forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Ölçüm yaptığınız teknik tamamen yanlış bir ölçüm şeklidir.. Aracın yağının tamamen süzülmesini bekleyerek yapılan yağ ölçümü size hatalı yağ seviyesi gösterir..!! Yapılması gereken önce araç düz bir zeminde olması gerekiyor., sonra aracı motoru stop ettikten yanlızca 2-3 dakika bekleyip öyle ölçüm yapmak gerekmektedir., uzun süre yağın süzülmesini bekleyerek kesinlikle yapılmaması gereken bir yöntemdir.. Aracın kullanım klavuzunda da en fazla 2-3 dakika bekleyerek ölçüm yapılması gerektiği yazar.. Benzinli TSI motorlar 4 litre, Dizel TDI motorlar 4,6 litre toplamda yağ alır.., Yağ ilavesi yaparken de kesinlikle direk olrak 1 litre eklememek., kademeli olarak önce yarım litre ekleyip tekrar ölçüm yapmak yeterli değilse tekrardan 250ml ilave etmek kademeli şekilde yapmak gerekir.. Tek seferde birden 1 litre eklerseniz yada yağ tamamen süzülmesini bekleyerek yağ ilave ederseniz hatalı yağ seviyesi göstereceğinden ve motorda olması gerektiğinden fazla yağ olacağından ya yağ keçelerini patlatırsınız yada motora geri dönüşümü olmayan büyük zararlar verirsiniz.. Sonucunda da çok yüksek tamir masraflarıyla karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz olur., Dışarıdan yağ alıp ilave edecekseniz konulması gereken yağ evet sarı kutulu Castrol Edge 5W-30 'dur fakat bunun da iki çeşidi vardır., dikkat etmeniz gerekir bir tanesin de üzerinde dexos tipi araçlar ile uygundur gibi bir ibare yazar ve bu bizim araçlara uygun değildir..!! Diğerinde yani bizim motorlara uygun olanında Castrol Edge LL 5W-30 yazar ve kutunun ön yüzünün alt tarafında da "VW gurubu benzinli ve dizel partikül filtreli (DPF'li) araçlar için" yazar almanız gereken yağ budur.. Yağın fiyatı da 1lt'si 45-50 lira civarında fakat 45-50lira verdikten sonra fabrikanın üretim aşamasında doldurduğu özel bir yağ olan servislerde satılan Castrol Edge Professional LongLife III 5W-30 almanızı tavsiye ederim aralarında 15 lira fark vardır ama bu yağ fabrikasyon kaliteli ilk dolum yağıdır.. Dışarda satılan yağların çok fazla sahtesi bulunmakta ve bu sebebten risk taşımaktadır.. zaten yaklaşık en fazla 500-750ml arası bir yağ takviyesi gerekeceğinden ve daha fazlası eklenmemesi gerektiğinden 15 lira büyük bir rakam değil kanımca., Ayrıca 750ml den daha fazla bir yağ ilavesi gerekiyorsa araçta bir problem olduğu ve servisin incelemesi gerekmektedir..@yusuf birkaç gündür sarı ikaz veriyor hocam da bakım yaklaştı diye düşünmüştüm. Yağ iyice sızıldıktan sonra bir ölçüm yaptım, önerilen seviyenin biraz altına düşmüş. Şu an bakıma sokamıyorum aracı o yüzden de biraz ekleme yapmak istedim. 5 30 tam sentetik yağlar oluyor sanırım. Castrol'un sarı kutulu yağı ya da Helix'in 530W yağları var. Bir litre kadar ekleme yapmayı düşünüyorum bugün.
A Motor yağı seviyesi çok yüksek, motoru çalıştırmadan yetkili servise başvurun
B Motor yağı eklenmez (motor yağı maksimum doluluk seviyesinde)
C Motor yağı seviyesi iyi veya ideal seviyede
D Motor yağı seviyesi çok düşük (küçük miktarlar halinde 0.5litre yi geçmemek kaydıyla yağ ekleyin)
Ekli dosyayı görüntüle 5179
Dışarda satılan yağdan alacaksanız almanız gereken yağın bir resmi; Castrol Edge LL 5W-30
Servislerde satılan fabrikanın üretim aşamasında koyuğu özel yağ; Castrol Edge Professional LongLife III 5W-30
Ekli dosyayı görüntüle 5181
Moderatör tarafında düzenlendi: