Debriyaj Set Bakım Ücreti Yetkili Servis inanılmaz fiyat

speraktif

Yeni Üye
İsim
Görkem
Araç
Golf 7
Arkadaşlar 1 hafta önce 2014 golf 7 satın aldım. Debriyaj set volan v.b degisecek . 52.400 tl kdvsiz teklif alıyorum kdv v.b eklenip indirimler çıkarıldıktan sonra 48 bin tl tutuyor. Bu fiyat normalmi ? Gerçekten yetkili servis bu fiyatamı yapıyor şaka mı bu ? Dsg değil birşey değil manuel araba bu .

Ben fiyatların kullanılan parça ve alınan garantili hizmetin karşılığı normal olduğunu düşünüyorum aracın ağır bakımının da ağırı yaptır garantili bin dışarıda yaptır sonra bir sıkıntı olduğunda muhattap bulamayınca gelen pişmanlık hissini burda da yaşayan pek çok arkadaş var. Hep yurtdışı şöyle böyle diyoruz 2015 bir golfün yurtdışında bu bakımı en az 6-7 bin euro. Araç taş çatlasın 10 15 bin bandında yani yarısı. 1 milyona yakın arabaya istenen para 50 bin şu piyasada 50 binin para olmadığını hepimiz biliyoruz kaldı ki özelde yapsan kaça yaptıracan volana falan girince çıkarackları fatura 40 bin

Upvote 0

Dün de ben fiyat aldım 3 özel servisten 1.4 TSI 2013 Polo'nun (156.000'de; sanırım vakti geldi) baskı balatası için (yokuşa park edildiğinde çıkarken bayağı kaçırıyor; ilk hızlanmalarda koltuğa yapıştırıyor).

Üçü de LUK:

1. servis: Parça + işçilik 11.000 TL dedi
2. servis: Aracın otomatik olup olmadığını sorup bir süre sonra dönüp kavrama 21.000 TL + 6.000 TL işçilik dedi
3. servis: Kavrama + işçilik 24.000 TL dedi.

Samsun'da tavsiyesi olan varsa sevinirim. Yukarıdakilerden ilk servis Vossa (Ankara yolu), ikinci Elite Auto (Kirazlık), üçüncü Samsun DSG Center (Kirazlık).

Kendi Renault ustamda parçayı alıp gidip daha ekonomik çözebilirim fakat DSG olduğu için aklıma yatmıyor.

Kaderin cilvesi, eş durumundan VAG'a döndüm ve bu sefer DSG...

Son düzenleme:
Upvote 0
Dün de ben fiyat aldım 3 özel servisten 1.4 TSI 2013 Polo'nun (156.000'de; sanırım vakti geldi) baskı balatası için (yokuşa park edildiğinde çıkarken bayağı kaçırıyor; ilk hızlanmalarda koltuğa yapıştırıyor).

Üçü de LUK:

2. servis: Aracın otomatik olup olmadığını sorup bir süre sonra dönüp kavrama 21.000 TL + 6.000 TL işçilik dedi

Samsun'da tavsiyesi olan varsa sevinirim. Yukarıdakilerden ilk servis Vossa (Ankara yolu), ikinci Elite Auto (Kirazlık), üçüncü Samsun DSG Center (Kirazlık).

Kendi Renault ustamda parçayı alıp gidip daha ekonomik çözebilirim fakat DSG olduğu için aklıma yatmıyor.

Hocam dışarda yaptıracaksanız parçaları kendiniz alınız, sadece işçilik ödeyiniz.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Upvote 0

Üçü de LUK:

Samsun’da Güven otoyu değerlendirebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Upvote 0
Özel serviste yapılan işlem aşağıdaki gibidir. Araç 1 gece kaldı. Bilgi vermesi için paylaşıyorum:

1726746606619.png

Upvote 0
2014 1.4 TSI Aracımı 1 ay önce aldım. Kafamın rahat olması için trigeri değiştirmeye karar verdim. Sanayide triger v kayışı + rulman seti için 3 farklı yerden fiyat aldım.
  • Daha önce gittiğim ama sök tak işlerini vs. çıraklara yaptıran yer 9.000₺,
  • Yetkili servisten çıkma bir ustaya gittim. Dükkanda 7 araba vardı. 2 kalfa, 5 çırak ve 1 usta, 7 arabaya yetişmeye çalışıyordu. 7.500₺
  • Piyasada VW grubunda nam salmış çok iyi bir usta 12.000₺
Bu teklifleri aldıktan sonra şansımı yetkili serviste denemek istedim. Servisi aradığımda ücretsiz çekici, 2 yıl işçilik ve parça garanti, şehir dışından geleceğim için aktarım hizmeti (servisten otogara, otogardan servise), Triger, v kayışı ve rulmanlar için 11.105 ₺ teklif aldım. Bu kadar ufak fiyat farkı varken dışarda yaptırmanın manasız olacağını düşünerekten servise verdim aracımı. Normalde işlemler sabah başlayıp öğleden sonra biterdi ancak işyerine dönmem gerektiği için sabah aracı bırakıp işyerine döndüm. Akşam ise arabayı güvenlikten teslim aldım. Tüm servis evrakları, çekici hizmeti için gerekli belgeler, faturalar vs torpidoda duruyordu. Aracı bir güzel iç dış yıkamışlardı. Şahsen sanayi yerine yetkili servisi tercih ettiğim için çok memnunum.

