Bu nedir?

@silvershadow Bence yıkanmış,orada kalan birkaç damlada ebediyete gitmiş :)

Bu arada ilk fotoğrafta Diske fren sesi azalsın diye WD-40 sıkarsak ısınıp alev alma gibi bir durum olur mu ?
Yaratmak istediğiniz etki  şekil 1 A'daki gibiyse...

6n0ZvE.jpg

Bunun için şeytanla anlaşma yapılmalı...  :000071-medium:  o işlere ben bakmıyorum ama bakanları bulmak zor değil sanırım.

Ama sizin yönteminizle frenler balatalar kuvvetli tutnma gücüne sahip yağla yağlandığı için tutmaz ve ebediyete giden yolda ilk adım atılmış olur.  :000046-medium:

Moderatör tarafında düzenlendi:

@fcsrn

Iıh...

Bilemediniz..

:000073-medium:

@silvershadow Dayak yemeyi alışkanlık haline getirmiş (gargamel'in kedisi azman gibi) bir oto yıkamacı çırağı., yada patavatsız bir arkadaş dicem ama resimde ki bu araç büyük ihtimal sizin eski aracınız ve siz böyle patavatsız kişilerle arkadaşlık pek etmezsiniz.. :000043-medium:

@silvershadow Dayak yemeyi alışkanlık haline getirmiş (gargamel'in kedisi azman gibi) bir oto yıkamacı çırağı., yada patavatsız bir arkadaş dicem ama resimde ki bu araç büyük ihtimal sizin eski aracınız ve siz böyle patavatsız kişilerle arkadaşlık pek etmezsiniz.. :000043-medium:
Teşhis ve tespit tam on ikiden vurdunuz Hocam.

O benim eski R'sızım.

Fakat yapan kişiyi tahmin edemediniz. O bizzat benim... 

İki mesaj üstteki ağlama efektinin oluşmaması için keşfedilmiş tersine katlama yöntemiyle ayna içerisinde su birikmesi ve sızmasının önüne geçmiş oluyoruz. Yıkamadan önce tersine katlanmalı

Önemli Not: Bunu elektrikli aynası olanlar da yapabilir . o kısımda dişli bulunmuyor

@silvershadow tamam tamam olayı çözdüm sanırım., manual katlanabilir araçların nail/sahip olduğu (gizli özelliği) aynaları ters çevirerek yıkama sonrası aynaların içinde kalan suyu tahliye etme şekli

@silvershadow tamam tamam olayı çözdüm sanırım., manual katlanabilir araçların nail/sahip olduğu (gizli özelliği) aynaları ters çevirerek yıkama sonrası aynaların içinde kalan suyu tahliye etme şekli
Süper... Tam teşhis.

Aslında yazmayacaktım ama içime sinmedi..

Mesajımı gönderdikten sonra düzenleme yaparak ekledim bu açıklamayı.

@silvershadow

Murat hocam elle katlanabilen aynalarda bunu yıkama öncesi yapın demişsiniz doğru mu anladım? yıkama sonrası yapmak gerekmiyormuydu tahliye için?

Ayrıca ne zaman birisi benim elektrikli katlanır aynaları dışa doğru elle katlama densizliğini yapar diye geçirirken yıkamacı çırağı yarım metre önümde yapma teşşebüsünde bulununca kolunu öyle bir kavradım ki çocuk irkildi., yapma sakın diye yüksek sesle bağırmışım farkında değilim çocuğu tanıyorum da sonradan anlattı olayı abi sen araban yıkanırken sanırım beyninin tüm hücrelerini aktif çalıştırıyorsun kan dolaşımın artıyor gibilerinden zırvaladı :)

Önemli Not: Bunu elektrikli aynası olanlar da yapabilir . o kısımda dişli bulunmuyor  demişsiniz Murat Hocam ben yapmamak gerek diye biliyordum elektrik motorunun bozulmaması açısından..?

@silvershadow

Murat hocam elle katlanabilen aynalarda bunu yıkama öncesi yapın demişsiniz doğru mu anladım? yıkama sonrası yapmak gerekmiyormuydu tahliye için?

