2024 model Yeni ( makyajlı ) T-Cross aldık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hosmyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aracın üretimi durduğu için model araç üretimi de durdu sanırım. Farklı sitelerde isteğe göre model araç yapıyorlar oralarla bi görüşeceğim. Eğer yaptırmaya karar verip yaptırırsam burada paylaşırım.
Hocam hususi yaptırmaya gerek yok diye düşünüyorum, model olarak satan bir sürü kişi var.

Örneğin : https://www.lidermodel.com.tr/urun/1-18-2013-volkswagengolf-gti-reflex-silver

Ki diecast bir çok bu modelden mevcut. Biraz araştırmak lazım.

Kayınço geçen hafta , izine geliyorum bir şey lazım mı deyince, Passat ve T-Cross için kaliper pimi sipariş verdim.

Bu gün geldi.

Yabancı alışveriş sitelerinin birinde kaliper pimlerinin değişim periyodunun 50 bin km olduğunu okumuştum.

Passat 80 bin oldu, havalar iyice ısındığında ,

ön-arka komple : disk + seramik balata + kaliper pimlerini değiştireceğim. T-Cross un kiler de hazırda dursun.

1.png

2.png

3.png

.

Kayınço geçen hafta , izine geliyorum bir şey lazım mı deyince, Passat ve T-Cross için kaliper pimi sipariş verdim.

Bu gün geldi.

Yabancı alışveriş sitelerinin birinde kaliper pimlerinin değişim periyodunun 50 bin km olduğunu okumuştum.

Passat 80 bin oldu, havalar iyice ısındığında ,

ön-arka komple : disk + seramik balata + kaliper pimlerini değiştireceğim. T-Cross un kiler de hazırda dursun.

Ekli dosyayı görüntüle 80578

Ekli dosyayı görüntüle 80579

Ekli dosyayı görüntüle 80580

.
Maşallah hocam
Böylece yeni birşey daha öğrendim.

Benim ön fren balataları yetkilide değişti ama arkalara hiç dokunulmadı. 106 bin kmdir kullanılan arka balata kaliper pimleri var üzerinde hala.

Sizin satacağınız ikinci el araç gözü kapalı alınır.

Maşallah hocam
Böylece yeni birşey daha öğrendim.

Benim ön fren balataları yetkilide değişti ama arkalara hiç dokunulmadı. 106 bin kmdir kullanılan arka balata kaliper pimleri var üzerinde hala.

Sizin satacağınız ikinci el araç gözü kapalı alınır.

Teşekkürler.

Passat dediğim gibi 80 bin km de, 6.5 yaşında

Orijinal ön balatalar yarıya geldi

Arka balatalar 55 bin km de tamamen bitti, yetkili de eco balata takıldı ilk zamanlar iyiydi ama 10 - 12 bin km sonra arkalarda bir hışırtı ve frenleme uğultusu başladı.

Orijinal arka balata taktım düzeldi.

Şimdi şimdi yüksek süratlerde frene ilk dokunma anında pedalda hafif bir titreme hissi var

Ön disklerde bayağı bir tırnak oluşmuş, halbuki ilk orijinal balatalar yarıyı ancak geçti.

Vw in disklerinde bir kalite düşüklüğü var gibi

Kaliper pimlerinde de boşluk başlamış olabileceğini düşünüyorum.

Bu vesile ile;

Ön arka Ate seramik balata aldım, arka ATE performans ( kanallı ) disk aldım

Ön ATE performans ( kanallı ) disk stokta yoktu onu bekliyorum Ocak ayında stoklara düşeceğini söylediler

Ön diskler de gelince Nisan - Mayıs gibi havalar ısındığında

Disk - Balata - Kaliper pimi komple değiştireceğim.

5.png

Ayrıca T-Cross için de ön - Arka seramik balata satın aldım önceki mesajlarda resimleri mevcut, merak ediyorum seramik balata performansını, Araç henüz 8 bin km de olmasına rağmen üzerindeki diskler de çok hafif dalgalanmalar oluşmuş, 50 bin km de ne hale gelir acaba bu kalitesizlik ile.

Bu nedenle T-Cross ' a ön - arka yeni ATE original normal disk takımı da aldım. Onları da seramik balatalar ile birlikte , yine havalar ısındığında takacağım.

Kaliper pimleri için silikon gres ve balata temas noktaları için bakır gres de aldım.

bakır gres.png

Her iki araca da güzel bir fren bakımı yapmayı planlıyorum. Resim çekmeyi de ihmal etmemeye çalışacağım.

Seviyorum bu işleri.

.

Son düzenleme:
Zam furyası başlamadan aklımda olanları almaya devam ediyorum.

Passat ve T-Cross için antibakteriyel polen filtresi ve motor yağı vakum pompası aldım.

