ali_burkay
Üye
Herkese merhaba, 2023 model golf 8 sahibiyim, perşembe günü yani yarın Muğla Fethiye yetkili servisinde 15.000 km bakımı için randevum vardı. Hatta farklı şikayetlerim olduğu için onları da not aldırdım (geri görüş kamerası bazen devreye girmiyor haftada 1-2 kez denk gelebiliyor, ön konsoldan bir kaç yerden gelen tirim sesleri) bunun için araç kalacaktı bana ikame araç teklif ettiler bende kabul ettim. Ancak dün başıma talihsiz bir kaza geldi. Trafikte arkadan başka bir araç yavaşlama esnasında hızla vurdu bagaj kapağı epey darbe aldı eğildi büküldü, geri görüş kamerası çalışıyor ancak kararma durumu sıklaştı, muhtemelen arka tampon ve bagaj kapağı değişecek. Ancak şöyle bir sorunum var kaskom kendi anlaşma yaptığı sanayide bir yerde onarım yaptırıyor yetkili serviste %20 muafiyet uyguluyor. Yani yetkili servisle anlaşması yok. Kaskoyu devreye sokmasam yetkili serviste yaptırsam servis ödemeyi benden istiyor ben karşı taraf yüzde yüz hatalı raporda da belirttik diyorum. Siz karşı tarafın sigortasına başvurursunuz onlarda faturanın hepsini size temin etmezler yarısını ancak veriler diyor. Kasko ile yetkili servise yaptırırsam 100 bin meblağ çıksa 20 sini ben ödeyeceğim cepten. Ayrıca yetkili servis sanayide bir yerin yani kaskomun anlaşmalı olduğu yerin orjinal yedek parça takmayacağını garantisi devam eden bir araca bu şekilde muamele yaptırmanın büyük risk oluşturacağını söylüyor. Kaskonun anlaşmalı olduğu tamirci ise ACN (kosko firmam) sigortanın aracın üzerindeki değişecek parçalar orjinal ise orjinal parça göndereceğini söylüyor. Şimdi ben yarın ne yapacağım aracımın bagaj kapağı tam kapanmıyor sıkışarak aralıklar kalarak kapanıyor.
-İlk aşama olan 15 bin km. Bakımını yaptırıp belirttiğim şikayetler ile ilgili ikame aracı alayım mı?
-En önemlisi aracımın hasarını nerden yaptırayım? Sanayi deki usta ya orjinal parça gelir mi yoksa servisin söylediği doğru mu?
-bakımı ve diğer kontrolleri aracın hasarını yaptırdıktan sonra mı yaptırayım?
-ikame araç ne olacak kaskom ikame araç karşılamıyor ancak servis bana garantiden dolayı bahsettiğim sorunlar giderilene kadar ikame araç teklif etmişti.
Kafam çok karışık
Forumda tecrübeli arkadaşların görüşlerini bekliyorum.
-İlk aşama olan 15 bin km. Bakımını yaptırıp belirttiğim şikayetler ile ilgili ikame aracı alayım mı?
-En önemlisi aracımın hasarını nerden yaptırayım? Sanayi deki usta ya orjinal parça gelir mi yoksa servisin söylediği doğru mu?
-bakımı ve diğer kontrolleri aracın hasarını yaptırdıktan sonra mı yaptırayım?
-ikame araç ne olacak kaskom ikame araç karşılamıyor ancak servis bana garantiden dolayı bahsettiğim sorunlar giderilene kadar ikame araç teklif etmişti.
Kafam çok karışık
Forumda tecrübeli arkadaşların görüşlerini bekliyorum.