Kaza yaptım nasıl bir yol izlemeliyim.

Yetkili servisten bugün dönüş yaptılar, eksper'den dün onayı aldık parçaları sipariş ettik diye, tahmini 200 bin TL. tutacak demişlerdi masraflara şuan 130-150 arası tutacağını, bazı parçaların düzeltme ile değişmeden tamir edilebileceğini geri görüş kamerasının sağlam olduğunu eksperle yapılan görüşmeler sonucunda tutarın düştüğünü söylediler. Beklemedeyim parçalar cumartesi veya pazartesi gelse sanırım önümüzdeki haftasonuna kadar bitecek araç. Ayrıca kasko ile görüşüyorum yetkili serviste yaptırdığım için %20 muafiyet uygulayacaklardı, hata bende olmadığı için (arkadan çarpma) muafiyeti kaldırma durumları var ancak hala eksper hata oran dağılımı hakkında sisteme giriş yapmamış.

Yetkili servisten bugün dönüş yaptılar, eksper'den dün onayı aldık parçaları sipariş ettik diye, tahmini 200 bin TL. tutacak demişlerdi masraflara şuan 130-150 arası tutacağını, bazı parçaların düzeltme ile değişmeden tamir edilebileceğini geri görüş kamerasının sağlam olduğunu eksperle yapılan görüşmeler sonucunda tutarın düştüğünü söylediler. Beklemedeyim parçalar cumartesi veya pazartesi gelse sanırım önümüzdeki haftasonuna kadar bitecek araç. Ayrıca kasko ile görüşüyorum yetkili serviste yaptırdığım için %20 muafiyet uygulayacaklardı, hata bende olmadığı için (arkadan çarpma) muafiyeti kaldırma durumları var ancak hala eksper hata oran dağılımı hakkında sisteme giriş yapmamış.

Karşı taraftan aldıkları sürece sıkıntı yok zaten...

Geçmiş olsun tekrar...

Herkese merhaba, 2023 model golf 8 sahibiyim, perşembe günü yani yarın Muğla Fethiye yetkili servisinde 15.000 km bakımı için randevum vardı. Hatta farklı şikayetlerim olduğu için onları da not aldırdım (geri görüş kamerası bazen devreye girmiyor haftada 1-2 kez denk gelebiliyor, ön konsoldan bir kaç yerden gelen tirim sesleri) bunun için araç kalacaktı bana ikame araç teklif ettiler bende kabul ettim. Ancak dün başıma talihsiz bir kaza geldi. Trafikte arkadan başka bir araç yavaşlama esnasında hızla vurdu bagaj kapağı epey darbe aldı eğildi büküldü, geri görüş kamerası çalışıyor ancak kararma durumu sıklaştı, muhtemelen arka tampon ve bagaj kapağı değişecek. Ancak şöyle bir sorunum var kaskom kendi anlaşma yaptığı sanayide bir yerde onarım yaptırıyor yetkili serviste %20 muafiyet uyguluyor. Yani yetkili servisle anlaşması yok. Kaskoyu devreye sokmasam yetkili serviste yaptırsam servis ödemeyi benden istiyor ben karşı taraf yüzde yüz hatalı raporda da belirttik diyorum. Siz karşı tarafın sigortasına başvurursunuz onlarda faturanın hepsini size temin etmezler yarısını ancak veriler diyor. Kasko ile yetkili servise yaptırırsam 100 bin meblağ çıksa 20 sini ben ödeyeceğim cepten. Ayrıca yetkili servis sanayide bir yerin yani kaskomun anlaşmalı olduğu yerin orjinal yedek parça takmayacağını garantisi devam eden bir araca bu şekilde muamele yaptırmanın büyük risk oluşturacağını söylüyor. Kaskonun anlaşmalı olduğu tamirci ise ACN (kosko firmam) sigortanın aracın üzerindeki değişecek parçalar orjinal ise orjinal parça göndereceğini söylüyor. Şimdi ben yarın ne yapacağım aracımın bagaj kapağı tam kapanmıyor sıkışarak aralıklar kalarak kapanıyor.
-İlk aşama olan 15 bin km. Bakımını yaptırıp belirttiğim şikayetler ile ilgili ikame aracı alayım mı?
-En önemlisi aracımın hasarını nerden yaptırayım? Sanayi deki usta ya orjinal parça gelir mi yoksa servisin söylediği doğru mu?
-bakımı ve diğer kontrolleri aracın hasarını yaptırdıktan sonra mı yaptırayım?
-ikame araç ne olacak kaskom ikame araç karşılamıyor ancak servis bana garantiden dolayı bahsettiğim sorunlar giderilene kadar ikame araç teklif etmişti.
Kafam çok karışık
Forumda tecrübeli arkadaşların görüşlerini bekliyorum.
Buna ben cevap veriyim trafik sigortasi maks 200.000 tl karsiliyor sizin bagaj v.b bu fiyatlardami öncelikli soru bu . Diger soru ise malesef kaskoyu tam kapsamli yaptirmayinca bunlar başa geliyor ☹️

Güzel haberler, inşallah %20 muafiyetinin de kaldırıldı haberini alırız...

