12V akü zayıf

hakanoncu

Yeni Üye
İsim
Hakan Öncü
Araç
Golf 8 Life 1.0 eTsi
Merhaba, Aracım Golf8 Life,

58 bin KM de, 1 aydır, ekrana "12V akü zayıf, Sürüş işletiminde şarz edin" mesajı çıkıyor.
Sonra gidiyor, sürüş esnasında arada tekrar çıkıyor,
Araç DOD Esenyurt serviste 3 gün incelendi, akü şarz edildi. ama sorun devam ediyor.
Salı günü tekrar bırakacam, ikame araç verecekller galiba.
bu sorunu yaşayan oldu mu.
bizim araçta 2 adet akü var, yanlış bilmiyor isem. 1 tanesi, kaput altındaki, diğeride yolcu koltuğu altında olan.
Bu mesaj bu akü ile alakalı olabilir mi.
araç Istanbulda Beylikdüzü - Esenyurt arası hergün kullanılmakta, hafta sonlerıda boş durmamakta.
Ben 0 aldım, aldığım günden beride DOD Esenyurtta servis bakımı yapıldı. 2 yıllık garanti bitti, garanti uzatmam yok.

Fikti olan varmdır.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-09-26 saat 08.39.21_1ee1b16a.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-09-26 saat 08.39.21_1ee1b16a.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 48

Evet direk 12v aku ile alakaki

Arkadasimin da garantisi bitik golf 8 yaklasik kmnizde ayni aku hatasi vardi aku disarda degistirdi sorun duzeldi

Müzik son seslere yakin acildiginda basslar kayboluyor tok bass vermiyordu sorun aku degisimi sonrasi duzeldi

Upvote 0
akü bitmiş olabilir bitmeye yakın akü ölçümlerde ortaya çıkmaz..bitmeye yakın aküden 13v görmüştüm ama akü bitikti..siz yinede iyice araştırın ama akü bitmişsede çok fazla dolaşmayın yolda kalırsınız ...aracınız sanırım e tsi ikinci akü 48v luk motor akusu koltuk altında dıye bılıyorum ama onun uyarıları ana ekranda cıkmıyor sanırım..

Upvote 0
12v
Evet direk 12v aku ile alakaki

Arkadasimin da garantisi bitik golf 8 yaklasik kmnizde ayni aku hatasi vardi aku disarda degistirdi sorun duzeldi

Müzik son seslere yakin acildiginda basslar kayboluyor tok bass vermiyordu sorun aku degisimi sonrasi duzeldi
golf 8 lerde 12v aküyü değiştirince beyinden akü tanımlama yapmak gerekiyor diye biliyorum yapmışlar mıydı?

Upvote 0
12v

golf 8 lerde 12v aküyü değiştirince beyinden akü tanımlama yapmak gerekiyor diye biliyorum yapmışlar mıydı?
o tanımlama golf 7 lerde de var..akü markası, voltajı, akü tipini (efb yada agm ) giriyorsun..kısa süreliğine bu bilgileri girmesende birşey olmaz.. golf 8 de de aynıdır diye düşünüyorum..

Upvote 0
12v

Tanımlama gerekiyorda o sistem düşündüğünüz gibi birşey değil hocam. Akü tanımlaması amper değişikliği olduğunda gerekiyor. Ama garanti prosedürleri gereği servis her aküyü adapte etmek zorundadır. Eğer aynı amper ve voltaj Akü takılırsa araç fark olmadığı için bu şekil uyarı vermez. 70ah tanımlı araca 59ah takarsanız bu arıza gelir.

Bu arada arkadaşın arızası kodlama kaynaklı değil Akü kaynaklı gibi duruyor tam tespit için ölçüm yapılması gerekmektedir.

