Golf 8.5 devir aralığı hk.

Herkese selamlar,güncelleme var mı konuyla ilgili?Rodajım bitti ama bugün kavşağa girerken aynı anlattığınız şekilde motor kapandı ve geri açması için gaza basınca motor geri açılınca verdiğim gaz fazla olmamasına rağmen bir anda öne tam gaz atıldı araba,kaza yaptıracaktı kavşak dolu olsa.

Herkese selamlar,güncelleme var mı konuyla ilgili?Rodajım bitti ama bugün kavşağa girerken aynı anlattığınız şekilde motor kapandı ve geri açması için gaza basınca motor geri açılınca verdiğim gaz fazla olmamasına rağmen bir anda öne tam gaz atıldı araba,kaza yaptıracaktı kavşak dolu olsa.
Hocam bu motor kapanması, yüksek viteste devri çok düşürürseniz yaşanıyor.
Araba çok sessiz olduğu için farkına varmayıp debriyaja basmayınca oluyor. Arabanın devri düşse bile motor sesi duymadığınızdan farkına varamıyorsunuz.
Birde vites ve debriyaj pamuk gibi. İlk başlarda çok yadırgamıştım.

Bende sizin gibi sorunu araçtan sanmıştım. Alıştıktan sonra motor hiç kapanmadı.

Araç bir manuele göre fazla konforlu :)Herhangi bir manuel araçtan geçişte zorluk olabiliyor.

Son düzenleme:
Hocam 25 senedir manuel kullanıyorum. Hep aynı tarz sürdüm :)
100 le giderken 5'den 2'ye çekmiyorum tabiki :)
Hızım 20-30 civarına düşünce çekiyorum
TSI motor düşük devirde gücü az boğuldu mu toplanamiyor turbo motorların sorunu 5 ten 2 ye çekmek için devirin baya düşmesi gerekiyor boğulunca araba da stop ediyor

DSG mi araç

Hocam bu motor kapanması, yüksek viteste devri çok düşürürseniz yaşanıyor.
Araba çok sessiz olduğu için farkına varmayıp debriyaja basmayınca oluyor. Arabanın devri düşse bile motor sesi duymadığınızdan farkına varamıyorsunuz.
Birde vites ve debriyaj pamuk gibi. İlk başlarda çok yadırgamıştım.

Bende sizin gibi sorunu araçtan sanmıştım. Alıştıktan sonra motor hiç kapanmadı.

Araç bir manuele göre fazla konforlu :)Herhangi bir manuel araçtan geçişte zorluk olabiliyor.
Anladım hocam,teşekkür ederim.

Yok hocam manuel,kapanmasını o yüzden yadırgadım.
Gaz verdiğinizde çalışmıyor araç eğer istop ederse debriyaja tam bastığın durumda çalışıyor tekrar. Gaz verdiğiniz için de devir yükselmiş, siz de bunu araba motor sesi çok az girdiğinden anlamışsınız debriyaji bırakınca öne atmış. Kapanma olayıni açıkladım zaten turbo motor boğuldu mu toparlayamiyor turbolarin kroniği bu aracı boğmamaya bakın

Geri
Üst Alt