurt dışındaki servislere remote hizmet sağlamak.
Sağda solda herhangi bir elektirikçiye girmek ile aracınızı kurcalatmanız sıkıntılı durum hocam, sağdan soldan kablo çekmeye başladılarsa o iş gerçekten sarpa saracak. Dediğim gibi henüz çok kurcalanmadıysa bir arıza kaydı ve vaka belleği eğer varsa vagcom ile tam tarama alıp yollarsanız en azından soruna daha rahat odaklanabiliriz.
Veren hatalar
Servisler parça değişiminden başka bir şey yapmıyor malesef düzgün bir yetkili servisde bir iki parçayla kurtarabiliriz ama düzgünse tabi .Abs beynine odaklandım şuan her şey orayı gösteriyor iyi bir elektrikçi buldum beyin de bir temassızlık var mı yok.mu baktiracagim söktürür. soketleride orada tekrar baktiririm keşke soketlerden olsada kurtulsam . Çok teşekkür ederim yanıtınız için.Şöyle bir video buldum. Hata inanamayacaksın ama bir soket yüzünden çıktı. Belki senin arızalarda tamamen soketseldir. Gerçi soket sonrası yinede bazı işlemlerden geçiriyor.
Volkswagen Golf 2014 Electronic Parking Brake faults. C100D13 C10E129. Really that simple!?
Tavsiyem vw konusunda tecrübeli bir elektrikçiye gitmen. Yada tamamen servise gidip hallettirmenden yana.
Longitudinal Acceleration Sensor (G251)
Üsteki de senin sürekli hata vermiş olan sensörün ile ilgili bir yazı
ESP/ABS/parking brake issues
Buda benzer bir hata almış birinin deneyimi
Abs fault code u111300 vw Audi group
Üstekide yine sensör arızasına işaret ediyor. Benzer deneyim yaşamış bir ustanın videosu