Utku87
Üye
- İsim
- Akif
Servis faturasında ödenecek tutar 96.981,91 tl tramer sorgusu da ise 113805 tl arada 16824 tl fark var. Bu fark onarım merkezinde yapılan onarıma dair olabilir mi?Tam tahmin ettiğim gibi ;
8Y0807109 kodlu faturada “tampon taşıyıcı” diye geçen parça aslında —>ön tampon demiri (ön travers) diyoruz,
Bu parça aracın şasi kollarına bağlı metal/demir bir parçadır ve kazanın şiddetine göre hasarı sönümlemeye yarar,
Şimdi durum şu şekilde ; yetkili servisleri bilirsiniz en ufak tamiri mümküm olan parçayı bile değiştirmek isterler, ama tam aksi durum da yaşanmış olabilir, yani travers (ön tampon demiri) onarım ile düzeltilemiyecek durumda da olmuş olabilir,
Bunu öğrenmenin en kolay yolu araç servise onarım için geldiğinde, kazalı resimleri ve onarım aşamasındaki resimleri çekilir bunlara bakarak ön traversin aldığı hasarın büyük mü küçük mü anlaşılabilir,
Burada esasen ön travers (ön tampon demirinin) değişmesinin hiç bir sakıncası yoktur, Esas önemli olan bu kazada ön tampon demirinin aldğı darbe —şasi kollarına bir hasar vermiş mi vermemiş mi..? Bunu işinin ehli bir şasici ustası veya ekspertiz de kontrol ettirmek gerekli,
(Şasi kollları dediğimiz) kısım motoru taşıyan sağlı-sollu 2 ana kol oluyor. Eğer şasi kollarında bir hasar almamışsa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
3.cü kez tekrarlama gereği duyuyorum; onarım merkezinde ney veya neler onarılmış bunu öğrenmeniz çok iyi olur.
Araç ve sahibi ankarada ben istanbuldayım aynı şehir olaa adamı tutup kolundan audi servisinde ne ne değildir öğrenirdim.
Siz böyle deyince şasi işlemlimi diye içime kurt düştü belkide şaside yapılan işlem için bu aradaki fark. Satıcıya sorduğumda audideki yetkili ile görüştüler yetkili “onarım merkezinin yansıttığı hasar olmayan şeyler “ demiş, bundan birşey anlamadım.