Škoda en son nesli ile beraber kalite bakımından Volkswagen den farkı kalmadı, hatta yer yer daha bile iyi.
Bir önceki nesil platform olan araçlar (Karoq,Kamiq )dediğiniz şeylere katılıyorum, hatta eski Octavia da veya Superb lerde tuşlar, vites topuzu, özellikle yeşil ambiyans demode ve kalitesiz duruyordu fakat şuan yeni gelen Octavia, Superb veya bizde olmayan Enyaq gibi modeller cidden kaliteli, görüntüsü ise bana kalırsa son Volkswagen lerden daha şık. Yeni Superb Sedan muhteşem ötesi bana kalırsa tasarımı, içi de dışıda. Kesinlikle tercih etmek isterdim.
Cupra ya gelecek olursak, onlar biraz daha genç veya sportif kitleye oynuyor, kalitede bariz fark yok ancak görünmeyen yerlerde örneğin yalıtım veya trim sesi farkı olabilir sadece. Birde Leon larda arkalar torsiyon.
Ben Cupra Leon ve Formentor a bindim, cidden koltukları ve kokpiti muhteşemdi. Hatta şunu rahatlıkla söyleyebilirim 2015 Audi A6 da gelen standart deri koltuklardan kat kat daha kaliteli hissetirdi, üstelik tasarımı ve kavraması muhteşem.
Ne aradığınıza bağlı markalar oldu kısacası.
Škoda: Hacim, kullanışlılık.
Cupra: Sportiflik, tasarım.
Volkswagen: Hepsinden biraz, tam ortası, bol bol ekstra ücrete tabii opsiyon
Zaten artık neredeyse hepsi MQB evo platforma geçti. (Karoq,Kamiq,Ateca hariç)