Ayrıca ne zaman birisi benim elektrikli katlanır aynaları dışa doğru elle katlama densizliğini yapar diye geçirirken yıkamacı çırağı yarım metre önümde yapma teşşebüsünde bulununca kolunu öyle bir kavradım ki çocuk irkildi., yapma sakın diye yüksek sesle bağırmışım farkında değilim çocuğu tanıyorum da sonradan anlattı olayı abi sen araban yıkanırken sanırım beyninin tüm hücrelerini aktif çalıştırıyorsun kan dolaşımın artıyor gibilerinden zırvaladı :)

Önemli Not: Bunu elektrikli aynası olanlar da yapabilir . o kısımda dişli bulunmuyor  demişsiniz Murat Hocam ben yapmamak gerek diye biliyordum elektrik motorunun bozulmaması açısından..?
Değerli Ali Üstadım;

Sanırım yapılan rutin harekete verilen tepki süresini gözeterek Yıkamacıda çalışan bir yetenek keşfetmişsiniz bu vesile ile.  Kendisini tebrik etmeli en azından zeka ile karşılaştığında tanıdığı ve hakkını teslim etmeye gayreti için.

Gerçi siz sadece araba yıkatırken değil her daim tam kapasite çalıştırıyorsunuz ya Maşallah...

Bunu emin olarak söyledim Ali Üstadım, yoksa günahı vebali boynuma olacak onca aynanın.

Dişli olan kısım siz normal katlanma yönüne katlamaya çalışınca mani oluyor biliyorsunuz.

Ancak tersine katlarken böyle bir mani ile karşılaşmıyorsunuz, kolayca katlanıyor; çünkü bu kısımda tersine katlama esnasında temas edecek dişli olmayınca motor ve dişlilerin de zorlanma durumu yok.

Hatta Audi lerde de aynı sistem aynalar mevcut ve yıkama öncesi tersine katlanarak içerisine su dolması önleniyor.

@silvershadow Murat hocam ayna konusu açılmışken ne zamandır size sorucam her seferinde unutuyorum., Aracı aldıktan 1-2 hafta sonra farkettim ki resimde de işaretlediğim bölgede aynanın tam alt kısmında yumuşak plastikten kauçuk benzeri bir parça var., Benim aracın aynalarından bir tanesinde bu yumuşak malzemenin ucu hafif içe doğru katlanmış gibi ve ayna her açılıp kapandığında o malzeme ucu hafifce katlı/ezik gibi olduğundan her seferinde deforme oluyor kopmasından korkuyorum ve elle düzelmiyor., Acaba bu plakaları ve cam değişimi olmuş araçlara yapıştırılan turuncu/sarımsı banttan alıp o katlanan bölgeye bantı hafif gerdirerek yapıştırsam bir süre öyle bıraksam düzelir mi?

Ponvr5.jpg

@silvershadow Murat hocam ayna konusu açılmışken ne zamandır size sorucam her seferinde unutuyorum., Aracı aldıktan 1-2 hafta sonra farkettim ki resimde de işaretlediğim bölgede aynanın tam alt kısmında yumuşak plastikten kauçuk benzeri bir parça var., Benim aracın aynalarından bir tanesinde bu yumuşak malzemenin ucu hafif içe doğru katlanmış gibi ve ayna her açılıp kapandığında o malzeme ucu hafifce katlı/ezik gibi olduğundan her seferinde deforme oluyor kopmasından korkuyorum ve elle düzelmiyor., Acaba bu plakaları ve cam değişimi olmuş araçlara yapıştırılan turuncu/sarımsı banttan alıp o katlanan bölgeye bantı hafif gerdirerek yapıştırsam bir süre öyle bıraksam düzelir mi?

Ekli dosyayı görüntüle 5549
Değerli Üstadım;

Bana kalırsa oraya bir malzeme koymak gereksiz bir kasılmaya yol açabilir.

Olduğu gibi kalsın, servise uğradığınızda o parçayı değiştirsinler bana kalırsa. 

Ancak yine de siz bilirsiniz elbette denemekten zara gelmez derseniz saygı duyarım.

@silvershadow Aslında ilk önce servise uğrayıp o yumuşak parçayı değiştirmeyi düşünmüştüm ama o parçayı değiştirmek için kapı içi döşemesini sökmek gerekir diye vazgeçmiştim., ayna için kapı döşemesi sökmek gerekiyor mu bilmiyorum

Gümüş renk bi Golfün yakından (Makro modunda) boya dokusunu ve tamponla kaportanın birleştiği yeri merak ediyorum.

Ama Açık gümüş olması lazım.

Kendi C4'ümde boya pütürlü duruyor . :(  
Burada var HOcam;

Özellikle GTI'a dikkat

Geri
Üst Alt