2024 model Yeni ( makyajlı ) T-Cross aldık

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hosmyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

T cross 130 km surat sonrasi titreme oluyor ve rahatsiz ediyor...2 kere rot balans yapildi ama bana garip geliyor..sizinde boyle bir sorun oldu mu acaba?

T cross 130 km surat sonrasi titreme oluyor ve rahatsiz ediyor...2 kere rot balans yapildi ama bana garip geliyor..sizinde boyle bir sorun oldu mu acaba?

Balans ayarını farklı yerde yaptırmayı deneyin. Makineden makineye fark eder.

Jantlar replika yada çin işi ise yapabilir, bazı jantlara ne yaparsanız yapın ayar tutmaz.

Jant göbeği Vag grubuna uygun değilse de yapabilir. Ara parça koymak biraz azaltır.

Ayrıca lastik kusuru da olabilir. Geçenlerde forumdan birinin başına gelmişti nexxen lastiklerle.

Tüm bu tavsiyeler size uymuyorsa öyleyse aracınızın yürür aksamın da sorun vardır. Aksi halde 150-160'a kadar yağ gibi akması lazım aracın.

@ozka1903

İki jant modeli arasında kalmıştık.

Biri HRS 385 diğeri CMS 1128-04

Seçimi Kayınçoya bıraktım o da CMS olanı beğendi CMS yi aldık ( Ben HRS jantı daha çok beğenmiştim )

https://www.n11.com/urun/wosvagen-uyumlu-hrs385-75x18-5x100-et45-731-jant-takimi-1-8026420

CMS jantı Lastikcim.com dan aldım, şu anda stokta kalmamış.

https://www.lastikcim.com.tr/jant/c...oss-18-inc-jant-takimi-4-adet,110-CMS-1128-04

Babayaga jant da çok güzel yakışır T-Cross ' a.

https://www.n11.com/urun/18-inc-5x100-audi-rs5-babayaga-polo-egea-doblo-ibiza-uyumlu-54271340

Spacer fikri de kayınçonundu, yayları ve spacerleri Almanya dan getirdi.

Lastiklerin içerde kalmasını beğenmedik, çamurluk ile ayn hizada olması daha hoş duruyor, ayrıca virajlarda daha iyi yol tutuyor.

Spacer kullanmadan aynı görüntüyü yakalamak için 245/40R18 lastik kullanmamız gerekiyordu

1.0 motor aracı fazla yormayalım diye 225/45R18 lastik tercih edince, mecbur spacer kullandık.

.
Hocam bunu aldım bende. Sizinki 7.5j bu 8j şimdi spacer kullanmadan 225 45 lastik takılmazmı buna. 215 felanmı kullanmam gerekiyor

Ekli dosyalar

• 1000035062.jpg
    1000035062.jpg
    102.1 KB · Görüntüleme: 9
Hocam bunu aldım bende. Sizinki 7.5j bu 8j şimdi spacer kullanmadan 225 45 lastik takılmazmı buna. 215 felanmı kullanmam gerekiyor

Hayırlı olsun. Bu jant ı ben de beğeniyorum. Güle güle kullanın, kazasız, belasız, arızasız günlerde inşallah.

8j jant daha geniş oluyor. 215 lastik çok dar kalır bu jantta.

Spacer li veya spacer siz 225 / 45 kullanabilirsiniz rahatlıkla.

Ben de 225 /45 yaz lastikleri henüz 5 ay kullanmış olmamama rağmen 245 / 40 R18 lastiğe niyetlendim.

225 / 45 lastikleri sarı sitede satışa çıkardım,

Ölücü lastikçilerden başka arayan olmayınca ilanın süresi bitti yayından kalktı. Satılsaydı yine aynı marka / desen 245 / 40 alacaktım.

lastik ilan2.png

lastik ilan.png

.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Bu jant ı ben de beğeniyorum. Güle güle kullanın, kazasız, belasız, arızasız günlerde inşallah.

Ben de 225 /45 yaz lastikleri henüz 5 ay kullanmış olmamama rağmen 245 / 40 R18 lastiğe niyetlendim.

Ölücü lastikçilerden başka arayan olmayınca ilanın süresi bitti yayından kalktı. Satılsaydı yine aynı marka / desen 245 / 40 alacaktım.

Ekli dosyayı görüntüle 82005

Ekli dosyayı görüntüle 82004

.

Ekli dosyayı görüntüle 82005

Ekli dosyayı görüntüle 82004

.

Sağolun hocam sizede kazasız belasız sürüşler. 40 konforsuz olmaz mı 🤔

Sağolun hocam sizede kazasız belasız sürüşler. 40 konforsuz olmaz mı 🤔

Ben yazlık lastikte ince yanak geniş taban seviyorum, bu vesile ile konforu ikinci planda tutuyorum,

Yine de bulabildiğim en konforlu lastiği seçip, konfor açığını bir nebze tolere ediyorum.

Şimdilik bulabildiğim en konforlu lastik, güvenlikten de fazla ödün vermeden konforu üst düzey olan Goodyear Asymmetric 6

Passat ta da toleransları zorlayıp, 245 / 40 R19 Goodyear Asymmetric 6 kullanıyorum, gayet memnunum.

.

T-Cross ile 11.250 km de 1 yılı doldurduk ve bu gün periyodik bakıma götürdüm.

Sadece Yağ ve yağ filtresi değişimi yapılacak dediler ve 9.500 TL fiyat verdiler.

Hava filtresini ve ön silecekleri değiştirmelerini de istedim, fiyat 11.250 TL oldu.

