235/55/18 Lastik Havası Öneriniz

Size aynı araçtan kullanan ve yüklü - yüksüz farklı basınç değerleri ile denemeler yapmış biri lazım.

Yok sa ben Passat da kullandığım değerlere göre tavsiye veririm.

Diğeri Golf de kullandığı değerlere göre tavsiye verir.

Bu değerler size uyar - uymaz. Ne olacağı belli olmaz.

En doğrusu; herkesin farlı basınçlar ile denemeler yaparak,

kendi aracına - kendi kullanım stiline - kendi konfor beklentisine uygun değerleri yakalamasıdır.

Ben sizin yerinizde olsam mesela :

Orta yüklü uzun yol seyahatlerinde ( 3 kişi + 2 valiz )

Ön 34 - arka 36

Tam yüklü uzun yol seyahatlerinde ( 5 kişi + 3 ve üzeri valiz )

Ön 35 - Arka 38

şeklinde deneme yapardım.

.

.

Üretici de ısındığında değerlerin arttığını düşünüyordur, 34 psi olarak deneme yaparım. Fikirleriniz için teşekkür ederim.
Demek istediğimde buydu, biz biliyorsak ısınınca değerlerin arttığını onlar kesinlikle biliyordur ve ona göre bir sayı belirliyorlardır.

Size aynı araçtan kullanan ve yüklü - yüksüz farklı basınç değerleri ile denemeler yapmış biri lazım.

Yok sa ben Passat da kullandığım değerlere göre tavsiye veririm.

Diğeri Golf de kullandığı değerlere göre tavsiye verir.

Bu değerler size uyar - uymaz. Ne olacağı belli olmaz.

En doğrusu; herkesin farlı basınçlar ile denemeler yaparak,

kendi aracına - kendi kullanım stiline - kendi konfor beklentisine uygun değerleri yakalamasıdır.

Ben sizin yerinizde olsam mesela :

Orta yüklü uzun yol seyahatlerinde ( 3 kişi + 2 valiz )

Ön 34 - arka 36

Tam yüklü uzun yol seyahatlerinde ( 5 kişi + 3 ve üzeri valiz )

Ön 35 - Arka 38

şeklinde deneme yapardım.

.

.
Sizin Passat ve T-cross etiket değerlerinde ne yazmakta?

Bu arada Tiguanın ağırlığı 1648kg , o nedenle de psi değerleri bi tık yüksek yazıyor bilemedim.

Hocam sizin Caddy de etikette kaç değerler gösteriyor?

Valla 38/38 den memnunum , kafam karıştı bilemedim. 18 inç olduğu içinde 36psi altına da düşürmem gibi.

Kendi pompamla, lastik soğukken kontrol ediyorum.
Benim araçta bütün jant ebatlarında hepsinde de 42 yazıyor, ön ve arka.
Yalnız 5 kişi ve 3 bavul simgesi var yanında, yani maksimum doluluktaki basınç değeri.
Boş veya orta doluluk için kapı etiketinde birşey yazmıyor, kullanım kitapçığından yola çıkarak 36 yaptım, çok doğru bir basınç olduğunu savunmuyorum, boş ve tek gezdiğim için böyle uygun gördüm.

Tiguan ile Caddy neredeyse aynı ağırlıktalar, benim araçta yaklaşık o ağırlıkta.

Ekli dosyalar

• IMG_2473.jpg
    IMG_2473.jpg
    74.1 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Araya sıkıştırmak istiyorum bende, 185 65 r15 e ben 34 psi basıyorum sizce doğru mu eğer değilse doğrusu kaç olmalı

Bu sıcak günlerde şehir içinde 38psi lastik basıncı kasislerde sekme yapıyor(Araçda 3 kişi olsa bile) . 15-20 derecelerde bu kadar hissettirmiyordu.

Üretici 33psi veya 38psi önermiş. 33psi da da yakıt sarfiyatı çok artar sanırım. 34 psi deneyeceğim. Kısa sürelide 36psi denemeyi düşünüyorum. En azından 36 Psi da kasiste ne gibi tepki verecek merak ediyorum.

Aracı bayiiden aldığımda, araç üzerinde gelen 225-40-18 bridgestone marka lastiklerim ile bir senede 17000km yaptım. (golf8) Geçen gün lastiklerin yanaklarının hemen üzerinde ((yanaklarda değil)) çatlaklar oluşmuş olduğunu gördüm.. Bütün lastiklerde aynı durumun olduğunu görünce nedenini merak edip servise sormuştum, rot olabilir dediler.. Ayarında bozukluk var mı bak bakın dediğimde rot makinesi bozuk şu an demişti.. Ben de üstelemedim geçtim.. Acaba bu çatlaklar lastik basıncı ile alakalı olabilir mi? 225-40-18 kullanan arkadaşlar, sizler basıncınızlastik basıncınızı kaç ayarlıyorsunuz acaba?

