Diskler değişmeli mi? Yardım

caglarsph

Üye
İsim
Çağlar
Araç
Golf
Merhaba. 2 bin km önce hafif bakım yaparken usta disklerimi değişmem gerektiğini söyledi. Usta biraz kazıkladıklamış bunu geç anladım. Daha çok geçirmek için mi söyledi disk değişimini bilmiyorum bu yüzden yardıma ihtiyacım var. Fotoğraf paylaştım diskleri değişmeli miyim?

Ekli dosyalar

• IMG_4112.jpeg
    IMG_4112.jpeg
    147.7 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG_4113.jpeg
    IMG_4113.jpeg
    195.4 KB · Görüntüleme: 100
  • IMG_4114.jpeg
    IMG_4114.jpeg
    188.1 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_4115.jpeg
    IMG_4115.jpeg
    176.6 KB · Görüntüleme: 90
  • IMG_4116.jpeg
    IMG_4116.jpeg
    113.4 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_4117.jpeg
    IMG_4117.jpeg
    146.2 KB · Görüntüleme: 84
  • IMG_4118.jpeg
    IMG_4118.jpeg
    164.9 KB · Görüntüleme: 97

Diskte değişecek birşey göremiyorum ben. Sadece ortada sanki balatanın arasına bir taş vs alıp çizmiş gibi bir şey var ama sorun olacak birşey olduğunu zannetmiyorum. Kenardaki korozyonlu dilim ise golf 7 lerde kronik. Benim aracınkileri görseniz bu da kullanılmaz dersiniz :)))
Ustalar herşeyi kaldırıp atmaya bayağı meraklı oldu. İşini hakkıyla yapan hakkaniyetli ustaları tenzih ederim.

Diskte değişecek birşey göremiyorum ben. Sadece ortada sanki balatanın arasına bir taş vs alıp çizmiş gibi bir şey var ama sorun olacak birşey olduğunu zannetmiyorum. Kenardaki korozyonlu dilim ise golf 7 lerde kronik. Benim aracınkileri görseniz bu da kullanılmaz dersiniz :)))
Ustalar herşeyi kaldırıp atmaya bayağı meraklı oldu. İşini hakkıyla yapan hakkaniyetli ustaları tenzih ederim.
Sol ön tarafta fatura diye tabir edilen bir iz var oluk gibi elimi atınca o kısım içe doğru aşınmış onu farkettim ama komple değişmesi gerek dedi bana. Ama hepsi aynı değil kartal oto sanayide birkaç ustaya göstermeyi düşünüyorum

Kullanılan balatanın içinde çok pirinç /metal parçacıkları olunca, diskte bu şekilde dengesiz aşınmalar oluyor.

Ne marka balata kullanıyorsunuz acaba.

Fatura / oluk haricinde diskin bütün yüzeyi tırmalanmış gibi çizik içinde.

Bence sağlıklı ve sessiz fren performansı istiyorsanız 4 disk + kaliteli yumuşak balata değişimi gerek.

.

Kullanılan balatanın içinde çok pirinç /metal parçacıkları olunca, diskte bu şekilde dengesiz aşınmalar oluyor.

Ne marka balata kullanıyorsunuz acaba.

Fatura / oluk haricinde diskin bütün yüzeyi tırmalanmış gibi çizik içinde.

Bence sağlıklı ve sessiz fren performansı istiyorsanız 4 disk + kaliteli yumuşak balata değişimi gerek.

.
hosmyy hocam merhaba balatalarım konusunda fikrim yok aracımı yakın zamanda aldım. Usta disk balata değişmemi söyledi. Yorumunuza bakarak değişmem gerektiğini anlıyorum.

Disklerim mm olarak incelmiş görünmüyor gibi ama üstündeki izler benide şüpheye düşürdü.

Birde şöyle bir durum var yüksek hızlarda ani frenlemelerde sağa doğru çekme yapıyor yaklaşık 2 şerit kadar attığına şahit olmuştum. Attığım fotoğraflar sol disk ve balatalar ön arka.

Disk olarak Delphi balata olarak ate tercih edeceğim. Sepetime ekledim sadece sizlerede sormak istedim masraf edilmeli mi yoksa devam mı

hosmyy hocam merhaba balatalarım konusunda fikrim yok aracımı yakın zamanda aldım. Usta disk balata değişmemi söyledi. Yorumunuza bakarak değişmem gerektiğini anlıyorum.

Disklerim mm olarak incelmiş görünmüyor gibi ama üstündeki izler benide şüpheye düşürdü.

