Golf 8.5 Yağ Eksiltme

3 aydır kullandığım golf 8.5 1.5 116 hp aracım, 2800 km’de bugün yağ seviyesi düşük uyarısı verdi. Sizin yorumlarınız sayesinde genel bir sorun olduğunu anladım. Yarın mekanik servise götürüp ekleteceğim. Fabrika çıkışının yağ seviyesinin düşük olması çok saçma olmuş. Üzdü.

Ekli dosyalar

• 6DB8EBD4-12E0-4545-9703-CD6B2300BB92.jpeg
    6DB8EBD4-12E0-4545-9703-CD6B2300BB92.jpeg
    365.4 KB · Görüntüleme: 26
3 aydır kullandığım golf 8.5 1.5 116 hp aracım, 2800 km’de bugün yağ seviyesi düşük uyarısı verdi. Sizin yorumlarınız sayesinde genel bir sorun olduğunu anladım. Yarın mekanik servise götürüp ekleteceğim. Fabrika çıkışının yağ seviyesinin düşük olması çok saçma olmuş. Üzdü.
Bende de aynı uyarıyı verdi 3.ayda 6200 km yaptım. Aldığımda 4 diş vardı zaten şimdi 3 diş kaldı. Bu şekilde sürüş risk oluşturur mu acaba anca haftaya alabildim servisten randevu

1.5 Tsi inanılmaz yağ tüketiyor. Özellikle performanslı uzun yol kullanımlarında. 0w-20 ve 5w-30 farketmiyor 1 lt eksiltiyor bakım öncesi. Yeni makyajlı kasadaki 116ps versiyonların bu kadar erken kilometrelerde tüketmesi bence normal değil.
Rodaj süreciyle alakası yok bunun. İlk bakıma kadar diye de bir durum yok.
Hangi kilometrede tüketmeye başladıysa bundan sonra da aynı kilometrelerde aynı uyarıyı verecek.
Bu söylediklerimde eksik dolum yapılmamış farzediyorum.
Servis bana da aynısın söylemişti ilk zamanlar. 4 yıl geçti hala 11-12bin km’lerde 1lt tüketmiş oluyor. Yağ seviyesi uyarısı veriyor. 80bin km’deyim bu arada 150 beygir versiyon.

Bende de aynı uyarıyı verdi 3.ayda 6200 km yaptım. Aldığımda 4 diş vardı zaten şimdi 3 diş kaldı. Bu şekilde sürüş risk oluşturur mu acaba anca haftaya alabildim servisten randevu
ben şimdi gideceğim, sizin için bilgi alırım ama anladığım kadarıyla tek çizgiye kadar sorun olmuyor diyorlar. Dönüşte yazarım.

ben şimdi gideceğim, sizin için bilgi alırım ama anladığım kadarıyla tek çizgiye kadar sorun olmuyor diyorlar. Dönüşte yazarım.
Bakalım para isteyecekler mi kimisinden istemişler kimisinden istememişler arabayı aldıktan sonra fotosu vardı 4 diş olarak gözüküyor yağı az geldi zaten para vermemek için direteceğim

Merhaba, sizin için sordum. Herhangi bir sorun olmazmış bir hafta beklemek ama yağ için randevuya gerek yokmuş, istediğiniz zaman gidebilirsiniz ben de randevusuz gittim. 15 dk’da hallettiler, kahve de ikram ettiler :) yarım litre eklemişler 7 çizgi oldu. İlk yağ ekleme ücretsizmiş :) ayağımız alışsın istiyorlar sanırım. Dedim sonrakilerde kendim ekleyebilirim. Castrol zor bulursunuz dedi ama internette satışı var. Bence alıp sonrakilerde kendimiz doldururuz :)

Merhaba herkese, aracım 2 aylık 1600 km de olmasına rağmen bir kaç kere 3 çizgi seviyesine düşerek yağ seviyesi düşük uyarısı vermişti. Daha sonra dört çizgide sabit kaldı. Buradaki yorumları okuyunca dün bu konuyla ilgili servise uğradım. Hemen ilgilenip aracı kontrol ettiler ve yağ eklenmiş şekilde yarım saat içerisinde çayımı kahvemi içtikten sonra bana geri teslim ettiler. Servise randevusuz şekilde gittim. Ayrıca herhangi bir ücret talep etmediler. Aynı durumda olan arkadaşlar varsa benim olay bu şekilde gerçekleşti. Olayın yağ eksiltme değil de fabrika çıkışı yağ miktarının yarım olarak konması olduğunu düşünüyorum. Benim gibi kafasına takılan varsa servise uğrayıp eklettirebilir. Asıl merak ettiğim konu bu araçlar neden yağ seviyesi yarı olarak gönderilmiş? Bu hata mı yoksa bilerek mi bu şekilde gönderilmiş? Yağ seviyesi hangi seviyede olmalı? Bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatabilir hepimizi.

Son düzenleme:
Golf 8.5 lar ilk bakıma girene kadar yeniden ışık yakmazsa bu sorunun cevabını öğreneceğiz. Önceki nesil 1.5 yağ yakma eğilimi gösteriyordu. 1.0 TSİ lar ise genelde eksiltmiyor.

