2014 1.4 TSI Aracımı 1 ay önce aldım. Kafamın rahat olması için trigeri değiştirmeye karar verdim. Sanayide triger v kayışı + rulman seti için 3 farklı yerden fiyat aldım.
- Daha önce gittiğim ama sök tak işlerini vs. çıraklara yaptıran yer 9.000₺,
- Yetkili servisten çıkma bir ustaya gittim. Dükkanda 7 araba vardı. 2 kalfa, 5 çırak ve 1 usta, 7 arabaya yetişmeye çalışıyordu. 7.500₺
- Piyasada VW grubunda nam salmış çok iyi bir usta 12.000₺
Bu teklifleri aldıktan sonra şansımı yetkili serviste denemek istedim. Servisi aradığımda ücretsiz çekici, 2 yıl işçilik ve parça garanti, şehir dışından geleceğim için aktarım hizmeti (servisten otogara, otogardan servise), Triger, v kayışı ve rulmanlar için 11.105 ₺ teklif aldım. Bu kadar ufak fiyat farkı varken dışarda yaptırmanın manasız olacağını düşünerekten servise verdim aracımı. Normalde işlemler sabah başlayıp öğleden sonra biterdi ancak işyerine dönmem gerektiği için sabah aracı bırakıp işyerine döndüm. Akşam ise arabayı güvenlikten teslim aldım. Tüm servis evrakları, çekici hizmeti için gerekli belgeler, faturalar vs torpidoda duruyordu. Aracı bir güzel iç dış yıkamışlardı. Şahsen sanayi yerine yetkili servisi tercih ettiğim için çok memnunum.