Birde şöyle bir durum var yüksek hızlarda ani frenlemelerde sağa doğru çekme yapıyor yaklaşık 2 şerit kadar attığına şahit olmuştum. Attığım fotoğraflar sol disk ve balatalar ön arka.

Disk olarak Delphi balata olarak ate tercih edeceğim. Sepetime ekledim sadece sizlerede sormak istedim masraf edilmeli mi yoksa devam mı
Disk ve balata değişmesi gerekiyorsa Delphi, Bosch, Ferodo vs.. falan bu markalardan uzak durunuz,

Fren balatası ve disk için; Ate veya Hella-Pagid harici diğer markalar boşuna bakmayınız,

Fren balatası değişimi esnasında pistonlar geriye basılacağı için fren hidrolik kabınızdaki seviye yükselir (max. çizgisini aşabilir), bu sebebten seviyenin ayarlamansı gereklidir, Ustanıza bunu hatırlatınız.!

2-3 senedir fren hidrolik sıvınız değişmemişse değiştirmemiz gerekir, Ama fren hidrolik sıvısı değişimini sanayide değil, yetkili serviste yaptırınız, Yetkili serviste Zubizu indirimi hakkınız olduğu için dışarda sanayi ile aynı rakamlara geliyor, sanayide yaptırmanın bir anlamı kalmıyor.

Disk ve balata değişmesi gerekiyorsa Delphi, Bosch, Ferodo vs.. falan bu markalardan uzak durunuz,

Fren balatası ve disk için; Ate veya Hella-Pagid harici diğer markalar boşuna bakmayınız,

Fren balatası değişimi esnasında pistonlar geriye basılacağı için fren hidrolik kabınızdaki seviye yükselir (max. çizgisini aşabilir), bu sebebten seviyenin ayarlamansı gereklidir, Ustanıza bunu hatırlatınız.!

2-3 senedir fren hidrolik sıvınız değişmemişse değiştirmemiz gerekir, Ama fren hidrolik sıvısı değişimini sanayide değil, yetkili serviste yaptırınız, Yetkili serviste Zubizu indirimi hakkınız olduğu için dışarda sanayi ile aynı rakamlara geliyor, sanayide yaptırmanın bir anlamı kalmıyor.
ate disk fiyatları dudak uçuklatıyor çok pahalı. Trw veya Delphi arasından disk olarak Delphi de karar kıldım maalesef büyük problem yaratmaz umarım. Kullanan çok insan var

Size serit degistirecek kadar sorun yaratiyorsa

Tartismasiz aynen degismeki bitik olsun olmasin

Başka gruplardaki arkadaşlarda değişmenize gerek yok sorun yok diyor. Kafamda iyice soru işaretleri oluştu. Hiç yoktan 10 bin masraf yapmalı mı yoksa böyle devam mı bilemedim

ate disk fiyatları dudak uçuklatıyor çok pahalı. Trw veya Delphi arasından disk olarak Delphi de karar kıldım maalesef büyük problem yaratmaz umarım. Kullanan çok insan var
(fren diski olarak)
Delphi ile Hella-Pagid benzer rakamlara satılıyor, ikisi aradında Hella-Pagid öneririm çok daha kalitelidir.

Ali bey merhaba, İyisinizdir umarım. Hella Pagid markasını alabileceğimiz bir site var mı?
Bu bayilere sormanız lazım bazıları perakende, bazılar toptan satış yapıyor olabilir, toptan satış yapanlara da hangi yedek parçacılara veriyorlar o şekilde de öğrenilebilir,

Ertürk Motorlu Araçlar (maslak)
İraz Otomotiv (başakşehir)
Mercanlar Otomotiv (içerenköy)
Oto Teknik Yedek Parça (ikitelli)

Evet disk ve balatalarınız daha çok uzun süre hizmet verebilecek kalınlıkta.

Ama öyle kötü bir balata kullanılmış ki, diskleri mahvetmiş.

Bu şekilde kullanıma devam etmek, sizin ve sevdiklerinizin hayatını riske sokar.

Sadece balata değiştirseniz, bu diskler balataları düzensiz aşınıp, dengesiz frenlemeye ve ötmeye neden olabilir.

Disklerin yüzeyini tornalatıp temizletmek, disklerin incelmesine, sertliğinin gitmesine, daha çabuk ısınarak fren performansının düşmesine neden olur.

Sizi daha çok uzun süre bu forumda görmek istiyoruz.

Bu vesile ile; fren malzemelerinde/bakımında ve lastik seçiminde titiz davranıp ucuza kaçmayınız lütfen.

Hella ürünlerini bu siteden temin edebilirsiniz.

https://www.vwyedekleri.com/kategori/fren-disk-balata-aksamlari-4

.

Geri
Üst Alt