Golf 8.5 Yağ Eksiltme

yasinekinci

Yeni Üye
İsim
Yasin
Araç
Golf 8.5 Style 2024
Merhaba,

Golf 8.5 116 hp henüz 2 aylık ve 2.000 km'de aracım var. Bir kaç gün önce yağ seviyesi düşük uyarısı verdi. Hemen vw aradım bilgi aldım. Kendiniz ekleyebilirsiniz dedi ama orjinal yağ bulmak sıkıntı olduğu için dün servise götürdüm, yağı tamamladılar(1 litre) ve rodaj sürecinde olduğu için bu durumun normal olduğunu belirttiler. Umarım bir daha aynı sorunu yaşamam. 1.030 TL ödeme yaptım, bu ücretin alınması beni biraz üzdü.

Biraz araştırayım dediğimde aşağıdaki video ya denk geldim. Benzer sorunları yaşayan çok fazla kişi varmış. Kendi yağını koymak isteyenler için Castrol 0w-20 yağ koymak gerekiyormuş. Yeni araçlarda artık 0w-20 kullanılıyormuş.

Soru; 2000 km'de 1 lt eksilten motor 15k km'de 7 lt yağı nereden bulacak? Herhalde yarış pistlerinde agresif kullanım için verilmiş bir örnek (videoda). 1.2 TSI motorda bir kez 15k sürüş sonrası neredeyse üçüncü sene yağ değişimine yakın yağ eksik ışığı yandı. 300ml kadar ilave ile değişime kadar sorun çıkmadı. Tabi ki bu durum, hem sakin hem yıllık kullanımım az km olması kaynaklı olabilir.
Doğru olan, motor üzerinde ya da kitapçıkta yazan yağ kodu ve spesifikasyona uyan yağı kullanmak!

Şimdi konuyu gördüm. Ben ve benim gibi 8.5 a sahip bir çok kişide bu sorun vardı. Fabrika çıkışı tam ucunda yağ koymuşlar. En ufak yakımda uyarı çıkıyordu. Hepimiz servise gidip eklettirdik. Mesela bana 1 fincan koymuşlar, diğerlerine de keza öyle. Bu 1 fincan ise neredeyse 3 4 kademe seviye yükseltti. Biraz kaba olacak ama sanırım servis sizi devirmiş.

bende arabayı teslim ederken yağ seviyesi sınırda olduğu için ekledik dediler, o şekilde verdiler

Aynı şekilde bende eklettim. 2 ay 6000 km dolduğunda yağ eksik uyarısı aldım. Serviste eklediler. Daha sonra arabaya baktığım da yağın maksimum çizginin 1altında olduğunu gördüm. Olmasi gereken bu dedi. Dedim ben sıfır aldığımda çizgi burda değildi ki 4 çizgideydi. Toplam 10 çizgi var. Yani sıfır araç yağı en sınırda konulmuş. Birazcık gittin mi yağ eksik uyarısı veriyor. Bunu da belirttim. Vw para çalmak için yağdan bile çalıyor. Kısaca sıfır araca yağı sahibine sonradan koyduruyor. 1100 tl ücreti var. Bu yağ koyduran kaçıncı arkadaş. 1 lt yakar yakmaz onu bilmem. Hiçte anlamam ama. Golf 8.5 kullanma kılavuzunda ilk 5000 km 3100 ml yağ eksiltmesi normaldir yazıyor.

Şimdi konuyu gördüm. Ben ve benim gibi 8.5 a sahip bir çok kişide bu sorun vardı. Fabrika çıkışı tam ucunda yağ koymuşlar. En ufak yakımda uyarı çıkıyordu. Hepimiz servise gidip eklettirdik. Mesela bana 1 fincan koymuşlar, diğerlerine de keza öyle. Bu 1 fincan ise neredeyse 3 4 kademe seviye yükseltti. Biraz kaba olacak ama sanırım servis sizi devirmiş.
Bende de 4 diş görünüyor, yağ seviyesi normal yazıyor. Gidip eklettirmeli miyim? İlk aldığımda neden bu kadar az görünüyor diye dikkatimi çekmişti. Bunun için bir de para mı talep ediyorlar?

Bende de 4 diş görünüyor, yağ seviyesi normal yazıyor. Gidip eklettirmeli miyim? İlk aldığımda neden bu kadar az görünüyor diye dikkatimi çekmişti. Bunun için bir de para mı talep ediyorlar?
Evet uyarı verirse gidersin. 1100 tl ücreti var.

Ilk eklemeden sonra, yeniden yag ekleten oldu mu acaba? 8.5 icin.

yukaridaki videoya gore kullanici 15k bakimina kadar 7 litre eklese normal diyecekler. Bu en son puch motorlarda vardi.

Kitapçıkta genel olarak yarım litre yağ eksiltir yazmıyormu...

Arabayı biraz sıkıştırın, yağ yakar muhtemelen akabinde uyarı verir. Tam limitte doldurmuşlar yağı. Ben ve benim gibi 3 4 arkadaş ücret vermedik. Çok saçma, yeni alınmış daha 2. ayında arabaya yağ eklettirmek ücretli mi olur?

Geri
Üst Alt