Araç yapılırken kasko şirketinin takılması için gönderdiği parçaları kendiniz incelemenizi ve orjinalliğini teyit etmenizi öneririm.

Araç yapılırken kasko şirketinin takılması için gönderdiği parçaları kendiniz incelemenizi ve orjinalliğini teyit etmenizi öneririm.
Yetkili serviste yapılıyor zaten araç, sadece arka bagaj kapağı değişiyor, diğer değişen parçalar genelde bagaj içi tirimlerden ve bagaj lastiği, arka cam arka spoyler. Arka tampona onarım uygundur demiş eksper, bu yüzden servis farklı bir yerde onarım yaptıracak, arka tamponda sadece çizik vardı.

Tekrar merhabalar, aracım perşembe günü bitti, yetkili servis 97 bin TL. Fatura kesti (ilk başta 200 sonra 150 ye kadar düştüğü söylenmişti) kaskoma gönderdi. Dünde kaskomdan ödeme onayı geldi servise serviste bana bugün aracı alabileceğimi söyledi. Süreç 2 hafta sürmüş oldu. Ancak şöyle bir sorun var eksper kaza raporunda bile kusur oranı %100 bana çarpana verilmiş. Yukarda yazmıştım kasko poliçemde anlaşmalı servis dışında aracı yaptırırsam %20 muafiyet uygulanacağı yazıyordu. Kaskom ile her ne kadar bunun hatanın bende olmadığı müddetçe bana uygulanmayacağının beyanını alsam da yazılı olarak beyan alamadım. Yetkili serviste bu olmadan benden 19.500₺ ödeme alacaklarını söylüyor. Kasko şirketimde yetkili servise 7.10.2024 tarihinde yani neredeyse 3 hafta sonra ödeme yapacağını yazılı beyan ettiğini o tarihe kadar kesin bir şey olmadığını söylüyor yani ne kadar ödeme yapacağı hakkında. Kafama takılan soru şu ben bugün %20 muafiyeti ödeyip aracı alacağımı, 7 Ekim tarihinde bu kasko şirketim yetkili servise ne kadar ödeme yapacak tam fatura mı? yoksa %20 sini çıkartıp mı ödeme yapacak. Diyelim ki tam fatura ödeme yaptı ben ödediğim 19.500₺ yi geri alabilecekmiyim. Ya da en kötüsü ben bu durumu mahkemeye versem sonuçta hata %100 karşı tarafta. Ödediğim %20 bedeli karşı tarafın sigortasından alabilirmiyim. Sonuçta benim kasko şirketimde ödediği parayı oradan alacak.

Son düzenleme:
Tekrar merhabalar, aracım perşembe günü bitti, yetkili servis 97 bin TL. Fatura kesti (ilk başta 200 sonra 150 ye kadar düştüğü söylenmişti) kaskoma gönderdi. Dünde kaskomdan ödeme onayı geldi servise serviste bana bugün aracı alabileceğimi söyledi. Süreç 2 hafta sürmüş oldu. Ancak şöyle bir sorun var eksper kaza raporunda bile küsur oranı %100 bana çarpana verilmiş. Yukarda yazmıştım kasko poliçemde anlaşmalı servis dışında aracı yaptırırsam %20 muafiyet uygulanacağı yazıyordu. Kaskom ile her ne kadar bunun hatanın bende olmadığı müddetçe bana uygulanmayacağının beyanını alsam da yazılı olarak beyan alamadım. Yetkili serviste bu olmadan benden 19.500₺ ödeme alacaklarını söylüyor. Kasko şirketimde yetkili servise 7.10.2024 tarihinde yani neredeyse 3 hafta sonra ödeme yapacağını yazılı beyan ettiğini o tarihe kadar kesin bir şey olmadığını söylüyor yani ne kadar ödeme yapacağı hakkında. Kafama takılan soru şu ben bugün %20 muafiyeti ödeyip aracı alacağımı, 7 Ekim tarihinde bu kasko şirketim yetkili servise ne kadar ödeme yapacak tam fatura mı? yoksa %20 sini çıkartıp mı ödeme yapacak. Diyelim ki tam fatura ödeme yaptı ben ödediğim 19.500₺ yi geri alabilecekmiyim. Ya da en kötüsü ben bu durumu mahkemeye versem sonuçta hata %100 karşı tarafta. Ödediğim %20 bedeli karşı tarafın sigortasından alabilirmiyim. Sonuçta benim kasko şirketimde ödediği parayı oradan alacak.

Hadi gözün aydın...

Kaskonu ara bence hasar departmanı ile görüş bir kayıt açtır net ödenecek bilgisini verirler....
İşlemler bitincede karşı tarafa araç değer kaybı için işlem başlat en azından yatırdığın para fazlasıyla geri gelir...