Bakım harici bir kaç yedek parça satın aldım

1 adet T-Cros için yedek hava filtresi Tanesi 1.166 TL

2 adet Passat b8 için hava filtresi Tanesi 1.200 TL

1 adet Passat b8 için ( silikat poşetsiz ) Genleşme kabı satın aldım. 1.500 TL

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png

9.png

.

@hosmyy keyifli sürüşler dilerim.

Passat için aldığınız parçalara Passat'a göre yaş indirimi yaptılar değil mi?

@hosmyy keyifli sürüşler dilerim.

Passat için aldığınız parçalara Passat'a göre yaş indirimi yaptılar değil mi?

Teşekkür ederim.

2 adet Passat hava filtresi
1 adet Passat genleşme kabı
1 adet T-Cross hava filtresi

İçin ayrı fatura kestiler.

Ne kadar iskonto/indirim yaptı veya yapmadı dikkat etmedim, eve gidince o faturayı da paylaşırım.

Ama sadece yağ ve yağ filtresi değişimine 9,500 TL yazmaları abartı oldu.

Sadece yağ değişiminin hakkı 5 - 6 bin anca eder, insanı yetkili servis ten soğutuyorlar zorla.

.

Teşekkür ederim.

2 adet Passat hava filtresi
1 adet Passat genleşme kabı
1 adet T-Cross hava filtresi

İçin ayrı fatura kestiler.

Ne kadar iskonto/indirim yaptı veya yapmadı dikkat etmedim, eve gidince o faturayı da paylaşırım.

Ama sadece yağ ve yağ filtresi değişimine 9,500 TL yazmaları abartı oldu.

Sadece yağ değişiminin hakkı 5 - 6 bin anca eder, insanı yetkili servis ten soğutuyorlar zorla.

.
Passat için kendileri işlem yapmadıkları için indirime dahil olup olmadığını merak ettim.

İşçilik birim fiyatından sonra yağ ve parçalara da zam gelmiş.
Evet , daha önce de dediğim gibi yağın yağını çıkarıyorlar..

Passat için kendileri işlem yapmadıkları için indirime dahil olup olmadığını merak ettim.

İşçilik birim fiyatından sonra yağ ve parçalara da zam gelmiş.
Evet , daha önce de dediğim gibi yağın yağını çıkarıyorlar..

Kayda değer bir indirim yapılmış görünmüyor yalandan 211 TL iskonto yapmışlar

10.png

.

Geçen sene aldığım Black Decker şarj cihazının çalışma sistemini beğenmedim.

Elektrik gidip geldiğinde Stand-Byy moduna geçiyor, tekrar başlatmam ve mod seçmem gerekiyordu.

9.png

Noco Genius ise elektrik gidip gelince en son hangi modda çalışıyordu ise aynı modda kaldığı yerden şarj işlemine devam ediyor takip gerektirmiyor.

30.png

Böyle olunca Black Decker ' i ihtiyacı olan bir arkadaşıma 2000 TL ye sattım ve bir tane daha Noco Genius şarj cihazı satınaldım.

Eski serilerden artık üretilmediği için yeni seri Noco Genius 5 aldım.

Eski seriler kadar cafcaflı görünmüyor ama çalışma sistemi aynı, takip gerektirmediği için memnunum.

fiyat 4.750 TL

1.png

3.png

4.png

6.png

7.png

8.png

9.png

10.png

11.png

Sonra hızımı alamadım, uzun zamandır almaya niyetli olduğum

Sarı siteden 10.000 TL ye Noco Genius GB70 Akü Takviye cihazı aldım.

Sıfır hiç kullanılmamış.

9.png

1.png

2.png

3.png

4.png

6.png

7.png

8.png

.

Geçen sene aldığım Black Decker şarj cihazının çalışma sistemini beğenmedim.

Elektrik gidip geldiğinde Stand-Byy moduna geçiyor, tekrar başlatmam ve mod seçmem gerekiyordu.

Ekli dosyayı görüntüle 82189

Noco Genius ise elektrik gidip gelince en son hangi modda çalışıyordu ise aynı modda kaldığı yerden şarj işlemine devam ediyor takip gerektirmiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 82190

Böyle olunca Black Decker ' i ihtiyacı olan bir arkadaşıma 2000 TL ye sattım ve bir tane daha Noco Genius şarj cihazı satınaldım.

Eski serilerden artık üretilmediği için yeni seri Noco Genius 5 aldım.

Eski seriler kadar cafcaflı görünmüyor ama çalışma sistemi aynı, takip gerektirmediği için memnunum.

fiyat 4.750 TL

Ekli dosyayı görüntüle 82172

Ekli dosyayı görüntüle 82173

Ekli dosyayı görüntüle 82174

Ekli dosyayı görüntüle 82175

Ekli dosyayı görüntüle 82176

Ekli dosyayı görüntüle 82177

Ekli dosyayı görüntüle 82178

Ekli dosyayı görüntüle 82179

Ekli dosyayı görüntüle 82180

Sonra hızımı alamadım, uzun zamandır almaya niyetli olduğum

Sarı siteden 10.000 TL ye Noco Genius GB70 Akü Takviye cihazı aldım.

Sıfır hiç kullanılmamış.

Ekli dosyayı görüntüle 82181

Ekli dosyayı görüntüle 82182

Ekli dosyayı görüntüle 82183

Ekli dosyayı görüntüle 82184

Ekli dosyayı görüntüle 82185

Ekli dosyayı görüntüle 82186

Ekli dosyayı görüntüle 82187

Ekli dosyayı görüntüle 82188

.
Hayirli olsun gule gule kullanin. Yeni aracta bu kadar takviye cihazi neden kullaniyorsunuz?

Geri