Maşallah hocam
Böylece yeni birşey daha öğrendim.
Benim ön fren balataları yetkilide değişti ama arkalara hiç dokunulmadı. 106 bin kmdir kullanılan arka balata kaliper pimleri var üzerinde hala.
Sizin satacağınız ikinci el araç gözü kapalı alınır.
Teşekkürler.
Passat dediğim gibi 80 bin km de, 6.5 yaşında
Orijinal ön balatalar yarıya geldi
Arka balatalar 55 bin km de tamamen bitti, yetkili de eco balata takıldı ilk zamanlar iyiydi ama 10 - 12 bin km sonra arkalarda bir hışırtı ve frenleme uğultusu başladı.
Orijinal arka balata taktım düzeldi.
Şimdi şimdi yüksek süratlerde frene ilk dokunma anında pedalda hafif bir titreme hissi var
Ön disklerde bayağı bir tırnak oluşmuş, halbuki ilk orijinal balatalar yarıyı ancak geçti.
Vw in disklerinde bir kalite düşüklüğü var gibi
Kaliper pimlerinde de boşluk başlamış olabileceğini düşünüyorum.
Bu vesile ile;
Ön arka Ate seramik balata aldım, arka ATE performans ( kanallı ) disk aldım
Ön ATE performans ( kanallı ) disk stokta yoktu onu bekliyorum Ocak ayında stoklara düşeceğini söylediler
Ön diskler de gelince Nisan - Mayıs gibi havalar ısındığında
Disk - Balata - Kaliper pimi komple değiştireceğim.
Ayrıca T-Cross için de ön - Arka seramik balata satın aldım önceki mesajlarda resimleri mevcut, merak ediyorum seramik balata performansını, Araç henüz 8 bin km de olmasına rağmen üzerindeki diskler de çok hafif dalgalanmalar oluşmuş, 50 bin km de ne hale gelir acaba bu kalitesizlik ile.
Bu nedenle T-Cross ' a ön - arka yeni ATE original normal disk takımı da aldım. Onları da seramik balatalar ile birlikte , yine havalar ısındığında takacağım.
Kaliper pimleri için silikon gres ve balata temas noktaları için bakır gres de aldım.
Her iki araca da güzel bir fren bakımı yapmayı planlıyorum. Resim çekmeyi de ihmal etmemeye çalışacağım.
Seviyorum bu işleri.
.