Çalıştırdıktan sonra 1 dk bekliyor musunuz?

theBEST

Üye
İsim
Tuğrul
Araç
GOLF 8.5 İmpression
25 Eylülde manuel 8.5 golf aldım teslim alırken çalıştırıp 1 dk bekleyin demişlerdi siz yapıyor musunuz böyle bir şey ?

araca her bindiğimde böyle bişey yapmak zorunda mıyız?

10 15 sn bekle yeter benzinde

Birkaç kere denk geldim aracın Rolantide ısınmasını beklemeyin yazıyordu ekranda. Yani Üretici tavsiye etmiyor. Size kim söyledi 1 dakika beklemeniz gerektiğini ?

Birkaç kere denk geldim aracın Rolantide ısınmasını beklemeyin yazıyordu ekranda. Yani Üretici tavsiye etmiyor. Size kim söyledi 1 dakika beklemeniz gerektiğini ?
ekranda öyle bir uyarıyla karşılaşmadım satış temsilcisi söylemişti

Çalıştırın ve sürün, 1dk beklemek nedir, kim söylediyse yanlış bilgi vermiş. Kitapçıkta bile yazıyor beklemeyin diye. Aracı çalıştır kemerini tak müziğini aç devam et maksimum 30 40sn, o bile fazla. Benim aracımda 10sn çalıştığı anda direkt motoru kapatın diyor beklemeyin gibi bişey yazıyor ekranda.

IMG_7446.jpeg

Benzinli araçta rolantide beklemek hiç bir şey yapmaz. Tabi yakıt uygunluğu tamsa.
Ben ilk çalıştırmada 1300 devirde çalışırken 700e kadar düşmesini bekliyorum.
Sıkıştırdıysam ve istop edeceksem 2-4 dk beklediğim anlarda oldu.
Turbo için bekliyoruz zaten. Araç ısınsın diye değilki

Araç otoparkta durduğu için benim girip çıkmamı bekleyen kimse yok oyuzden rahatım. Kimseyi 2 dk bekleterek mağdur etmiyorum.

Çalıştırdıktan sonra düz yolda ve sakin ivmelenerek sürecekseniz beklemeye gerek yok.

Çalıştırdıktan sonra hızlı akan trafiğin içine dahil olacaksanız, yokuş tırmanacaksanız, gaza biraz fazla basmanız gerekecekse evet 1 dk ya yakın bekleyin.

25 Eylülde manuel 8.5 golf aldım teslim alırken çalıştırıp 1 dk bekleyin demişlerdi siz yapıyor musunuz böyle bir şey ?

araca her bindiğimde böyle bişey yapmak zorunda mıyız?

15 - 20 saniye yeterlidir.

.

motor soğuk çalıştırma sonrasında yağ devridaimi için 30 saniye kadar beklenmelidir. sonrasında uzun süre rölantide beklemek, motor yağınının optimum sıcaklığa gelmesini uzatacağı için yanlıştır. Turbolu araçlarda buna ek olarak, uzun süre / performanslı kullanım sonrası 2-3 dk turbonun soğuması için rölantide beklenmelidir. bunun sebebi ise turbonun yağı motordan pompalandığı için, motoru stop ettiğinizde yağ pompalanma kesildiği halde turbo bir süre dönmeye devam eder. yağsız şekilde dönmesi de turboya zarar verir.
ilgili videolar:

Son düzenleme:
calistirinca devir kisa surede 600-700 bandina düşüyor yaglama icin yeterli.. sonrasinda hareket halindeyken motorun isinmasi daha hızlı ve sağlıklıdir kitapciklarda ole diyor ve motor isinana kadar yuksek devirlere cikmamak gerekiyo ki zaten kisa surede motor sicakligi 90 oluyo..
ama yag sıcaklığı icin beklemek gerekiyormu bilmiyorum

"Soğuk motoru rölantide çalışır vaziyette bekleyerek ısıtmaya çalışmayın" ile "Özellikle sabahları ilk çalıştırmada ve soğuk havalarda yüksek devirde başlayan aracınızı motor devri sabitlendikten sonra kullanın" arasında fark var...

Evet, devir yüksek başlamışsa devrin sabitlenmesini bekleyin; 30 saniye falan zaten...

Geri
Üst Alt