Aracı bayiiden aldığımda, araç üzerinde gelen 225-40-18 bridgestone marka lastiklerim ile bir senede 17000km yaptım. (golf8) Geçen gün lastiklerin yanaklarının hemen üzerinde ((yanaklarda değil)) çatlaklar oluşmuş olduğunu gördüm.. Bütün lastiklerde aynı durumun olduğunu görünce nedenini merak edip servise sormuştum, rot olabilir dediler.. Ayarında bozukluk var mı bak bakın dediğimde rot makinesi bozuk şu an demişti.. Ben de üstelemedim geçtim.. Acaba bu çatlaklar lastik basıncı ile alakalı olabilir mi? 225-40-18 kullanan arkadaşlar, sizler basıncınızlastik basıncınızı kaç ayarlıyorsunuz acaba?

Bu durumun lastik basıncı ile alalı değil, lastiğin hamurundan kaynaklı. Brıdgestone lastiklerde bu durum hep vardır.

Aynı kılcal çatlaklar Mıchelin markasının Pilot sport serisinde de mevcuttur.

7 - 8 ay sonra , ne hikmetse, her iki markada da , lastik tabanında bahsettiğiniz kılcal çatlaklar başlar.

Bir sorun teşkil etmiyor, endişeye gerek yok, ama görüntü hoş değil.

Biz bacanağımın BMW 3.20 F30 aracında , Michelin pilot sport 4 ve Bridgestone potenza sport kullandık, her ikisinde de 1 sene dolmadan, lastik tabanında bahsettiğiniz kılcal çatlaklar oluştu. O şekilde 3 seneyi doldurduğunda, her iki markada da performans kayıpları başladı ve lastik değişimi yapıldı.

Benim tahminim taban mukavemeti ile alakalı, tabanı sert olan lastiklerde bu çatlaklar oluşuyor olabilir.

.

Bu durumun lastik basıncı ile alalı değil, lastiğin hamurundan kaynaklı. Brıdgestone lastiklerde bu durum hep vardır.

7 - 8 ay sonra , ne hikmetse, her iki markada da , lastik tabanında bahsettiğiniz kılcal çatlaklar başlar.

Biz bacanağımın BMW 3.20 F30 aracında , Michelin pilot sport 4 ve Bridgestone potenza sport kullandık, her ikisinde de 1 sene dolmadan, lastik tabanında bahsettiğiniz kılcal çatlaklar oluştu. O şekilde 3 seneyi doldurduğunda, her iki markada da performans kayıpları başladı ve lastik değişimi yapıldı.

Benim tahminim taban mukavemeti ile alakalı, tabanı sert olan lastiklerde bu çatlaklar oluşuyor olabilir.

.
Continental da durumlar nedir?

.
Ben de lastik basıncı ya da yıkamada kullanılan lastik parlatıcılar ile ilgilidir diye düşünüyordum.. Kalitesiz lastik parlatıcılar bu çatlakların oluşumunu hızlandırıyor belki de bilemeyiz tabi.. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bridgestone'dan pekte memnun değilim zaten ama lastikler garanti kapsamı dışındadır sanırım :))

Konudan bağımsız olarak servisin çatlaklar rot ayarındandır diyerek sallamaya çalışması çook sinir bozucu.. rot bozulmamıştır araç henüz bir yıllık dediğinde de bozuk yollar kısa sürede rot ayarını bozabilir gibi sürekli abuk subuk cevaplar vermeleri fln.. 🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️

Son düzenleme:
@thelordof Benim de aracım tiguan ve şehiriçi-dışı lastik basıncı hep 33'tür. Yazlık lastiğe geçerken lastikçi 36 basmış, benzinliğe gidip düşürene kadar araç resmen havada gitti. Siz şehiriçinde 38'le nasıl dolaşıyorsunuz?

@thelordof Benim de aracım tiguan ve şehiriçi-dışı lastik basıncı hep 33'tür. Yazlık lastiğe geçerken lastikçi 36 basmış, benzinliğe gidip düşürene kadar araç resmen havada gitti. Siz şehiriçinde 38'le nasıl dolaşıyorsunuz?
Memleket şehiriçi ufak olunca aracın max yapacağı km 4-5km oluyor. Dolayısıyla şehiriçi kasis harici konforsuzluk hissettirmedi. Kasiste biraz zıplatma mevcuttu.

Kapı etiketleri neden böyle yüksek anlamış değilim.

33psi da yakıt durumu çok artıyor mu?

33psi da yerine göre araçda 4kişi olursa bir sıkıntı oluyor mu?

36psi düşürdüm. Henüz kullanım yapmadım.

33psi yerine 34psi ayarlayıp test etme düşüncem var.

Lastik pompam olduğu için kapı önünde ayarlayabiliyorum.

Son düzenleme:
@thelordof 33'ten başka hava basmadığım için yakıt tüketimi hakkında bi bilgim yok. Her yıl 4 kişi full bagaj uzun yola çıktım, hiç bir problem yaşamadım. Zaten 33 bassanız bile uzun yolda hem yol sıcağından hem de lastiğin ısınmasından basınç göstergesindeki değerler 35-36'lara çıkıyor.

@thelordof 33'ten başka hava basmadığım için yakıt tüketimi hakkında bi bilgim yok. Her yıl 4 kişi full bagaj uzun yola çıktım, hiç bir problem yaşamadım. Zaten 33 bassanız bile uzun yolda hem yol sıcağından hem de lastiğin ısınmasından basınç göstergesindeki değerler 35-36'lara çıkıyor.

Tamam teşekkür ederim.

Geri
Üst Alt