12V akü zayıf

hakanoncu

Yeni Üye
İsim
Hakan Öncü
Araç
Golf 8 Life 1.0 eTsi
Merhaba, Aracım Golf8 Life,

58 bin KM de, 1 aydır, ekrana "12V akü zayıf, Sürüş işletiminde şarz edin" mesajı çıkıyor.
Sonra gidiyor, sürüş esnasında arada tekrar çıkıyor,
Araç DOD Esenyurt serviste 3 gün incelendi, akü şarz edildi. ama sorun devam ediyor.
Salı günü tekrar bırakacam, ikame araç verecekller galiba.
bu sorunu yaşayan oldu mu.
bizim araçta 2 adet akü var, yanlış bilmiyor isem. 1 tanesi, kaput altındaki, diğeride yolcu koltuğu altında olan.
Bu mesaj bu akü ile alakalı olabilir mi.
araç Istanbulda Beylikdüzü - Esenyurt arası hergün kullanılmakta, hafta sonlerıda boş durmamakta.
Ben 0 aldım, aldığım günden beride DOD Esenyurtta servis bakımı yapıldı. 2 yıllık garanti bitti, garanti uzatmam yok.

Fikti olan varmdır.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-09-26 saat 08.39.21_1ee1b16a.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-09-26 saat 08.39.21_1ee1b16a.jpg
    118 KB · Görüntüleme: 48

İlaveten, akü tanıtmanın esprisi şu. Aracın mevcut batarya sistemi o kadar akıllı değil. Yani, akü üzerinde bir çip falan yok. Akü kullanılıp yaşlandıkça şarj olma tarzı, bir takım değerleri falan değişiyor ve akü yönetim sistemi buna göre şarj voltajını, şarjı nerede keseceğini falan ayarlıyor. Takılan akünün tipini, kapasitesini falan kodlayarak, veya en basitinden seri numarasındaki bir karakteri değiştirerek yeni akü takıldığından ve özelliklerinden akü yönetim sistemini haberdar ediyoruz. O da sıfır aküye göre kendini ayarlıyor ve azami performans almaya çalışıyor.

Kodlanmayınca dünyanın sonu değil, belki hemen fark edilir bir şey olmuyor ama akünün performansı da ömrü de illaki olumsuz etkileniyor. Ne gerek var?

Upvote 0

Arkadaşlar bu uyarının aynısı 12v akü zayıf sadece 1 kez çıktı araç 2023 model akünün bitişe yakın olduğu anlamına mı geliyor hatta o gün bişiler açık kalmış olabilir gibi bir şüphe oluştu, ambiyans aydınlatma ilk anda yanmadı sürüş sonrası kapıyı açınca yandı
Benimde 2023 model bende de aynı yazı çıktı. Servise götürdüm aküyü şarj edicez dediler daha da çıkmadı. Fakat bu seferde sos hatası verdi

Upvote 0
VCDS kablom var. Sırf VAG DPF uygulaması için eski bir Android cihaz ile kullandığım wifili bir ELM327 klonum var.. Iphone için de, üstelik Carplay destekli bir VAG DPF uygulaması çıkınca, o da sadece bluetooth ile çalıştığı için, bu sefer bir de bluetoothlu ELM327 klonu aldım. (yaklaşık 200 TL, Amazon.com.tr)

VAG DPF işimi gördü. İyi bari bir de diagnostik için kullanayım dedim. Bir yıllık Car Scanner üyeliğini 30 liraya aldım. :)

Sonra gördüm ki, bu Car Scanner uygulaması VAG kodlamalarından tutun da kavrama blok değerlerini göstermeye kadar her bir işi yapıyor. Secure access şifreleri bile var. Carplay desteği vs vs acayip güzel bir şey. VCDS kabloya gerek kalmadı neredeyse.

Neyse, sadece gelelim. Toplamda 230 lira verip akünüzü kendiniz kodlayabilirsiniz. Yukarıda anlattıklarım da cabası.
Mehmet bey bu konularda oldukça bilgisizim. Söylediklerinizi biraz araştırdım. ELM327 cihazı ve car scanner programı ile aküyü kendim kodlayabilir miyim?

Upvote 0
Mehmet bey bu konularda oldukça bilgisizim. Söylediklerinizi biraz araştırdım. ELM327 cihazı ve car scanner programı ile aküyü kendim kodlayabilir miyim?

Klon ELM 327 cihazda bir sorun yok ise sıkıntı olmaması lazım. Car ScannerAyarları yapıp bluetooth veya wifi üzerinden bağlanıyorsunuz. Aracın platform ve motorunu seçip kaydediyorsunuz. Sonra coding bölümüne ardından "battery" bölümüne giriyorsunuz. Gerisi zaten açık. Akü tipi, üretici/marka/ kapasite (Ah) ve seri no bölümü var. Bende tip ve marka aynı idi. Kapasiteyi girip seri numarasının (111111 gibi bir şey) son hanesini 2 yapıp kaydettim o kadar.

Upvote 0
Klon ELM 327 cihazda bir sorun yok ise sıkıntı olmaması lazım. Car ScannerAyarları yapıp bluetooth veya wifi üzerinden bağlanıyorsunuz. Aracın platform ve motorunu seçip kaydediyorsunuz. Sonra coding bölümüne ardından "battery" bölümüne giriyorsunuz. Gerisi zaten açık. Akü tipi, üretici/marka/ kapasite (Ah) ve seri no bölümü var. Bende tip ve marka aynı idi. Kapasiteyi girip seri numarasının (111111 gibi bir şey) son hanesini 2 yapıp kaydettim o kadar.
Coding bölümü Car scanner'ın PRO versiyonunda çıkıyor. Normalde menüsünde göremedim.

Upvote 0
"aracın enerji ihtiyacı yüksek" uyarısını ekranda görebilmek için start stop devrede mi olması lazım ? Zira ben kapalı konumda kullanıyorum.
Start stop aktif olduğu zaman görünüyor.

Upvote 0
Merhaba arkadaşlar bütün mesajları okudum fakat anlayamadım bu 12 volt akü aracın neresinde bulunuyor koltuğun altındaki akü mü ? 2023 bir araç için bu kadar erken bitmesi normal mi

Upvote 0
Merhaba, Golf 8 kullanıcılarından bu uyarı sebebiyle aküyü değiştiren oldu mu? ya da yolda kalıp takviye yapan :)

Upvote 0
ön park sensörü hatası, manevra hatası, ön park sensörü sürekli
Ötmeye başladı bu hatadan sonra. Var mı böyle bişey başına gelen. Araçtan soğdum artık

Upvote 0
ön park sensörü hatası, manevra hatası, ön park sensörü sürekli
Ötmeye başladı bu hatadan sonra. Var mı böyle bişey başına gelen. Araçtan soğdum artık
Akü azaldığı zaman bu saydığınız fonksiyonlar akü tasarufu için devre dışı kalır.

Upvote 0
Akü azaldığı zaman bu saydığınız fonksiyonlar akü tasarufu için devre dışı kalır.
Tamam anlarım devre dışı kalmasını fakat neden sürekli ötüyor parksensörü önünde hemen bişey varmış gibi. Servise gidiyorum bişey yok devam. Daha 1 yıllık akü 18 binde araç daha

Upvote 0
Tamam anlarım devre dışı kalmasını fakat neden sürekli ötüyor parksensörü önünde hemen bişey varmış gibi. Servise gidiyorum bişey yok devam. Daha 1 yıllık akü 18 binde araç daha
aküyü daha önceden değiştirmiş miydiniz

Upvote 0

Geri
Üst Alt