- İsim
- Ahmet
- Araç
- 2013 1.2 TSI Midline Plus Manuel
Umarım ilk zamanlara özeldir, fabrikanın eksik koymasındandır, umarım sonradan devam etmez bu yağ eksiltme durumu.
Araç ilk alındığında yağ seviyesini göstergede tam çizgi gösterip 2000-3000km’lerde yağ seviyesi uyarısı veriyorsa yani 1litre yağ eksiltiyorsa bu araçlarda bariz segman problemi ya da turbo problemi var bence. İlk bakıma kadar tekrar etmez umarım yağ takviyesi yapılan araçlarda.Umarım ilk zamanlara özeldir, fabrikanın eksik koymasındandır, umarım sonradan devam etmez bu yağ eksiltme durumu.
Etmez merak etmeyinUmarım ilk zamanlara özeldir, fabrikanın eksik koymasındandır, umarım sonradan devam etmez bu yağ eksiltme durumu.
Yok piston kırar daha neler yaAraç ilk alındığında yağ seviyesini göstergede tam çizgi gösterip 2000-3000km’lerde yağ seviyesi uyarısı veriyorsa yani 1litre yağ eksiltiyorsa bu araçlarda bariz segman problemi ya da turbo problemi var bence. İlk bakıma kadar tekrar etmez umarım yağ takviyesi yapılan araçlarda.
VW kaporta/tasarım/elektronik/yazılım kalitesinden sonra mekanikte de düşürdü kaliteyi diye anlıyorum eğer durum böyleyse.
1.5 tsi’ın yağ kapasitesi (optimum çalışma aralığı için) 4.3lt’dir. 1lt yağ eksilmesi olduğunda sarı renkli ön uyarı alarmı verir. “Yağ seviyesini kontrol edin”Yağ 0-20 olucak doğru ancak servis para alamaz biz 4 kişi olarak vermedik ücret vs 1 su bardağı eklendi sadece
Hocam bak araçlarda yağ yakma falan yok 1 litre eksiltende yok bu arada kim uydurdu bunu 1 litre eksiliyor diye fabrikadan 5 çizgi geldi zaten yarıda normal seviye kimse kırmızı yakmadı ve 1 litre eklemedi ilk 5000 km için kitapta dahi yazıyo vw özel değil hepsinde oluyor sıfır km a6 mızda var oda ilk 5000 km ye kadar 200 ml kafar eklendi1.5 tsi’ın yağ kapasitesi (optimum çalışma aralığı için) 4.3lt’dir. 1lt yağ eksilmesi olduğunda sarı renkli ön uyarı alarmı verir. “Yağ seviyesini kontrol edin”
Bu uyarı alındığında sürüşe devam edebilirsiniz ama kısa sürede motor soğuduktan sonra 1lt’ye yakın takviye yapmanız gerekir.
Bu seviye daha da azalırsa kırmızı renkli uyarıyı alırsınız. Motor iç basıncı düşer ve aracı hemen stop etmelisiniz. Bu durumda piston kırılmaz ama gömleğe yapışır.
1 su bardağı dolum için para almaları zaten yanlış olurdu ama bu kadarlık bir dolum da günü atlatmak olmuş gibi geldi bana.
