Diskler değişmeli mi? Yardım

Evet disk ve balatalarınız daha çok uzun süre hizmet verebilecek kalınlıkta.

Ama öyle kötü bir balata kullanılmış ki, diskleri mahvetmiş.

Bu şekilde kullanıma devam etmek, sizin ve sevdiklerinizin hayatını riske sokar.

Sadece balata değiştirseniz, bu diskler balataları düzensiz aşınıp, dengesiz frenlemeye ve ötmeye neden olabilir.

Disklerin yüzeyini tornalatıp temizletmek, disklerin incelmesine, sertliğinin gitmesine, daha çabuk ısınarak fren performansının düşmesine neden olur.

Sizi daha çok uzun süre bu forumda görmek istiyoruz.

Bu vesile ile; fren malzemelerinde/bakımında ve lastik seçiminde titiz davranıp ucuza kaçmayınız lütfen.

Hella ürünlerini bu siteden temin edebilirsiniz.

https://www.vwyedekleri.com/kategori/fren-disk-balata-aksamlari-4

.
Attığınız linkte hella pagid disk göremedim. Optimal alman üretimi var onlar mı acaba?

Evet disk ve balatalarınız daha çok uzun süre hizmet verebilecek kalınlıkta.

Ama öyle kötü bir balata kullanılmış ki, diskleri mahvetmiş.

Bu şekilde kullanıma devam etmek, sizin ve sevdiklerinizin hayatını riske sokar.

Sadece balata değiştirseniz, bu diskler balataları düzensiz aşınıp, dengesiz frenlemeye ve ötmeye neden olabilir.

Disklerin yüzeyini tornalatıp temizletmek, disklerin incelmesine, sertliğinin gitmesine, daha çabuk ısınarak fren performansının düşmesine neden olur.

Sizi daha çok uzun süre bu forumda görmek istiyoruz.

Bu vesile ile; fren malzemelerinde/bakımında ve lastik seçiminde titiz davranıp ucuza kaçmayınız lütfen.

Hella ürünlerini bu siteden temin edebilirsiniz.

https://www.vwyedekleri.com/kategori/fren-disk-balata-aksamlari-4

.
https://www.teknosa.com/hella-pagid-golf-arka-fren-diski-8dd-355-116971-p-791240056 bu ürün doğru mudur kontrolünü nasıl yapabilirim hocam

Attığınız linkte hella pagid disk göremedim. Optimal alman üretimi var onlar mı acaba?
Fren diski ve fren balatasını satın alacağınız yer ile iletişime geçip (şasi numarası ile) sorgulama yapıp almanız gerekir,

TDI motorda (önler için) 2 farklı çeşit balata çıkar, Aracınızın şasi numarasından sorgulamasını yaptırarak almanız gerekir.,

Aynı durum fren diskleri için de geçerli, Golf 7 için 276mm ve 288mm olmak üzere 2 farklı tip disk vardır. Ezbere alırsanız başınız ağrır sıkıntı çekersiniz..

Fren diski ve fren balatasını satın alacağınız yer ile iletişime geçip (şasi numarası ile) sorgulama yapıp almanız gerekir,

TDI motorda (önler için) 2 farklı çeşit balata çıkar, Aracınızın şasi numarasından sorgulamasını yaptırarak almanız gerekir.,

Aynı durum fren diskleri için de geçerli, Golf 7 için 276mm ve 288mm olmak üzere 2 farklı tip disk vardır. Ezbere alırsanız başınız ağrır sıkıntı çekersiniz..
onları öğrendim hocam önler 276 mm benim aracımın. Maalesef araştırdığım hiçbir yerde hella pagid disk bulamadım :/

onları öğrendim hocam önler 276 mm benim aracımın. Maalesef araştırdığım hiçbir yerde hella pagid disk bulamadım :/
Üstteki msj.larda bir arkadaş satın aldığı yerin bilgilerini paylaşmıştı orası ile irtibata geçebilirsiniz,

hella-pagid bulmak çok zor olmaması lazım, sanayide yedek parçacılarda bulamama gibi durum yok.