Upvote 0
@Bluedrift
Bu şekilde montajlarda ekrana uyarı geldiği olmadı. Ama efb Akü ile agm Akü değişimi veya start stop efb+ aküden normal efbye geçerken tanıtmak gerekir
hpcam efb ile efb+ ne fark var bizim golf 8 1.0 etsi hangi akü? kendi aküsünde 59ah efb yazıyor

Upvote 0
Farklı bir alana yeni konu açmama adına buraya yazmak istedim.
2. el aldığım golf 7 aracıma ( 2013 model) 2019 Aralık ayında "jzw 915 105 ac" koduyla EFB+ akü takılmış. Aracıma uygun akü araştırması yaparken "varta" "mutlu" gibi sitelerde araç özelliklerini girdiğimde karşıma hep AGM akü çıkıyor.
Sorum şu akü değişimi yaparken EFB+ ( ya da efb) akü alarak yoluma devam mı etmeliyim? ( servisin taktığı akü 5.yıla girecek), yoksa size uygun akü AGM diyip onu mu almalıyım?
Bilgi, birikim ve tecrübelerinize dayanarak bana bir yol haritası oluşturabilir misiniz?
Teşekkür ederim.
Araç bilgisi: 2013 Golf TDI - Highline- 170bin km'de.

Upvote 0
Merhaba, Aracım Golf8 Life,

58 bin KM de, 1 aydır, ekrana "12V akü zayıf, Sürüş işletiminde şarz edin" mesajı çıkıyor.
Sonra gidiyor, sürüş esnasında arada tekrar çıkıyor,
Araç DOD Esenyurt serviste 3 gün incelendi, akü şarz edildi. ama sorun devam ediyor.
Salı günü tekrar bırakacam, ikame araç verecekller galiba.
bu sorunu yaşayan oldu mu.
bizim araçta 2 adet akü var, yanlış bilmiyor isem. 1 tanesi, kaput altındaki, diğeride yolcu koltuğu altında olan.
Bu mesaj bu akü ile alakalı olabilir mi.
araç Istanbulda Beylikdüzü - Esenyurt arası hergün kullanılmakta, hafta sonlerıda boş durmamakta.
Ben 0 aldım, aldığım günden beride DOD Esenyurtta servis bakımı yapıldı. 2 yıllık garanti bitti, garanti uzatmam yok.

Fikti olan varmdır.
Merhaba, geçen ay iki kez motoru ilk çalıştırdığımda yandı sonra söndü. Kaput altındaki akü uyarısı diye çok umursamadım açıkcası. araç 2021 model 46.000 km'de, 3 yıla varıyor akü zayıflamış olabilir.

Upvote 0
Farklı bir alana yeni konu açmama adına buraya yazmak istedim.
2. el aldığım golf 7 aracıma ( 2013 model) 2019 Aralık ayında "jzw 915 105 ac" koduyla EFB+ akü takılmış. Aracıma uygun akü araştırması yaparken "varta" "mutlu" gibi sitelerde araç özelliklerini girdiğimde karşıma hep AGM akü çıkıyor.
Sorum şu akü değişimi yaparken EFB+ ( ya da efb) akü alarak yoluma devam mı etmeliyim? ( servisin taktığı akü 5.yıla girecek), yoksa size uygun akü AGM diyip onu mu almalıyım?
Bilgi, birikim ve tecrübelerinize dayanarak bana bir yol haritası oluşturabilir misiniz?
Teşekkür ederim.
Araç bilgisi: 2013 Golf TDI - Highline- 170bin km'de.

Tdi ler AGM kullanıyor

Kitapcigida sadik kalip AGM almanizi öneririm hocam

Upvote 0
o tanımlama golf 7 lerde de var..akü markası, voltajı, akü tipini (efb yada agm ) giriyorsun..kısa süreliğine bu bilgileri girmesende birşey olmaz.. golf 8 de de aynıdır diye düşünüyorum..
B8 passat 1,4 tsi normal akü taktık 3 yıl önce ,tanımlama yapılmadı, hala kullanıyorum herhangi bi sorun yok,

Upvote 0

B8 passat 1,4 tsi normal akü taktık 3 yıl önce ,tanımlama yapılmadı, hala kullanıyorum herhangi bi sorun yok,
sıkıntı olacagını bende sanmıyorum ama kapasitesi farklıysa o zaman sıkıntı olur

Upvote 0

Geri
Üst Alt