Tekrar merhabalar, aracım perşembe günü bitti, yetkili servis 97 bin TL. Fatura kesti (ilk başta 200 sonra 150 ye kadar düştüğü söylenmişti) kaskoma gönderdi. Dünde kaskomdan ödeme onayı geldi servise serviste bana bugün aracı alabileceğimi söyledi. Süreç 2 hafta sürmüş oldu. Ancak şöyle bir sorun var eksper kaza raporunda bile kusur oranı %100 bana çarpana verilmiş. Yukarda yazmıştım kasko poliçemde anlaşmalı servis dışında aracı yaptırırsam %20 muafiyet uygulanacağı yazıyordu. Kaskom ile her ne kadar bunun hatanın bende olmadığı müddetçe bana uygulanmayacağının beyanını alsam da yazılı olarak beyan alamadım. Yetkili serviste bu olmadan benden 19.500₺ ödeme alacaklarını söylüyor. Kasko şirketimde yetkili servise 7.10.2024 tarihinde yani neredeyse 3 hafta sonra ödeme yapacağını yazılı beyan ettiğini o tarihe kadar kesin bir şey olmadığını söylüyor yani ne kadar ödeme yapacağı hakkında. Kafama takılan soru şu ben bugün %20 muafiyeti ödeyip aracı alacağımı, 7 Ekim tarihinde bu kasko şirketim yetkili servise ne kadar ödeme yapacak tam fatura mı? yoksa %20 sini çıkartıp mı ödeme yapacak. Diyelim ki tam fatura ödeme yaptı ben ödediğim 19.500₺ yi geri alabilecekmiyim. Ya da en kötüsü ben bu durumu mahkemeye versem sonuçta hata %100 karşı tarafta. Ödediğim %20 bedeli karşı tarafın sigortasından alabilirmiyim. Sonuçta benim kasko şirketimde ödediği parayı oradan alacak.
Ödediğin %20 muafiyeti karşı taraftan alırsın. Ödemek zorunda .Üstüne değer kaybını da alırsın.97 binlik faturayı karşı tarafın sigortası ödemek zorunda.Trafik sigortası 97 binlik faturayı öder kime ödediğini bakmaz dosyayı kapatır.

Gözün aydın olsun, bende Metin hocama katılıyorum. Aracını iyi kontrol et, tam takılmamış ve çalışmayan bir sorun var mı? İlk heyecan gözden kaçabilir. Dikkat!

Aracı cumartesi günü evimden 130-150 km uzaktaki yetkili servisten saat 11.00 gibi teslim aldım, ilk başta çok göze batmasada bagaj kapağı altında boyanan yerlerde işçilik rezalet. Dıştan gayet güzel gözüken bagaj kapağı, içini açıp alt kısımları inceleyeyince hayal kırıklığı yaratıyor. O an orada muhattap kimse bulamıyorsun, bu nedir deyince araç kalsın inceleyelim diyorlar. Bende aracı aldım geldim, lakin yetkili servise gitmek eziyet, 1 hafta daha araçsız kalmak istemedim, ve o servise tekrar aracımı vermek istemiyorum. Sanayiye gidip buralara rötüş mü yaptırsam ne yapayım bilmiyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_3188.jpeg
    IMG_3188.jpeg
    71.7 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_3187.jpeg
    IMG_3187.jpeg
    68.6 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_3186.jpeg
    IMG_3186.jpeg
    63.5 KB · Görüntüleme: 41
Aracı cumartesi günü evimden 130-150 km uzaktaki yetkili servisten saat 11.00 gibi teslim aldım, ilk başta çok göze batmasada bagaj kapağı altında boyanan yerlerde işçilik rezalet. Dıştan gayet güzel gözüken bagaj kapağı, içini açıp alt kısımları inceleyeyince hayal kırıklığı yaratıyor. O an orada muhattap kimse bulamıyorsun, bu nedir deyince araç kalsın inceleyelim diyorlar. Bende aracı aldım geldim, lakin yetkili servise gitmek eziyet, 1 hafta daha araçsız kalmak istemedim, ve o servise tekrar aracımı vermek istemiyorum. Sanayiye gidip buralara rötüş mü yaptırsam ne yapayım bilmiyorum.
Bu sonuctan sonra

Yetkili servise full muafiyetsiz %100 Beddua edilir .

bu nasıl yetkili servis merdiven altında boyanmış gibi yerin uzak ama bence yaptır... hatta video çek vw şikayet et...

bu nasıl yetkili servis merdiven altında boyanmış gibi yerin uzak ama bence yaptır... hatta video çek vw şikayet et...
Yapsalar ne yaparlar ki? Rötüş mu? Komple yeniden boya mı? Bildiğim kadarıyla yetkili servisin boya atölyesi yok anlaşmışlar bir yerle götürüp orada tamir veya boya yaptırıp geliyorlar. Rötüş için de o yol çekilir mi bilmiyorum, açıkçası vaktimde yok araçsız kalmak çok zor. Hafta içi yoğun mesai çalışıyorum önümüzdeki hafta 10 günlük bir iznim var tatil planı yapmıştım. Araç gerçekten çok lazım ne denir bilmiyorum beter olsunlar. Başka bir yetkili servis bakar mı acaba bu konuya?

Son düzenleme:

Geri
Üst Alt