Fren diskinin 276mm ise 276mm diske uyumlu balatadan almanız gerekir.

Evet doğrudur. Arka disk çapları hepsinde aynı, 272mm

Ön diskler 2 çeşit. 288 ve 276mm

.
Siparişimi böyle güncelleyip tamamladım. Arkalar trw kaldı anca bütçem buna yetti. Bakalım şimdi uygun yollu değişim yapacak birisini aramaya koyulmak kaldı

Ekli dosyalar

• IMG_4122.png
    IMG_4122.png
    249.7 KB · Görüntüleme: 27
Disklerle başlayan konu tüm fren sistemine yayılmışken ben de 2 farklı fren hidrolik sıvısı hakkında bir konuyu merak ettim.
~ Fren Hidroliği 60L
~Fren Hidroliği 30L arasında ne fark var?

Siparişimi böyle güncelleyip tamamladım. Arkalar trw kaldı anca bütçem buna yetti. Bakalım şimdi uygun yollu değişim yapacak birisini aramaya koyulmak kaldı
Merhaba, Gelen ürünlerin kutu resimleri vs çekip paylaşabilir misiniz?

Disklerle başlayan konu tüm fren sistemine yayılmışken ben de 2 farklı fren hidrolik sıvısı hakkında bir konuyu merak ettim.
~ Fren Hidroliği 60L
Bunu nerde gördüğünüzü söylerseniz, bir açıklama getirebiliriz?

Bunu nerde gördüğünüzü söylerseniz, bir açıklama getirebiliriz?
Ali Bey, aracı aldıktan sonraki 3.bakımda değişen ilk fren hidroliğinde 30L yazıyor, ondan da 2 yıl sonraki fren hidroliği değişiminde 60L yazıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_4096.jpeg
    IMG_4096.jpeg
    75.7 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_4094.jpeg
    IMG_4094.jpeg
    107.4 KB · Görüntüleme: 18
Ali Bey, aracı aldıktan sonraki 3.bakımda değişen ilk fren hidroliğinde 30L yazıyor, ondan da 2 yıl sonraki fren hidroliği değişiminde 60L yazıyor.
Fren hidrolik sıvısı değişimi için mini buzdolabına benzer bir cihaz var, bu cihaza 30 Lt. varil takmışlar, sonraki zamanlarda da 60 Lt. varil takmışlar.

Küçük piknik tüpü ile set üstü mutfak ocak/veya şofbenler kullanılan büyük aygaz tüp gibi düşünün, Önemsiz bir şey endişe etmeyiniz. :)

~ Fren Hidroliği 60L

Arasında hiç bir fark yok. İkisi de Dot 4 fren hidroliğidir

VW servislerinde hidrolik yağı tedariği 30 litre ve 60 litrelik variller ile yapılır.

30 litrelik varilin oem kodu B 000750M7

60 litre
lik varilin oem kodu B 000750M9 dur

Eğer o gün servisteki araçlara 30 litrelik varilden hidrolik yağı takviyesi yapılmış ise :

o günkü hidrolik yağı değiştirilen araçların hepsinin faturasında B 000750M7 Fren hidroliği 30 L yazar.

Başka bir gün servisteki araçlara 60 litrelik varilden hidrolik yağı takviyesi yapılmış ise :

o günkü hidrolik yağı değiştirilen araçların hepsinin faturasında B 000750M9 Fren hidroliği 60 L yazar.

Sizde bir bakımda 30 litrelik hidrolik varili

Diğer bakımda 60 litrelik hidrolik variline denk gelmişsiniz.

30 litrelik varil

30L.png

30Lt.png

60 Litrelik varil

60 L.png

60 Ltr.png

1 litrelik kapların oem kodu da B 000750M3 dür

1 Lit.png

Geri
Üst Alt