Golf 8.5 Yağ Eksiltme

Ilk eklemeden sonra, yeniden yag ekleten oldu mu acaba? 8.5 icin.
Ilk yag eklettikten sonra 8 kademedeydi. Şimdi 7 kademede. 1 tik düştü bende. Muhtemelen biraz devirli kullanırsam birkaç bin km sonra yine ekletmek zorunda kalabilirim. Aynı sorun egea 1.4 benzinlilerde de vardı. Kaliteli yağ ile bu eksiltme olayının önüne geciliyordu. Castrol dandik mi acaba.

Ilk yag eklettikten sonra 8 kademedeydi. Şimdi 7 kademede. 1 tik düştü bende. Muhtemelen biraz devirli kullanırsam birkaç bin km sonra yine ekletmek zorunda kalabilirim. Aynı sorun egea 1.4 benzinlilerde de vardı. Kaliteli yağ ile bu eksiltme olayının önüne geciliyordu. Castrol dandik mi acaba.
Kardesim hangi yagi koyduklarini gorebildin mi? Faturayi bosverelim.

1 litre uzerinden parayi carpiyor butun servisler fakat muhtemelen ficidan basiyorlar. Faturada yazanla fici tutarliysa sorun yok ama degilse o zaman durum baska.

Benim araçta şu an 2000 km'de. Salı günü Doğuş Oto'da yarım litre yağ eklendi. Ücret istemediler.

İşin ilginci motorda yağ çubuğu da yok. Multimedya ekranında yağ seviyesi ilk başta 4 çizgiydi, yağ eklenince 6 çizgi oldu. Dün çalıştırdım 8 çizgi gösteriyor :) Tuhaf

24 ağustosta fotoğraf çekmişim 4 diş görünüyordu yağ seviyesi bugün baktım 5 diş gösteriyor zamanla nasıl yükseldi bu anlamadım bence hatalı gösteriyor gibi

24 ağustosta fotoğraf çekmişim 4 diş görünüyordu yağ seviyesi bugün baktım 5 diş gösteriyor zamanla nasıl yükseldi bu anlamadım bence hatalı gösteriyor gibi
Aracın düz zeminde olup olmaması, motorun sıcak/soğuk olması seviyeyi etkiler.

yağ çubuk deliği yerindedir fakat tapası vardır muhtemelen, sökülüp fiziki çubuk takılabilir belki.

10 gün önce 8 çubuktu sonra 9 oldu bugün baktım yine 8 çubuk olmuş. 😄

CA6AF78B-5707-433A-9106-A14744C25EB6.jpegMotor soğukken bu seviyede. Motoru ısıtıp biraz kullanıca bir seviye düşüyor. Yağ eklettireyim mi? Arkadaşlar. Herhangi bir yağ seviyesi uyarısı falan vermedi. Araba 2400 km civarlarında.

Geri
Üst Alt