Dün benim aracım da yağ seviyesi düşük diye uyarı verdi. Aldığımda 4 çizgiydi dün üçe düşmüş. Bugün geri söndü fakat yine de Ankara Arca'ya gittim ve yağ eklenmesi gerektiğini söylediler. Yarım litre civarı eklenmesi gerekiyormuş fakat ücret talep ettiler. Ödemek istemediğimi aracın daha 6 binde olduğunu söyledim. Arabayı konya yolundaki doğuş bayisinden almışsınız bir de oraya sorun dedi. Dedim ne alaka nereden aldığımın ne önemi var. Neyse Doğuş'a sordum onlar da ücret talep etti. Üstüne üstlük konya yolundaki bayinin servis danışmanı oldukça küstahtı. Bana "işin doğrusunu öğretmeye" çalışıyormuş. Ben bunlara para kazandırmak istemiyorum Otomol'den vs yağı alıp orada ekleteceğim.

Dün benim aracım da yağ seviyesi düşük diye uyarı verdi. Aldığımda 4 çizgiydi dün üçe düşmüş. Bugün geri söndü fakat yine de Ankara Arca'ya gittim ve yağ eklenmesi gerektiğini söylediler. Yarım litre civarı eklenmesi gerekiyormuş fakat ücret talep ettiler. Ödemek istemediğimi aracın daha 6 binde olduğunu söyledim. Arabayı konya yolundaki doğuş bayisinden almışsınız bir de oraya sorun dedi. Dedim ne alaka nereden aldığımın ne önemi var. Neyse Doğuş'a sordum onlar da ücret talep etti. Üstüne üstlük konya yolundaki bayinin servis danışmanı oldukça küstahtı. Bana "işin doğrusunu öğretmeye" çalışıyormuş. Ben bunlara para kazandırmak istemiyorum Otomol'den vs yağı alıp orada ekleteceğim.
Ben de aracı Avek'ten aldım. Doğuş Oto Esenyurt'tan randevu alıp gittim ve servis danışmanına yağ uyarısının fotoğrafını gösterdim. Hiç sorun çıkarmadılar ve ücretsiz yarım litre yağ eklediler sağ olsunlar.

Garantisi olan arabada bu uyarı veriyorsa ücret talep etmemeleri gerekir. Ayıp gerçekten.

Aynı yağ seviyesi düşük uyarısı bende de yaptı sonra dört çizgiye çıktı ve uyarı söndü. Bundan bir kaç hafta sonra randevu dahi almadan servise uğradım ve hiçbir ücret talep etmeden yağı en üst çizginin bir tık altına kadar eklediler. Aracı aldığım bayi ülkenin bir ucunda, servis için gittiğim bayi diğer ucundaydı. Garanti kapsamında eklemeleri gerekir. Çünkü bu olağan dışı bir durum. Ayıplı mal kapsamına girer. E devletten tüketici hakem heyetine başvurup ödediğiniz parayı geri alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Ben de aracı Avek'ten aldım. Doğuş Oto Esenyurt'tan randevu alıp gittim ve servis danışmanına yağ uyarısının fotoğrafını gösterdim. Hiç sorun çıkarmadılar ve ücretsiz yarım litre yağ eklediler sağ olsunlar.

Garantisi olan arabada bu uyarı veriyorsa ücret talep etmemeleri gerekir. Ayıp gerçekten.
Aynı yağ seviyesi düşük uyarısı bende de yaptı sonra dört çizgiye çıktı ve uyarı söndü. Bundan bir kaç hafta sonra randevu dahi almadan servise uğradım ve hiçbir ücret talep etmeden yağı en üst çizginin bir tık altına kadar eklediler. Aracı aldığım bayi ülkenin bir ucunda, servis için gittiğim bayi diğer ucundaydı. Garanti kapsamında eklemeleri gerekir. Çünkü bu olağan dışı bir durum. Ayıplı mal kapsamına girer. E devletten tüketici hakem heyetine başvurup ödediğiniz parayı geri alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Kendilerini "Kitapçıkta üretici yazmış. Bu araç iki bakım arası 1 litreye kadar yağ yakabilir. Normaldir. Garantiye girmez." diyerek saçma bir şekilde savunuyorlar. Bana aracı satarken makyajla o geldi bu geldi diyor, kitapçığı aracı teslim ederken torpidoya koyarken veriyor. Ben alırken nereden bilebilirim bu aracın yağ yakacağını veya kitapçıkça yazdığını? Yaptıkları iş çok saçma. Dediğim gibi bakıma bile gitmem bu iki bayiye de. Doğuş genel merkezini arayıp şikayet oluşturacağım.

Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Kendilerini "Kitapçıkta üretici yazmış. Bu araç iki bakım arası 1 litreye kadar yağ yakabilir. Normaldir. Garantiye girmez." diyerek saçma bir şekilde savunuyorlar. Bana aracı satarken makyajla o geldi bu geldi diyor, kitapçığı aracı teslim ederken torpidoya koyarken veriyor. Ben alırken nereden bilebilirim bu aracın yağ yakacağını veya kitapçıkça yazdığını? Yaptıkları iş çok saçma. Dediğim gibi bakıma bile gitmem bu iki bayiye de. Doğuş genel merkezini arayıp şikayet oluşturacağım.
Burada bir çoğu arkadaşın da belirttiği gibi biz zaten aracı alırken yarı seviyenin altında bize teslim ettiler. Kitapçıkta değinilen durumun ötesinde bir durum söz konusu. Bazı servisler olayı yanlış yorumlamış. Daha 2000 km deki araçların henüz ilk birkaç ayında bu uyarıyı vermesi kitapçıktaki eksiltmeyle açıklanamaz. Şöyle ki daha bu araçların bakımına 10000 km ya da aylar var. Burada kesinlikle ayıplı mal söz konusu. Telafi etmek zorundalar. Umarım bir sonuç alırsınız.

Geri
Üst Alt