- İsim
- Uğur
- Araç
- Golf
Selamlar arkadaşlar
116 ps ile 150 ps arasında ciddi farklar var mıdır
Yakıt / Performans
116 ps ile 150 ps arasında ciddi farklar var mıdır
Yakıt / Performans
Bi ara ucuz versiyon 1.2 TSI 86 PS octavia falan çıkmıştı. Yurtdışında bunun Seat Leon Combi’sini kullanmıştım. Esasen performans iyiydi.Bence performans farkı olur. 1.0 110ps motordan farkı titreşim ve boğulma azdır ara hızlanması biraz daha iyidir ancak performans olarak 110ps motora yakındır diye tahmin ediyorum. Böyle bir motorun neden çıkarıldığını anlayamadım tamam 1.0 motordan daha iyidir ama bence polo harici araçların hepsinde 1.5 150ps olmalı tabi fiyatıda 1.0 motor fiyatından olmalı
Bağımsız - torsiyon farkı da var sanırım
Yakıt deposu farkı 5 litre hocam 116 ps : 45 LTMotorun belirli farklılıkları var ancak detayını bilmiyorum
Bağımsız - torsiyon farkı var
Ağırlık farkı var
Birde yakıt deposu farkı var totalde 7 litrelik
her ikisini de Golf 8 üzerinde deneyimlemiş biri olarak şahsi deneyimlerim, 1.5 yakıt anlamında şehir içi çok az farkla daha ekonomik diyebilirim. Şehirlerarası özellikle 130 bandında seyahatlerde bu farkı daha da hissettiriyor. Şahsi deneyimlerim 1 litreye yakın daha hesaplı.
Performans anlamında çok bir fark deneyimleyemedim. Yüksek torka daha düşük devirlerde çıkabiliyor olmak biraz serilik katıyor bence. Ama totalde öyle ahım şahım bir performans farkı yok.
Titreşim olarak daha stabil denebilir ancak daha gürültülü çalışıyor özellikle 3bin devir ve sonrasında. 1.0daki motor sesi bana daha spor gelmişti bu anırıyo gibi biraz
Kesinlikle daha gurultulu. Yurt disi videolarindan da belli ediyor. Sollamalarda durum nasil? 1.0 in 6 ile tirmandigi yokuslarda durum nasil? 4 te kesicisi 200 gibi nerdeyse 5 ve 6 olmasa olur. Tamamen yakit icin uzatmislar orani.her ikisini de Golf 8 üzerinde deneyimlemiş biri olarak şahsi deneyimlerim, 1.5 yakıt anlamında şehir içi çok az farkla daha ekonomik diyebilirim. Şehirlerarası özellikle 130 bandında seyahatlerde bu farkı daha da hissettiriyor. Şahsi deneyimlerim 1 litreye yakın daha hesaplı.
Performans anlamında çok bir fark deneyimleyemedim. Yüksek torka daha düşük devirlerde çıkabiliyor olmak biraz serilik katıyor bence. Ama totalde öyle ahım şahım bir performans farkı yok.
Titreşim olarak daha stabil denebilir ancak daha gürültülü çalışıyor özellikle 3bin devir ve sonrasında. 1.0daki motor sesi bana daha spor gelmişti bu anırıyo gibi biraz
Ekdepo farkı olduğundan sanırım 2 litre sapma var . 51.3 litre yakıt aldığını biliyorum 150'liğinYakıt deposu farkı 5 litre hocam 116 ps : 45 LT
150 ps : 50 LT
@undefined
Golf 8.5 her yönüyle 8 den daha gürültülü. 2 arabayı da kullandim. Ya yalıtımdan kısmışlar ya da başka bir şey. Ama bir şey var tam anlamadığım.Kesinlikle daha gurultulu. Yurt disi videolarindan da belli ediyor. Sollamalarda durum nasil? 1.0 in 6 ile tirmandigi yokuslarda durum nasil? 4 te kesicisi 200 gibi nerdeyse 5 ve 6 olmasa olur. Tamamen yakit icin uzatmislar orani.
Hocam sanıyorum siz 1.0 a göre mukayese ettiniz. Ben 1.5 116 ps ile 1.5 150 ps farklarını öğrenmek istedimher ikisini de Golf 8 üzerinde deneyimlemiş biri olarak şahsi deneyimlerim, 1.5 yakıt anlamında şehir içi çok az farkla daha ekonomik diyebilirim. Şehirlerarası özellikle 130 bandında seyahatlerde bu farkı daha da hissettiriyor. Şahsi deneyimlerim 1 litreye yakın daha hesaplı.