Fabrikadan 5 çizgi gelme olayını atladığı için herkes bu tartışma konusu çıkıyor. 10 kademe çizgi var göstergede çoğu araç 5 çizgide teslim edildi bizlere. Yani yağ miktarı aracı aldığımızda yarı seviyedeydi zaten. Bence de bir problem yok benim araç da 5 çizgiydi 4’e düştü eklettim geçtim daha da seviyede bir azalma olmadı. Kafanız rahat binin araçlarınıza arkadaşlar.Hocam bak araçlarda yağ yakma falan yok 1 litre eksiltende yok bu arada kim uydurdu bunu 1 litre eksiliyor diye fabrikadan 5 çizgi geldi zaten yarıda normal seviye kimse kırmızı yakmadı ve 1 litre eklemedi ilk 5000 km için kitapta dahi yazıyo vw özel değil hepsinde oluyor sıfır km a6 mızda var oda ilk 5000 km ye kadar 200 ml kafar eklendi
Bana da 4 çizgi teslim ettiler arada bir üçe düşüyor uyarı yakıyor sonra geri dörde yükseliyor uyarı sönüyor. Ben de aracın yağ yaktığını düşünmüyorum. 200 ml yağın hesabını yaptıkları için boş yere uğraşıyoruz.Fabrikadan 5 çizgi gelme olayını atladığı için herkes bu tartışma konusu çıkıyor. 10 kademe çizgi var göstergede çoğu araç 5 çizgide teslim edildi bizlere. Yani yağ miktarı aracı aldığımızda yarı seviyedeydi zaten. Bence de bir problem yok benim araç da 5 çizgiydi 4’e düştü eklettim geçtim daha da seviyede bir azalma olmadı. Kafanız rahat binin araçlarınıza arkadaşlar.
Muhtemelen maliyetleri düşürme muhabbetine yağları yarı seviyede koydular. Yarı seviyede de yağ seviyesi normal gösteriyor 3 çizgiye inmediği sürece. Ekletmekte fayda var bence çünkü daha bakıma çok var, az bir oynama olduğunda uyarı veriyor. Bu oynamalar da normal zaten. 15 dakikada serviste 9’a çıkarıp veriyorlar. Para istemeleri yanlış tabi, benden istemediler.Bana da 4 çizgi teslim ettiler arada bir üçe düşüyor uyarı yakıyor sonra geri dörde yükseliyor uyarı sönüyor. Ben de aracın yağ yaktığını düşünmüyorum. 200 ml yağın hesabını yaptıkları için boş yere uğraşıyoruz.
Kaç çizgide şuanFabrikadan 5 çizgi gelme olayını atladığı için herkes bu tartışma konusu çıkıyor. 10 kademe çizgi var göstergede çoğu araç 5 çizgide teslim edildi bizlere. Yani yağ miktarı aracı aldığımızda yarı seviyedeydi zaten. Bence de bir problem yok benim araç da 5 çizgiydi 4’e düştü eklettim geçtim daha da seviyede bir azalma olmadı. Kafanız rahat binin araçlarınıza arkadaşlar.
9’da şuan normali 9’a kadar, 10 fazla zaten. Eklerken de parça parça zamana yayarak göstergeden takip ederek eklediklerini belirttiler doğru seviyede olması için. Tek seferde eklendiğinde yanıltıcı olabilme ihtimaline karşı böyle yapmışlar.Kaç çizgide şuan
Bugün konya yolundaki bayide ücretsiz şekilde yarım litre yağ eklendi. Ustaları muhtemelen rodajda az miktarda yağ yaktığını veya fabrika kaynaklı bu uyarıyı verdiğini, tekrarlanmayacağını söyledi çok kibar bir beyefendiydi çok memnun kaldım. Demek ki bazı işler broşür okumakla olmuyormuş "işin doğrusunu öğrenmek" gerekiyormuş.Dün benim aracım da yağ seviyesi düşük diye uyarı verdi. Aldığımda 4 çizgiydi dün üçe düşmüş. Bugün geri söndü fakat yine de Ankara Arca'ya gittim ve yağ eklenmesi gerektiğini söylediler. Yarım litre civarı eklenmesi gerekiyormuş fakat ücret talep ettiler. Ödemek istemediğimi aracın daha 6 binde olduğunu söyledim. Arabayı konya yolundaki doğuş bayisinden almışsınız bir de oraya sorun dedi. Dedim ne alaka nereden aldığımın ne önemi var. Neyse Doğuş'a sordum onlar da ücret talep etti. Üstüne üstlük konya yolundaki bayinin servis danışmanı oldukça küstahtı. Bana "işin doğrusunu öğretmeye" çalışıyormuş. Ben bunlara para kazandırmak istemiyorum Otomol'den vs yağı alıp orada ekleteceğim.