Beyin boshc ise 150 gelen yazılım 116 içinde gelir hocam. Beyin tarafından bir Engel olmadığı sürece neden gelmesin ki. Racechip çok güvenli bulmuyorum açıkçası.Hocam bu arada yazılım ihtimalini değerlendiriyoruz ancak 1.0 tsi "delphi" beyinlere hala yazılım gelmedi. 1.5 tsi 116'lık bosch beyin diye biliyorum 150 liğe yazılım kısa sürede gelecektir ancak 116lık için bir düşüncem yok öngörülen bir tarihte yok. Benim nacizane tavsiyem eğer güçlendirmek istiyorsanız racechip kalibrasyonlarını tamamladığında racechip gts ürününü tercih etmeniz yönünce en sağlıklısı bu yönde olacaktır
ben serviste sordum turbolar aynı dendi yazılım protokolleri çözülsün göreceğiz bakalım aynı mı değil mi116 ve 150 nin turbo parca nolarini biln var midir?
Motor kodlari da ancak grupta 150 ve 116 araclari olanlardan ogreniriz. Ruhsatta motor nosu var orada yazar. Ya da vw im uygulamasina bakabilirsiniz.
Beyin boshc ise 150 gelen yazılım 116 içinde gelir hocam. Beyin tarağından bir Engel olmadığı sürece neden gelmesin ki. Racechip çok güvenli bulmuyorum açıkçası.
Çok güzel açıklanmış durum. Yetkili satıcılar aracı satmayla mükellef oldukları için "yazılımsal" diyip konuyu geçiştiriyor ancak aralarındaki fark büyük denli. Daha teknik olarak incelenmemiş bir motor olduğu için bilgi karmaşası çok fazlaBildiğim kadarıyla 116 ile 150 1.5eTsi arasında piston, turbo, ecu, enjeksiyon sisteminde farkları var. 1.5 150lik versiyonun yazılımsal olarak kısılmış versiyonu değil yani, servislerde kısılmış olarak diyebilirler, herkes bu denli araştırmayabilir, en başta kendilerinin karşı olduğu bir sistem hakkında (yazılım) araştırma yapmamaları doğal.
116hp olan versiyon ekonomik odaklı ve hali hazırdaki 1.5 150hp lik model baz alınarak türetilmiş bir motor, temelde aynı olsa dahi bir çok farkı var.
Eski 1.4Tsi motorlarda da aynı durum vardı; 125, 140, 150 hepsinin de turboları farklıydı mesela.