Artık sanayide vakum makinesi ile 3 dk lık yağ çektirme işine 250 tl vermekten kurtuldum

1.png

2.png

3.png

4.png

1.png

2.png

3.png

.

Son düzenleme:

Passat ve T-Cross için antibakteriyel polen filtresi ve motor yağı vakum pompası aldım.

Artık sanayide vakum makinesi ile 3 dk lık yağ çektirme işine 250 tl vermekten kurtuldum

Ekli dosyayı görüntüle 80875

Ekli dosyayı görüntüle 80876

Ekli dosyayı görüntüle 80877

Ekli dosyayı görüntüle 80881

Ekli dosyayı görüntüle 80878

Ekli dosyayı görüntüle 80879

Ekli dosyayı görüntüle 80880

.

Klimada ki aircare özelliğini aktif etme olayı her polen filtresinde performans gösteriyor mudur yoksa anti alerjik 3katmanlı filtrede mi işe yarıyordur ? Fikriniz var mı ?

Bir de her seferinde neden aircare özelliğini manuel açmayı bize bırakıyor anlamış değilim.

@thelordof

Aircare özelliğinin, Anti alerjik polen filtresi ile özel bir etkileşimi yoktur bence. Karbonlu filtre olması yeterli.

Olsaydı, Yetkili servislerde Anti alerjik polen filtre seçeneği olurdu. Kaldı ki, yetkili servisler artık periyodik bakımlarda düşük kalite JZW kodlu ECO serisi polen filtresi kullanıyor.

.

@thelordof

Aircare özelliğinin, Anti alerjik polen filtresi ile özel bir etkileşimi yoktur bence. Karbonlu filtre olması yeterli.

Olsaydı, Yetkili servislerde Anti alerjik polen filtre seçeneği olurdu. Kaldı ki, yetkili servisler artık periyodik bakımlarda düşük kalite JZW kodlu ECO serisi polen filtresi kullanıyor.

.

Eco serisi polen filtresi karbonsuz tek katmanlı mı oluyor?

Passat için : Ön arka Ate seramik balata aldım, arka ATE performans ( kanallı ) disk aldım

Ön ATE performans ( kanallı ) disk stokta yoktu onu bekliyorum Ocak ayında stoklara düşeceğini söylediler
Ön diskler de gelince Nisan - Mayıs gibi havalar ısındığında

Disk - Balata - Kaliper pimi komple değiştireceğim.

Ate performanslı ( kanallı ) ön diskler stoklara bu gün girmiş, tükenir , zam gelir vs diye hemen siparişi verdim,

Bakalım yılbaşına kadar elime ulaşacak mı.

ate perfm ön disk.png

.

Klimada ki aircare özelliğini aktif etme olayı her polen filtresinde performans gösteriyor mudur yoksa anti alerjik 3katmanlı filtrede mi işe yarıyordur ? Fikriniz var mı ?

Bir de her seferinde neden aircare özelliğini manuel açmayı bize bırakıyor anlamış değilim.
@thelordof

.
Eco serisi polen filtresi karbonsuz tek katmanlı mı oluyor?
Karbonlu ama kalitesi biraz düşük.

.
@thelordof polen filtresi katmanlarına ek olarak polen geçirgenlik farkı da var.
Standart , karbonlu , karbonlu+antialerjik katmanlı..
Aşağıdaki konuda daha detaylı paylaşmıştım.
https://www.golftutkusu.com/topic/15366-servis-filtresi-ile-disaridan-alinan-filtre-farki/

özetle standart karbonlu filtreler pm10 , anti alerjik filtreler ek katman sayesinde pm2.5 , yani daha küçük toz taneciklerini de filtreleyebilir olduğundan aircare amacına daha çok hizmet eder diyebilirim.
parça kodları farklıdır.
Aircare özelliği olsun olmasın antialerjik özellikli filtreler tercih etmekte fayda var.

@thelordof polen filtresi katmanlarına ek olarak polen geçirgenlik farkı da var.
Standart , karbonlu , karbonlu+antialerjik katmanlı..
Aşağıdaki konuda daha detaylı paylaşmıştım.
https://www.golftutkusu.com/topic/15366-servis-filtresi-ile-disaridan-alinan-filtre-farki/

özetle standart karbonlu filtreler pm10 , anti alerjik filtreler ek katman sayesinde pm2.5 , yani daha küçük toz taneciklerini de filtreleyebilir olduğundan aircare amacına daha çok hizmet eder diyebilirim.
parça kodları farklıdır.
Aircare özelliği olsun olmasın antialerjik özellikli filtreler tercih etmekte fayda var.

Şimdi düşündüm de çok doğru. Bazı vasat markalarda ışık geçecek kadar vasat yapıda oluyorlardı.

Antialerjik 2 yıl kullanmıştım. Sonralarda stok sorunundan karbonlu(mann) almıştım.

Güzel filtreler. Artık stok sorunu eskisi gibi yok zaten.

Geri