Upvote 0
2014 1.4 TSI Aracımı 1 ay önce aldım. Kafamın rahat olması için trigeri değiştirmeye karar verdim. Sanayide triger v kayışı + rulman seti için 3 farklı yerden fiyat aldım.
  • Daha önce gittiğim ama sök tak işlerini vs. çıraklara yaptıran yer 9.000₺,
  • Yetkili servisten çıkma bir ustaya gittim. Dükkanda 7 araba vardı. 2 kalfa, 5 çırak ve 1 usta, 7 arabaya yetişmeye çalışıyordu. 7.500₺
  • Piyasada VW grubunda nam salmış çok iyi bir usta 12.000₺
Bu teklifleri aldıktan sonra şansımı yetkili serviste denemek istedim. Servisi aradığımda ücretsiz çekici, 2 yıl işçilik ve parça garanti, şehir dışından geleceğim için aktarım hizmeti (servisten otogara, otogardan servise), Triger, v kayışı ve rulmanlar için 11.105 ₺ teklif aldım. Bu kadar ufak fiyat farkı varken dışarda yaptırmanın manasız olacağını düşünerekten servise verdim aracımı. Normalde işlemler sabah başlayıp öğleden sonra biterdi ancak işyerine dönmem gerektiği için sabah aracı bırakıp işyerine döndüm. Akşam ise arabayı güvenlikten teslim aldım. Tüm servis evrakları, çekici hizmeti için gerekli belgeler, faturalar vs torpidoda duruyordu. Aracı bir güzel iç dış yıkamışlardı. Şahsen sanayi yerine yetkili servisi tercih ettiğim için çok memnunum.
Fiyatların bu kadar birbirine yakın olduğu durumda bizlerde tabiki servisi tercih ederiz. Fakar durum herzaman bu şekild eolmuyor. Dışarda 3 lira istenen işe serviste genelde 7-8 isteniyor.

Upvote 0
Türkiyeye gelen manuel araçların volan'ları tek kütleli volan. Bu tip volanlar genelde değiştirilmez. Yüzeyi temizlenip yeniden kullanılır. DSG araçlardaki çift kütleli volanlar genelde değiştirilir. Çok iyi durumda ise yüzeyi temizlenebilir.
Manuel araçlar için dışarıda değiştirin geçin derim. Servisten fiyat teklifi almıştım, parça fiyatlarını kabul etsek işçiliğe astronomik fiyatlar yazmışlardı.

Upvote 0
Türkiyeye gelen manuel araçların volan'ları tek kütleli volan. Bu tip volanlar genelde değiştirilmez. Yüzeyi temizlenip yeniden kullanılır. DSG araçlardaki çift kütleli volanlar genelde değiştirilir. Çok iyi durumda ise yüzeyi temizlenebilir.
Manuel araçlar için dışarıda değiştirin geçin derim. Servisten fiyat teklifi almıştım, parça fiyatlarını kabul etsek işçiliğe astronomik fiyatlar yazmışlardı.
Araç kullanırken nelere dikkat etmesini bilen gerçekten araba kullanmayı bilen düzgün kullanılmış manuel vitesli bir araçta ilk kez debriyaj seti değişiminde evet volant diski değişmesine gerek olmaz, Ancak araçta 2.ci kez (baskı-balata) debriyaj seti değişimi olacaksa volant diski değişmesi gerekir, aksi durumda orta vadede potansiyel arıza riskleri olacaktır.

Upvote 0
Fiyatların bu kadar birbirine yakın olduğu durumda bizlerde tabiki servisi tercih ederiz. Fakar durum herzaman bu şekild eolmuyor. Dışarda 3 lira istenen işe serviste genelde 7-8 isteniyor.
Benim şöyle bir matematiğim var. Yağ değişim ücreti serviste Castrol yağ + filtreler ile birlikte 6500 ₺ civarında. Sanayide Liqui Moly yağ + mann filtre setini 3500 ₺ ye değiştiriyorum. Cebime 3000 ₺ kalıyor. Senede 2 bakım yapsam 6000₺. 3 senede bir kere ağır bakıma girsem 18000₺ yapar. Ağır bakımı dışarıda yaptıracağım paranın üstüne zaten cebimde kalan 18000 ₺ yi ekleyince serviste yaptırmayı tercih ediyorum. Tabii ki enflasyon, döviz kuru vs. çok etken bulunuyor ancak bu işin matematiği yine sizi karlı çıkartır.

Upvote 0

Geri
Üst Alt